Byte. Transformarea Clujului în metropolă

Cluj-Napoca devine metropolă.  Se tot vorbeşte despre „viitoarea metropolă”. Deşi SE VEDE că în ultimii ani s-a investit mult în oraşul de pe Someşul Mic, de abia în seara de sâmbătă 7 martie am simţit că într-adevăr „se mişcă ceva” şi pe plan cultural. S-au organizat trei concerte LIVE simultan în trei cluburi diferite!

Mauser @ Roland Cluj

Mauser @ Roland Cluj

La Roland Garros (unde m-am întâlnit cu prietenii mei de la GRIMUS) am avut parte de un concert INDIE în care au cântat MAUSER cu GO TO BERLIN (prima apariţie la Cluj a formaţiei despre care s-a vorbit mai mult după ce artiştii au lansat o poantă on-line prin site-ul lor – care prea multă lume a muşcat-o – că în primăvară ar cânta la Rock Am Ring în Germania). Pentru GO TO BERLIN asta a fost chiar prima lor cântare în afara Capitalei. Sala a fost plină cu o atmosferă pe măsură.

Go To Berlin @ Roland Cluj

Go To Berlin @ Roland Cluj

La Irish&Music Pub formaţia clujeană de METAL, ALTAR, a lansat primul extras de single (Under Control) de pe albumul ce urmează să fie lansat … mai încolo. Şi aici, lumea a reuşit să umple sala.

Altar @ Irish/Music Pub Cluj

Altar @ Irish/Music Pub Cluj

La fostul Fire Club, actualul Zvon Pub (care peste câteva zile îşi sărbătoreşte schimbarea numelui în Remember Pub) lumea s-a înghesuit la PRIMUL concert psychobilly punk din Ardeal. Formaţia SHADOWBIRDS a venit din Budapesta şi a rămas surprinsă de reacţia pozitivă a publicului care a venit ţintit să asculte şi să danseze pe ritmurile nemaiauzite în zona noastră a Europei. Fetele alternative de la VIVE LA NOIZ (Bistriţa) au încălzit publicul.

Shadowbirds @ Remember Cluj

Shadowbirds @ Remember Cluj

La orele 23.00 toate formaţiile Cap de afiş se aflau în plină desfăşurare pe scenele cluburilor amintite mai sus. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat la Cluj (aici vorbim strict despre muzica din scena Underground cântată LIVE) şi mă bucur că AM FOST ACOLO. Am retrăit atmosfera scenei de cluburi a Bucureştiului din 2003. Urmează să adăugăm poze la articol.

Public @ Remember Cluj

Vive la Noiz @ Remember Cluj

Ce este important de precizat este faptul că acum 5 ani în Cluj era câte un concert la care veneau mulţi muzicieni tineri ca să chicoteze în colţurile întunecate ale sălii de spectacol. Marea diferenţa este faptul că acum nu am dat mâna cu nici un artist (în afară de Atilla de la DANCE TRAUMA şi Vali cu Cristi de la GRIMUS. Cei din urmă se pregătesc pentru următoarea lor cântare vineri 14.03 la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti).
Foarte tare, frate!

…..

UN ZVON. Schimbarea numelui: Zvonul din Cluj a fost dat în judecată de Zvonul din Bucureşti şi miticii au câştigat procesul … dar cine din Cluj a auzit de Zvonul din Bucureşti?

Comments
One Response to “Byte. Transformarea Clujului în metropolă”
  1. adi muresan spune:

    ce brici a fost concertul din zvon cu shadowbirds….
    …si la intrebarea cu zvonul…….sunt sigur ca nimeni nu a auzit din zvonul din bucuresti …. garantez pt asta 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: