Click. RECENZIE. The Pixels. Fire Exit

The Pixels

Fire Exit !!

2008, La Strada Music

2008. Fire Exit

2008. Fire Exit

De când ascultam American Top 40 in pre-adolescenţă, m-am învăţat, ca şi consumator, să nu cumpăr un album dacă îmi place doar o singură piesă de pe el. Prima, Sell My Soul, ne introduce în atmosferă, dar acest album are o singură piesă care mi-a plăcut în mod deosebit: piesa doi, Dancing On Me. The Pixels promovează un New Wave, electronic (dacă pare redondant, scuze!) fără sare şi piper.

Deseori, vocea seamănă prea mult cu Damon Albarn/Blur (I’m Cold) sau Morrissey/The Smiths (Fire Exit). Poate înloc de albume de studio, The Pixels ar face bine să compună muzică de film: poliţist, spionaj, lupta dintre bun şi rău … Proiectul bucureştean este probabil mult mai de efect în spectacol, cu efectele vizuale pregătite de artişti. Fără aceste efecte însă, albumul devine foarte foarte monoton. Este nasol cand un album de 45 de minute se transformă într-un album de două ore în ceasul minţii tale.

Un album este bine făcut atunci cand îţi vine să îl reasculţi odată ajuns la final. La acesta, trebuie sa fii un împătimat al genului să poţi să ai răbdarea să asculţi materialul până la capăt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: