Click. RECENZIE. Grimus. Panikon

Grimus. Panikon

!!!!!

2008, Cramps/InMusica/Roton

2008. Panikon

2008. Panikon

Muzicisifaze.com consideră acesta ca fiind albumul anului 2008 în România. Eu am lucrat cu formaţia asta un an de zile, şi totuşi nu pot să ignor faptul că nu se cântă deloc în limba română. Compoziţiile sunt deosebite; albumul este omogen, cu un „sound” actual, din sfera britanică, dar nu se înţelege mult din ceea ce se cântă, nici nu primeşti versurile scrise în vreo cărticică. Pentru mine, versurile sunt ca frişca pe tort; ele adaugă la farmecul muzicii. Pe lângă “hiturile” Different Colored Shoes, Confused, In A Glimpse, descoperim aici şi alte piese deosebite precum Ready For It, ce se dovedeşte a fi un fel de Sunday Bloody Sunday pentru Panikon.

Political Animals trebuie ascultat dimineaţa, vara, cand primele raze solare încearcă să pătrundă în dormitor prin geamul întredeschis. Multe piese, precum Just Pray, au fost prea “dichisite” în studio. Poate forma mai brută (versiunea originală) sună mai bine şi va fi preferată în continuare de fanii mai vechi la concerte.

Aici nu găsim Solitude, piesa cu care Grimus iese din anonimat, şi care a fost votată piesa anului 2006 la City FM Bucureşti…

Se simte că aceasta este probabil cea mai scumpă producţie autohtonă de muzică alternativă (costurile de studio s-au ridicat la 5.500 Euro). Consider Grimus cea mai talentată formaţie autohtonă din “noul val” (TOT respectul pentru Valentin Rauca, micul geniu din spatele muzicii şi a versurilor). Din păcate, efectul scontat este diminuat de lipsa unor versuri digerabile in limba ţării unde formaţia este activă. Acesta rămâne marele lor handicap în drumul spre succes pe plan local. Albumul anului 2008 în România? DA, foarte probabil un album care merită avut în casă, pus pe raft lângă celelalte CD-uri originale de colecţie, dar sunt prea multe motive concrete să nu putem acorda nota maximă posibilă la Click-Zoom-Bytes.

Comments
5 Responses to “Click. RECENZIE. Grimus. Panikon”
 1. fanitza spune:

  l-am scos de vreo două luni şi încă nu l-am ascultat! 😀

  se vede treaba că muzica de trupeţi români mă lasă rece.

 2. fanitza spune:

  l-am scos de pe torrenţi.

  „ce rost are sa descarci ceva ce nu asculti?”

  am citit aici de el: http://babylonoise.wordpress.com/2009/01/05/the-2008-cherrypick-awards/

  mi-e lene să îl ascult. nici azi nu e o zi bună pentru grimus! 😀

 3. adi spune:

  eh ce sa zic mare pierdere pentru omenire ca nu asculti tu albumul. fix doare pe cineva ce muzica n-ai tu chef sa asculti. mi s-ar parea cu adevarat interesant daca ai lasa cate un mesaj de genul asta la fiecare recenzie, ar iesi o adevarata telenovela :))

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] din toamnă, Roton preia distribuţia pe plan naţional … căutaţi Panikon în magazine CITIŢI RECENZIA AICI). Dar cei din formaţie nu ştiu de asta, că s-ar fi supărat foarte tare, piesa fiind trimisă […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: