Click. INDUSTRIE. după 10 ani de Marijuana

1999

cumpără ceva ... sau lasă-mă în pace

cumpără ceva ... sau lasă-mă în pace

Marijuana avea 19 ani şi era administrator de magazin; cânta pentru că-i plăcea şi nu îşi propunea să câştige bani din muzică. Artiştii ei preferaţi erau R. Kelly, Wu Tang Clan şi Cypress Hill. Rapperiţa făcea cunoştinţă cu cei de la BUG Mafia în 1994. După o pauză de trei ani, reapărea în scena muzicii hip hop din Bucureşti alături de băieţii din La Familia. Sişu şi Puya au fost atât de impresionaţi, încât au ajutat-o să se lanseze cu maxi-single-ul Fii pe fază. Într-o succesiune rapidă de evenimente, prima rapperiţă din România apărea şi la Atomic TV cu videoclipul Tre’ să spun. Marijuana spera să dea tonul şi să apară mai multe fetiţe de cartier în clasamentele româneşti. Nimeni nu prevedea la momentul respectiv explozia manelelor pe plan naţional, care urmau să înghită întreaga industrie după anul 2000.

2005

„Fata de cartier” este susţinătoare a campaniilor antidrog (sau vice-versa); s-a măritat între timp şi are o fetiţă (cam de 4 ani). În 2005 apare într-un clip alături de Andreea Antonescu: Îmi văd de viaţa mea.

2009

După zece ani, Marijuana, s-a făcut de baftă în câteva emisiuni de la finalul lui 2008, după care a re-apărut la televizor să îşi dovedească integritatea. După părerea mea, nu reuşeşte să repare foarte bine gafele. Nu înţeleg nici pe prezentatorii sau producătorii de emisiuni care par să fie disperaţi după subiecte „noi” şi vânătoarea subiectelor de scandal numai pentru ratinguri, promovând foşti idoli (ale unei generaţii de tineri care între timp a crescut) şi vedete false „de Bucureşti”.

În clipuri

În 1999, Marijuana era considerată cea mai tare cântăreaţă de rap din România. Drept comparaţie, am scos din YouTube câteva clipuri prin care dovedim evoluţia nereuşită a fetei cu poreclă de plantă medicinală.

Tre’ să spun (feat. Puya & Ganja, 1999)


Cea mai fidelă fată (1999)

Trezeşte-te, se poate – fără droguri (2008)


La Telejurnal

În 2008 înţelegem că cineva s-a gândit să relanseze artista, care a cam dat-o în bară cu interviurile în direct pe sticlă. Dana Marijuana a delirat in direct la Pro TV. La o emisiune care se vrea Happy. Nu am mai găsit această secvenţă. În schimb am găsit alte două întervenţii… Aceasta nu este aceeaşi fată cu care am povestit acum zece ani.

La Agentul VIP (cu Cristi Brancu, noiembrie 2008)

La Antena 2 (cu Cristina Cioran, februarie 2009)


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: