Click. INDUSTRIE. Prezentatorii Atomici

atomic-logo3

Noul post de televiziune porneşte cu şapte eroi ai ecranului mic.

VJ Mircea cu VJ Oana

VJ Mircea cu VJ Oana

Oana (21, zodia peştilor)

Prezintă: Rockada

A făcut ochi într-un oraş cenuşiu (Ploieşti). De teamă ca progenitura să nu devină supraponderală, mămica ei o duce la balet (de la 5 ani). În următorii 10 ani, doar numele instituţiei de învăţământ se schimbă, nu şi sala de balet. A urmat liceul şi experienţele în laboratorul de chimie – şi într-o succesiune oarecum firească, a urmat admiterea la Medicina Veterinară.

Din interviu:

Cum a ajuns la Atomic TV

Din întâmplare, prietenul meu, Vlad, solistul de la ZOB, a fost anunţat să vină la probă. Cel cu care am vorbit la telefon mi-a zis să vin şi eu. În aceeaşi zi am dat proba. A fost o singură preselecţie. După trei săptămâni am fost sunată să-mi spună că am reuşit. La concurs mi s-a cerut să redactez un text despre un concert imaginar la care am fost. Am scris despre unul dintre artiştii mei preferaţi, Marilyn Manson. Am putut să mă mişc şi să vorbesc în voie pentru că-mi plăcea subiectul. Cred că de aceea am şi primit această emisiune. Prezint ceea ce se vrea dar nu se vede şi nu se ascultă în România.

Mircea (20, zodia taurului)

Prezintă: Vibraţii, Klub Bizzar

Născut la Blaj, studia AS.-ul de doi ani de zile la Bucureşti. Îi plac extremele. A trecut de la muzica alternativă la death, thrash-metal, hardcore, gangsta-rap. Acuma adoră muzica electronică. Este pasionat de calculatoare, muzica, grafica şi Monica Mitroi. Îi plac filmele Seven, Trainspotting şi actorul Robert DeNiro. Prietenii, muzica, filozofia şi fetele îi marchează viaţa.

Din interviu:

despre cuvântul Bizar

Când zic Bizar, mă refer la modul BIZAR în care clipurile sunt filmate, în modul BIZAR în care cultura de club este percepută la noi. Anumite clipuri Ambient sau Trance nu sunt realizate la fel precum clipurile ce se pot vedea ziua la televizor.

despre muzica Underground

În România se depersonalizează foarte mult acest termen. Foarte mulţi artişti români se etichetează Underground. Evit acest cuvânt pentru că nu consider că la noi există cluburi sau muzică cu adevărat Underground. Există, dar doar la modul în care câţiva artişti compun muzică din plăcere şi o cîâîntă prietenilor lor şi se distrează făcând muzică.

SIDE PROJECT

Mircea Ţurcan (zis şi A Rh+, Bucureşti)

Prezentatorul emisiunilor Vibraţii şi Klub Bizzar a început să facă muzică în 1998 pe computer şi sintetizator. Mircea (21) îl cunoaşte pe Cătălin Marin (zis şi MCV) de un an de zile (Cătălin, fiind angajat deasemenea la Atomic TV în departamentul de Producţie). Prima lor apariţie împreună a fost la TM Base ’99 (23.10.99) unde au prezentat o piesă live. Duetul “face muzică într-un mod sportiv” şi promovează ritmurile trance şi ambient. Mircea ar vrea să compună şi ritmuri dub dar este nevoie de “o technologie mai sofisticată” şi mai mulţi bani pentru “instrumentele” necesare. Un CD prezentat la A&A Records s-a pierdut!. Deşi a venit multă lume la rave-ul din Timişoara, doar jumătate din public a înţeles despre ce este vorba. Asta este mai bine însă ca în Bucureşti, unde lumea vine la astfel de evenimente doar din curiozitate (petrecerea Rave-olution  fost un dezastru, poate chiar pentru că intrarea a fost gratuită).

Campania In Za House a fost propusă de Mihai Dobre, ca o încercare de sensibilizare a publicului la muzica house, o încercare de a trezi interesul publicului şi pentru altceva şi să se dezvolte gustul în România pentru muzica techno. La început s-au introdus câteva piese house nemţeşti şoare. În a doua săptămână s-au introdus piese ceva mai grele în rogram. Această muzică este introdusă în ţară din vest, prin Oradea, Cluj, Timişoara.

VJ Atomici

VJ Atomici

Dinu (19, zodia taurului):

Emisiuni: Turnul Londrei, Metropolis

Născut într-o zi ploioasă de primăvară, părea unul dintre acei oameni născuţi înainte de epoca lui. A avut o copilărie normală cu mici momente de sclipire. Îi place să mănânce peşte cu usturoi şi cu cartofi prăjiţi. Îi place să doarmă, să fumeze, să bea o bere bună, să cânte. Nu-i place prostia, răutatea, oamenii urâţi, ştiinţele exacte, excesul de zel, gesturile de complezanţă – şi urăşte ipocrizia. Scriitorii preferaţi sunt Camus, Hemingway şi Eliade. Are o singură prietenă pe care o iubeşte nespus de mult.

Din interviu:

despre Cantitatea de lucru

Metropolis este o emisiune despre muzica alternativă din Marea Britanie şi Europa. Muzica din Statele Unite este prezentată la Rockada. La Metropolis poţi urmări trip-hop, industrial, techno, punk, o muzică mai puţin mediatizată în România. Lucrăm la Turnul Londrei la începutul săptămânii, pentru că miercuri este filmarea. Joia se lucrează la Metropolis în studio. De marţi până joi lucrez cam 4-5 ore în fiecare zi. Pentru mine Atomix-ul este cel mai greu, totodată o uşurare. Am nevoie de şase ore în care să formulez 15 prezentări. Un calcul aproximativ ar fi că lucrez efectiv patru zile pe săptămână.

despre Colectiv

Înainte de Revelion ieşeam foarte des împreună la bere. Acum am ieşit mai rar de când se apropie lansarea. Devenise obicei ca la câteva zile să ieşim cu toţii undeva să bem ceva. Ne distram foarte bine. Am descoperit aici oameni absolut deosebiţi. Nu am mai văzut nicăieri un colectiv care să se înţeleagă atât de bine. M-a uimit felul în care se poate lucra aici.

VJ Andreea

VJ Andreea

Andreea (20, zodia taurului)

Emisiuni: Febra, Romanian Top 100

S-a născut la Lugoj, copilăreşte la Reşiţa. Este o persoană domestică, are multe tabieturi şi o groază de pofte şi toane. Este studentă în Bucureşti de doi ani, la facultatea de Asistenţă Socială. Apariţiile la şcoală sunt sporadice, dar recuperează în sesiune. Actualului prieten îi datorează o nouă pasiune: cinematografia. Sunt puţine lucruri pe care le face de una singură. Are nevoie de cineva care s-o mobilizeze…

Din interviu:

despre Muzică

În momentul în care am dat la Facultate, am pierdut legătura cu muzica. Colegii mei au preferinţe muzicale. Mircea e axat pe techno, Dinu ascultă alternativ, Oana este pe rock. Eu am rămas cu ce a rămas. Eram dispusă să învăţ muzică de orice fel. Cineva mi-a sugerat că aş fi foarte bună pentru emisiunea de muzică de chef. Sunt conştientă că munca de prezentator este de scurtă  durată şi că probabil va dura un an – doi – trei. Oricum, idealul meu în viaţă nu este să rămân în televiziune. Este o experienţă foarte interesantă dar nu cred că o să fac carieră din asta. Aş fi dispusă la un moment dat să renunţ la postul meu de prezentator ca să învăţ mai bine.

VJ Atomici

VJ Atomici. Tudor este faţă dreapta. Ina este la mijloc în primul rând.

Tudor (22, zodia peştilor)

Emisiunea: Hai Hui!

Tudor ştie să înoate! Despre studii îşi aminteşte de un singur lucru: „în clasa I, m-am îndrăgostit năpraznic de o colegă”. VJul călător vrea să fie comparat cu Don Juan, dar noi n-o să facem asta. De-a lungul timpului, şi-a dorit tot felul de cariere: pompier la 5 ani, poliţist la 6 ani, cowboy la 12 ani şi miliardar la 20… A înfiinţat o trupă… cu care repetă (deocamdată). Se chinuie să înveţe snowboarding şi cel mai des îl vei vedea pe o pârtie din Sinaia… cu a cană de lăptic în mână şi microfonul în cealaltă!

Din interviu:

despre Stilul de lucru

La firmă vorbim toată ziua în engleză. Marea parte a şefilor sunt englezi şi la toate şedinţele se vorbeşte în engleză. E un lucru bun. E un exerciţiu care mă ajută să trec cu mare uşurinţă de la o limbă la alta.

VJ Ina cu VJ Mircea

VJ Ina cu VJ Mircea

Ina (23, zodia vărsătoarei)

Emisiunea: Reactor

Se naşte la Bacău – în plină iarnă – şi strică cântarul de la spital cu cele 4.200 de grame ale ei! De mică, îşi cunoaşte priorităţile în viaţă şi nu-i sâcâie la cap pe părinţi, ci pe fratele ei mai mare… Drept urmare, se bucură de multe libertăţi. Vrea să cunoască din ce în ce mai mulţi oameni şi să călătorească din ce în ce mai mult. Nu înghite clişeele, oamenii bătuţi în cap, mâncărurile grase, machiajul violent, cicăleala, afemeiaţii şi maniacii cu ordinea… şi ar vrea ca în fiecare zi să fie Crăciun.

Din interviu:

despre Emisiunea de ştiri

Sunt cea mai în vârstă şi cea mai serioasă din colectiv. De la început s-a decis că eu voi prezenta ştirile. Producătorii au văzut ceva în mine care părea foarte potrivit pentru aşa ceva. Eu şi Florin Marica (un producător) lucrăm la ştirile externe, iar Ana Călin (alt producător) se ocupă de ştirile interne.

VJ Michelle

VJ Michelle

Michelle (19, zodia taurului): Aria 52

Dornică de vedetisme, a pornit-o cu dreptul spre studiourile Atomic TV. Este independentă până la nesimţire şi dacă este provocată, poate deveni o bestie! În copilărie a jucat handbal şi a făcut atletism la nivel de echipă. A cântat în formaţia West Side Story (care între timp dă faliment) şi a fost angajată ca manechin de Cătălin Botezatu. Michelle nu cunoaşte eşecul… şi încă nu a cunoscut bărbatul care s-o îmblânzească.

Din interviu:

Despre Timişoara

Timişoara este mult mai aproape de occident faţă de Bucureşti. Oamenii şi oraşul sunt cu totul altfel. Mi se pare că Timişoara este cu doi paşi înaintea Bucureştiului în toate domeniile, dar totuşi, Bucureştiul este Capitala, aici se întâmplă mai multe, iar şansele de a reuşi sunt mai mari. De aceea am şi venit aici.

DJ Sleek

DJ Sleek

Despre emisiunea Aria 52

Nu mi-am pus problema să nu fiu angajată. Am venit printr-o cunoştinţă care era deja angajată aici. Pentru că mă ocup de partea Rap, trebuie să fiu mai dură, mai agresivă. Un colaborator al emisiunii, DJ Sleek, ne spunea că în 1947 au aterizat extratereştrii în Aria 52… noi suntem la fel de trăzniţi şi de verzi ca şi ei… şi aşa s-a ales acest nume de emisiune.

…..

Despre Colegi

 • Tudor este un băiat liniştit cu care nu am multe în comun
 • Ina tocmai începe să guste din viaţă şi este foarte zvăpăiată şi deschisă la orice
 • Andreea este o fată inteligentă, dar răutăcioasă
 • Dinu este un copil mare
 • Oana este rockeriţa nostalgică
 • Mircea este total cool.
Sediul Atomic

Sediul Atomic

…..

Statistica.

Sondaj după 6 luni

După şase luni de la prima emisie, am făcut un sondaj de opinie prin revista la care lucram, Tele Cablu.

…..

Rezultatele sondajului Atomic, din iulie 99 sunt:

Emisiunile preferate

Selector                        28,4%

Atomix                          21%

Romanian Top 100    9,6%

 • 6%       File de Poveste, Rockada
 • 4%       Cinematomic, Hai hui, Insomnia
 • 3%       Reactor, Interactiv, Aria 52
 • 2%       Album Show, Cybernet,           Febra
 • 1%       South Park, Metropolis, Atomic Café, Vibraţii. Adrenalize, K Lumea, Klub Bizar, Subcultura.

Prezentatorii preferaţi

Andreea          21,9%

Ina                    20,9%

Dinu                  18%

 • Michelle          13,3%
 • Mircea             11,4%
 • Tudor               11,4%
 • Oana                 10,5%

Rezultatele dovedesc că majoritatea preferă amestecurile de clipuri muzicale emisiunilor specializate pe genuri muzicale.

PRIMELE TREI PĂRŢI DIN ACEASTĂ RETROSPECTIVĂ ATOMICĂ:

1. Atomic TV acum 10 ani

2. Programele Atomice

3. Conducerea Atomică

Comments
3 Responses to “Click. INDUSTRIE. Prezentatorii Atomici”
 1. vlad spune:

  As dori sa intreb lumea…daca isi mai aduce aminte de episodul din Hai Hui in care Tudor impreuna cu inca niste persoane fac o pluta din sticle de plastic si isi dau drumul pe olt…..sau jiu….nu mai stiu …. m-ar interesa sa stiu daca a mai facut careva asta? si ce dificultati au intalnit….ca as dori sa fac si eu una 🙂

 2. notbadenough spune:

  Da…imi aduc aminte,ce emisiuni dom-ne!…eu zic sa-l intrebi pe Tudor:)

Trackbacks
Check out what others are saying...


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: