Click. INDUSTRIE. Principiile Beatles (3)

The Beatles Principles, de Andrew Sobel

Ringo. n.7.Iul.1940

Ringo. n.7.Iul.1940

Cu aprobarea autorului, Andrew Sobel, traducem esenţialul dintr-un capitol foarte important despre munca în echipă (şi creaţie) de la cea mai de succes formaţie din istorie.

Principiul Beatles Numărul 3: Ajută membri din echipă să devină branduri în cadrul brandului prin dăruirea unei idei, propuneri sau chiar a unei melodii întregi pe care să strălucească în mod individual.

…..

With a Little Help from My Friends

Talentul componistic al perechii John Lennon şi Paul McCartney stă la baza succesului celor de la The Beatles de la bun început. Cuplul trebuia însă să facă loc şi celorlalte două personalităţi care în mod normal ar fi rămas în umbră. Formaţia a folosit câteva strategii ca să treacă peste acest „hop”. Spre exemplu, dacă locul toboşarilor în alte formule se regaseşte în spate, la perete sau într-un colţ izolat, la Beatles în schimb, Ringo Starr este mereu cocoţat pe o scenă mai mică ridicată pe scena mare, ca să iasă în evidenţă. Pe lângă asta, Lennon şi McCartney au compus câte o piesă specială pentru Ringo Starr pe fiecare album (un exemplu ar fi With a Little Help from My Friends de pe Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band). Cu timpul, talentul componistic al lui George Harrison a evoluat, iar ceilalţi membri din formaţie au început, cu timpul, să-i cedeze piese întregi pe albume. Here Comes the Sun şi Something, de pe albumul Abbey Road sunt melodii celebre semnate Harrison.

POIMÂINE va urma ULTIMA dintr-o serie de patru articole scurte, despre The Beatles Principles, de Andrew Sobel


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: