Byte. VIOLU’ de MARTZI 3. Nu vreau să fiu Normal!

din gura lui Fotzey de la TRUDA

Nu vreau sa fiu normal!!!Normalitatea e plictisitoare!!!

un lider de opinie NORMALUitându-mă în jurul meu în ultima vreme, am sesizat că românul, are nishte nevoi de bază foarte ciudate…adică sunt aceleashi nevoi ca shi ale oricărui om de pe planeta asta, doar că ordinea importantzei lor este alta. Am să încep săptămâna asta cu o introducere pentru o serie de editoriale despre aceste nevoi de bază, dar vreau să impărtăshesc prima dată cu voi unele gânduri, întrebări shi nedumeriri ale mele de care sunt convins că vă lovitzi shi voi zi de zi, shi ca să vedetzi din ce punct de vedere am să tratez aceste subiecte.

De multe ori aud de exemplu următorul enuntz: „Nu e normal”!!! Ash vrea să definesc un pic termenul de „om normal” folosit de 99% din popor. Nu voi incepe cu filozofii de genul „normalitatea e relativă” shi că shi cuvântul „relativ” e relativ de fapt….etc, ci voi defini sintagma „om normal” din punctul de vedere al unuia dintre aceshtia!

Omul normal este acea entitate bipedă care se ghidează dupa nishte coduri etice shi retzete impuse de societate shi care actzioneaza shi ia decizii în functzie de aceasta.

O definitzie mai putzin shtiintifică a „omului normal” ar fi: Omul normal este acel om care – ishi ia hainele cele mai bune duminica la biserică; – care în perioada 10-20 decembrie taie porcu; – care se pregăteshte de Pashti spălând geamuri, bătând covoare; shi – se ceartă la măcelarie cu vânzătoarea pentru un picior slab de miel; – care merge în vizită la cumătrul lui duminică după-masa pentru că acesta are un tulburel grozav; – care este într-o constanta frică de părerea vecinilor; – care face infarct la 50 de ani din cauza stresului provocat de creshterea pretzurilor la gaz shi curent; – care merge la tzară în week-end să lucreze pogonu cu napi, deshi are pensie bună shi îshi poate permite să shi-i cumpere; – care stă cu vecinul de scară în fatza blocului 8 ore schimbând o bujie la Dacie cu tzigara în coltzul gurii shi shtergându-se neîncetat cu un maieu vechi de-al nevestei pe mâinile pline de ulei; – care are impresia că doar el bârfeshte shi pe el nu îl barfeshte nimeni.

Acest „om normal” nu m-a interesat pe mine niciodată! Oare de ce? Pentru că sunt eu cu ceva mai special? Am un har în plus fatză de altzii? E mai tare carnea pe mine decât pe altzii? Sângele meu e mai roshu decât al altora? Nu!!! Caracterul fiecărui om, definit de educatzie shi mediul înconjurător determină viziunea acestuia asupra lucrurilor. Adică degeaba eshti englez cu un o inteligentză de nivel mediu căci dacă eshti crescut de tzigani, de exemplu, tzigan vei deveni!

Mie mi s-a părut întotdeauna normal un om – care gândeshte; – care are tzeluri înalte shi cerintze putzine; – care nu crede că tatuaje ishi fac doar pushcăriashii shi cercei poartă doar huliganii; – care refuza să devină un picur de apă din ocean; – care selectează legile „impuse” de societate shi le acceptă doar pe cele care au sens!

Dintr-un motiv încă neintzeles de mine, nu shtiu de ce îshi impun oamenii hotare shi standarduri deshi îshi petrec vietzile criticându-le shi plângându-se încontinuu de neadecventza lor; de ce eshti constrâns să te adaptezi unei societătzi inventate de altzii ca shi cum aceshti „inventatori” te-ar cunoashte perfect shi sunt convinshi ca e bună pentru tine; de unde vine acest instinct de turmă care îi face pe oameni să vrea să fie la fel, această apucătură a omului modern care contravine legii echilibrului natural??? Comunismul a vrut să uniformizeze oamenii shi se vede cât de mare succes a avut… adică deloc! Eu, de exemplu, întotdeauna am vrut, am visat, shi am avut dorintza să fiu altfel decât „grosu’ oshtii”! Diferentza o poate face doar personalitatea unică a fiecărui om.

De ce are nevoie omul de lideri? Shi aici vorbesc de preshedinte, popă, primar, căpitan de echipă, etc… Ca să aibă cine gândi în locul lor? Oare pentru că le e frica să nu ia o decizie greshită shi să scape de urmările unei decizii proaste? Oare pentru că nu au încredere în ei înshishi shi vor să lase pe altzii să rezolve o problemă? Întrebări…multe întrebări….

Ciudată creatură omu ăsta dom’le…pfaaiii….Toată viatza filosofează pe subiecte de genul: „oare ce e dupa moarte?”, „Oare chiar există Dumnezeu?”, etc. Relexatzi-vă oameni buni! Cât timp trăitzi, aceste răspunsuri nu o să le avetzi. Shi nici motivul nu vi-l pot spune măcar, pentru că acest lucru mă depăsheshte. Putetzi trăi doar cu sperantza că într-o bună zi vetzi da nas în nas…cu mântuitorul shi că acesta vă va da răspunsurile corecte!

Bun…vorbeam de nevoile românului mai sus. Am să încerc să categorisesc aceste nevoi shi să le tratez detaliat în săptămânile care urmează.

 1. Nevoia de credintză!
 2. Nevoia de a mânca
 3. Nevoia de a bea
 4. Nevoia de a face sex
 5. Nevoia de a ieshi în evidentză shi de a fi respectat
 6. Nevoia de bani

Nu este o listă în ordinea importantzei lor, dat fiind faptul că toate sunt la fel de importante, ponderea lor în cadrul diferitelor clase sociale fiind singura diferentză.

Vreau să vă anuntz că nu o să intru în polemici cu voi despre ce urmează să cititzi aici, nu am să mă apuc să mă cert cu nimeni… ideile ce urmează a fi expuse aici sunt PĂRERI PERSONALE… care repet shi de data aceasta: NU sunt general valabile.

Ne auzim săptămâna viitoare cu capitolul 1: Nevoia de credintză.

Comments
7 Responses to “Byte. VIOLU’ de MARTZI 3. Nu vreau să fiu Normal!”
 1. alex cosma spune:

  fotzey, tu nu-ti faci un blog al tau, unde sa bagi de toate, de la stiri despre truda si cash si ce proiecte mai ai la pareri?

 2. Reptileanca (Nora) spune:

  auzi, daca sunt de acord cu tine, inseamna ca am si eu spirit de turma? :-s ca eu nu vreu.

 3. razvan spune:

  fotzey aicea ai dreptate muti zic om nenormal dar poate nici nu stiu adevaratul sens al cuvantului in fine daca e vb sa stai si sa vezi cei pana la urma un om normal no sa iesi niciodata bine pt ca lumea critica ori ce si nu le convine numa daca le faci lor pe plac in ori ce caz parerea mea ca societatea din romania e al pamant are un mare deficit prostia care pana al urma no poti scoate din capul omului

 4. nyco spune:

  adevarat…tot c ai scris tu mai sus… 😛

 5. mircea spune:

  sh sh sh sh sh tz tz tz sh sh shi tz tz tz. wtf, dude?

 6. iceman spune:

  igazad van testverem csak igy tovabb

 7. bebe spune:

  super tare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: