Click. RECENZIE. Mushroom Story. Party Animals Inc.

Mushroom Story. Party Animals Inc.

!!

2008, Fabrica de muzică

Stories of Rooms full of MushCopia românească la Red Hot Chili Peppers a păcălit juriul de la Sunete când a câştigat concursul Manifest Yourself, premiul fiind înregistrarea albumului de faţă.

„I’ve got more friends on MySpace than you, bitch!” Echivalentul piesei Money for Nothing (Dire Straits) din anii 80, sau MTV Is My Friend (Sarmalele Reci) din anii 90, versurile piesei My Friends reprezinta generaţia de trupe din anii 00.

Mushroom Story se încadrează în turma de grupuri actuale care cântă în limba engleză, fără ceva deosebit de transmis prin texte şi fără piese care să le reţii după ce se încheie albumul, fără absolut nici un element specific lor.

Momentele magice

 • Notele funk sunt combinate cu elemente punk. Pe finalul piesei Dinosaurs, cand se rosteste „oi, oi, oi, oi”, ai impresia ca albumul este tras în sala de repetiţie a formaţiei.
 • Bătăile din palme pe Kids.
 • „ooh yeah, ha ha ha”-ul din WTF
 • refrenul din Devil’s Rejects of Funk, parţial identic cu cel din Give it Away de la Red Hot Chili Peppers
 • „uo, o, uo, o … o, o, o, o, o, o” pe Smash the Radio, unde „punkerii” se plâng că s-au săturat de muzica anilor 80 şi 90 de la radio … asta pe ritmuri punk din anii 80 şi note funk din anii 90, cu acel „o, o, o” specific muzicii de consum din anii 70. Get real. Listen to MORE music.

Piesa de final de album mi se pare complet gratuită. Nu mă atinge deloc când aud copiii noştri ţipând în gura mare că urăsc muzica anilor 80-90, dar cântă fix pe ritmurile inventate în cursul acestor ani, şi urlă MAZAFACHER de parcă ei ar fi inventat acest cuvânt.

Ce să zic? Sper să-i ţină elanul, să se maturizeze şi să ne ofere ceva mai bun cu ocazia celui de al doilea album. Unul dintre puţinele lor atuuri este că sunt clujeni de-ai noştri!

Avem parte de mult zgomot, multă energie, necanalizată, din păcate. Avem nevoie urgentă de producatori muzicali in ţara asta, altfel, o să tot fac recenzii la nesfârşit la o grămadă de trupe alternative, care se distrează prin cluburi şi la câteva festivaluri timp de 2-3 ani, după care mai scriu despre ele când o să fac retrospectivele muzicale din 2019!

CONSIDER că faptul că ei sunt SINGURII care cântă în stil Red Hot Chili Peppers la ora actuală în România, nu înseamnă automat că sunt originali.

Who are you kidding?

Byte. Mai ţineţi minte formaţia Elefunk? 2001-2002. Cluj. Same thing. No Manifest Yourself. Bass player moved to another band. Game Over.


Comments
4 Responses to “Click. RECENZIE. Mushroom Story. Party Animals Inc.”
 1. alex spune:

  Mi se pare mult prea mult spus ca ei copiaza Red Hot Chili Peppers, in sensul ca ar vrea ei…. Oarecum chitara are acelasi sound dar atat… RHCP e una din cele mai tari trupe din lume!!!! Baietii sunt comparati cu o trupa care are o sectie ritmica COLOSALA! Recenzia e foarte adevarata, mai putin ca ei ar fi RHCP-ul romanesc.
  ii felicit pt. atitudine…

 2. benola spune:

  maazzaa fucheerrrr ! da sunt niste copii ! cred ca ar trebui sa-si schimbe vocalul sau sa se maturizeze pt ca muzica nu se rezuma la MUDDDZAA FAACHEERRRR …

 3. alex-d spune:

  salutari din ….

  THE MUSHROOM STORY uauuu !! nu-mi place deloc stilul abordat de ei si vocalul nu e pe frecventa cu restul trupei ! ma refer la tonalitatea vocii,poate ma insel dar…. le urez succese.. poate schimba si vocalu 🙂

Trackbacks
Check out what others are saying...


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: