Click. RECENZIE. The :Egocentrics. Mystic Invitation

The :Egocentrics. Mystic Invitation

!!!!

Demo, 2009.

looks like a bullet holeThe :Egocentrics ne oferă la concertele lor un demo de aproape o jumătate de oră, cu doar două piese. Coperta face legătura între planurile materiale şi spirituale, prin imaginea unui copac tăiat şi lumina, simboluri ale trecerii şi vitezei relative a timpului. Pomul creşte încet şi sigur, inel cu inel, şi poate trăi mult şi bine secole întregi; lumina nu îşi pierde din intensitate, şi călătoreşte la infinit.

Să fie vorba de o cutie a Pandorei, care odată deschisă nu mai poate fi pusă la loc pe raft?

Prima compoziţie, Wave, este pur psihedelică, în stilul atâtor formaţii de muzică de gen de la finalul anilor 60 – începutul anilor 70 în SUA. A doua, Mystic Invitation, care dă şi numele materialului, experimentează mai mult, către final, cu muzica electronică, samplinguri şi suprapuneri de efecte sintetice. Să fie vorba de o muzică conceptuală sau doar de un motiv pentru jam session cu public?

Să înţelegem că nu sunt hotărâţi dacă să rămînă pe ideea de instrumentaţie pură rock sau vor să îşi ofere şansă de deschidere spre evenimente electronice ca stil şi politică?

Nu am vorbit încă cu ei, dar sunt sigur că au multe de spus, deşi sunt foarte tăcuţi pe muzica lor. Sper ca albumul de debut, atunci când apare, să nu fie ceva plicticos şi monoton, pur şi simplu prin lungirea materialului peste ora de bun simţ.

Aceste două piese par a fi o introducere frumoasă într-o lume care nu cred să fi fost explorată sau dezvoltată până acuma de alţi rockeri autohtoni. Le ţinem pumnii bănăţenilor.

Comments
4 Responses to “Click. RECENZIE. The :Egocentrics. Mystic Invitation”
 1. alex cosma spune:

  baietii au facut parte din trupa „my shadow” unde cantau gothic metal. ulterior toti instrumentistii au parasit formatia, lasandu-l singur pe vocalist. 3 dintre ei au creat egocentrics, care suna total altfel (fatza de orice)

 2. Ion (de le TBA CREW) spune:

  Acest Ep este unul dintre cele mai frumoase productii discografice ale natiei nostre…prin faptul ca sunt unici si RARI. deci 5 stele din partea mea… eu as sustine o formatie de genul asta in fiecare mare oras! sublim…si poate niciodata nu vor avea voce…stoner-ul instrumental este o stare si o atmosfera nu pentru multa lume si mai toate formatiile de gen nu sunt foarte interesati de faima … ei ar canta si intr-un abis cu doar 10 spectatori

  • nu e vorba de faima.
   e vorba de atitudine.
   respectul pentru ascultator = respectul pentru artistul in sine.
   repet. IMI PLAC FOARTE MULT MUZICAL.
   ca prestatie scenica, ar fi bine sa existe comunicare si elemente de show, atat de importante pentru o scena de club in dezvoltare.

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] Primul lor CD a primit laude de la publicaţii critice precum Stoner Rock (UK), Cosmic Lava (DE) şi The Ripple Effect (USA). Puteţi citi recenziile în MySpace sau AICI. […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: