Zoom. INTERVIU. Nimrod. ex-Altar

Nimrod. ex-Altar. Despre Credinţă.

CZB: Credinţa în Dumnezeu nu exista şi dinainte, prin concepţia şi mesajul albumului Altar Last Warning?

Masterpiece NimrodNimrod: Da. Ideea credinţei exista. Problema nu este însă că oamenii nu cred că există un Dumnezeu. În România cred că poţi să zici că 90% din populaţie crede că există un Dumnezeu, dar asta nu este suficient ca viaţa lor să se schimbe. De aceea am subliniat că eu am găsit o relaţie cu Dumnezeu, nu mai am doar o anumită religie prin care fac anumite lucruri, ca să-l împac pe Dumnezeu, mergând duminica în templu, făcând cruce, şi cu asta am semnat condica şi am rezolvat treaba. Relaţia este importantă cu Dumnezeu. Acea relaţie schimbă pe om din interior.

CZB: Când l-ai descoperit pe Dumnezeu?

Nimrod: În 1999. Practic, în perioada în care ne-am despărţit ca şi trupă (e vorba de Altar). Andy şi Teo se întorseseră deja la Dumnezeu. Timp de doi ani de zile îmi povesteau impresiile lor, iar eu le tot ziceam: „Hai mă. Lăsaţi-mă cu prostiile. Şi eu sunt credincios; am fost botezat când am fost mic. Nu mai este nevoie să-mi dedic viaţa lui Dumnezeu că sunt bine aşa cum sunt.” Problema a fost cu viaţa mea, pentru că „Creştinismul” meu nu se vedea deloc. Eram alcoolic, nu de genul care pică pe stradă, dar deja aveam o dependenţă şi deveneam foarte agresiv când beam. Din cauza aceasta am şi avut anumite „probleme”, cu bătăi cu taximetrişti. Odată am făcut un accident. Am ieşit de pe şosea, fiind sub influenţa alcoolului. Maşina a fost făcută zob. Era o maşină de firmă. Problema era că şi când nu aveam chefuri, mergeam acasă de la slujbă (lucram la o firmă multinaţională), luam 4-5 beri, ceea ce aparent nu este mult, dar făcând asta în fiecare zi, devine o obişnuinţă. Apoi, erau şi chefurile alea, când beam până nu mai ştiam de mine …şi căsnicia mea a avut de suferit din cauza asta. În 1999, mi s-a oferit un post la Cluj, că până atunci, timp de un an, am lucrat în alt oraş, la Miercurea Ciuc. Am fost foarte fericit că mă pot întoarce acasă, dar eram deja foarte foarte scârbit de mine şi de stilul meu de viaţă, cu beţii, femei, şamd.

Masterpiece Nimrod2Într-o seară m-am dus singur aici sus pe Cetăţuie şi m-am dus cumva să mă rog. Nu ştiam să mă rog, dar am zis o rugăciune către Dumnezeu. I-am zis că „dacă Tu exişti, trebuie să faci ceva cu viaţa mea. Trebuie să îmi arăţi că exişti, că nu mai pot să îmi trăiesc în continuare viaţa mea aşa”. Dumnezeu este fantastic. Mi-a şi răspuns, şi ştiam că este puterea Lui. În interiorul meu simţeam că El este. Înainte nu îl simţeam. Am tot citit Biblia, dar nu am înţeles mare lucru. În acel moment am simţit că Dumnezeu mi-a dat un răspuns – şi am început să mă duc la biserică şi acolo într-adevăr l-am găsit pe Dumnezeu într-un mod real şi practic. Ce s-a întâmplat în viaţa mea este că am ajuns la punctul unde am o relaţie cu Dumnezeu, nu doar o religie. În religie, intri la biserică duminica, stai două ore şi când ai plecat de acolo îţi continui viaţa exact cum a fost ea înainte. Dar, dacă te înţelegi cu Dumnezeu cu adevărat, El îţi schimbă viaţa, fără ca tu să te forţezi din exterior, să-ţi spui degeaba: „hai, lasă-te de băutură”. Schimbarea a venit din interiorul meu şi de fapt asta este puterea lui Dumnezeu. Natura nu îl lasă pe om să renunţe la vicii de la sine. Dumnezeu are putere, iar în cazul meu a avut milă foarte mare să mă scoată din mocirla în care mă aflam. Minunat este că nu a trebuit să mă sforţez să mă autoconving să nu mai beau. A venit natural, de la sine. Nu am mai avut nevoie de băutură. Nu este vorba că nu am mai băut câte o bere după aceea, dar din acel moment, nu am mai simţit nevoia să mă îmbăt sau să umblu cu alte femei. Asta este un lucru extraordinar. Familia mea s-a pus pe un făgaş nou. Relaţia mea cu soţia mea, Stela s-a îmbunătăţit extraordinar de mult. Pot să îţi spun cu siguranţă că de mult eram divorţaţi dacă nu se întâmpla pasul acela. Imediat au trecut 14 ani de când suntem căsătoriţi; am doi băieţi şi am o familie extraordinară. Mai mult nici nu pot să îmi doresc de la viaţă. Am o fericire completă: am familie, casă şi relaţia mea cu Dumnezeu.

Comments
4 Responses to “Zoom. INTERVIU. Nimrod. ex-Altar”
  1. alex cosma spune:

    esti sigur ca-i vorba despre „the last warning” si nu de „born again”?

  2. alex cosma spune:

    le am in original 😀
    dar mi se parea ca intrebarea se refera la „born again”.

    • Versurile au mesaj in acest sens pe toate albumele lor. Se poate referi la orice album din perioada cu Nimrod. Eu am povestit cu el legat de Final Warning. Se poate ca el se referea si la celelalte albume.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: