Click. RECENZIE. Britney Spears. Baby One More Time

Britney Spears. Baby One More Time

!!!½

Jive/EMI

Like A Virgin, again?Cine este Britney Spears? Pe de o parte, tânăra de 17 ani face parte din noua generaţie de tineri albi americani care ascultă black music; pe de altă parte, Britney reprezintă o nouă producţie femenină a benzii rulante “asamblată” de industria muzicală anglo-saxonă! Adolescenta talentată abordează o gamă largă de stiluri muzicale, de la reggae (Sod Pop) la disco-pop (Deep In My Heart). Caseta estivală conţine trei piese foarte reuşite: melodiile pop-soul Baby One More Time, Born To Make You Happy şi cântecul bossa-nova The Beat Goes On (lansat de Sonny & Cher în 1967).

Între ele se află un ocean de balade (unele mai ritmate ca altele) influenţate de muzica artistelor: Mariah Carey (E-mail My Heart), Whitney Houston (I Will Still Love You), Natalie Imbruglia (I Will Be There) şi Vonda Shepard (Thinking About You). Pentru cei pasionaţi de muzică, acest album ar trebui să provoace amintiri legate de primul album înregistrat de Janet Jackson sau epoca Forever Your Girl a Paulei AbdulBritney îi datorează foarte mult textierului şi producătorului Max Martin, care a avut o influenţă puternică în dezvoltarea celor de la Backstreet Boys… şi care a produs primul hit de pe acest album.

Este cel mai bine vândut album lansat de către un adolescent până în prezent. Cu vânzări de 25 de milioane de exemplare pe plan global până în prezent, este al patrulea cel mai bine vândut album femenin din istoria SUA.

Comments
2 Responses to “Click. RECENZIE. Britney Spears. Baby One More Time”
 1. adi spune:

  de ce nu faci recenzii la albume mai de actualitate? ai ascultat albumele noi de la mastodon sau maudlin of the well? sunt geniale, despre ele chiar ai avea ce scrie. maudlin of the well a lansat albumul gratuit pe internet, se numeste part the second. daca nu ma crezi ca merita ascultate, intra pe rateyourmusic sa te convingi

  • nu sunt robot.
   am ceva albume mai recente, dar trebuie sa am o anumita dispozitie sa ascult fiecare gen muzical.
   eu nu sunt nici revista cotidiana, nici nu imi impun termene limita.
   cand scriu despre ceva nou, inseamna ca am avut timp sa ascult.
   cand apar albume vechi (perioada 96/00) sunt recenzii ce le am gata facute de pe vremea cand lucram la revista si imi este usor sa retusez un pic textul, sa mai aflu cate albume s/au vandut intre timp si sa atasez poza.
   toate recenziile ce nu poarta semnatura sunt facute de CZB.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: