Click. INDUSTRIE. Go To Berlin merge la Worcester

Trupa rock alternativ Go To Berlin va lansa EP-ul Just A Band în Anglia

Materialul de 5 piese, va fi promovat şi susţinut de un turneu al trupei în Marea Britanie în luna septembrie 2009

floating... at least for the moment...Go To Berlin devine prima trupă autohtonă de rock care semnează cu o casă de discuri din (Worcester) Anglia, Lockjaw Records fiind totodată label-ul care a promovat primele înregistrări ale celebrei trupe Muse

“Am trimis demo-uri la mai multe case de discuri din Anglia. Ştiam că avem un material bun şi la un moment dat a venit şi răspunsul pe care îl aşteptam. E un pas important pentru noi care în acelaşi timp spune multe despre cum se mişcă industria din România”, a declarat liderul trupei. “Am avut o întâlnire în Anglia cu cei de la LockJaw pentru a stabili totul. Tot atunci am semnat contractul şi ne-am cunoscut cu alte trupe semnate la label-ul lor. E o abordare mult diferită faţă de ce se întâmplă la noi” a mai adaugat Robert Lama.

Go to Fabrica Bucharest and see Go to BerlinGo To Berlin există din anul 2007 şi înseamnă

 • Robert Lama (chitară, voce)
 • Alexandru Miu (chitară bass)
 • Paul Ballo (tobe)
 • Matei Ţeposu (chitară)

MySpace: www.myspace.com/gotoberlinofficial

ALTE ÎNCERCĂRI

 • 2001. AB4 la Chelsea Records

Chelsea Records era o firmă cu statut juridic în Statele Unite. Patronii însă erau români. SRL-ul a fost o găselniţă pentru a crea furori temporare în jurul formaţiei AB4, ea fiind „prima formaţie semnată la o casă de discuri din SUA”.

Albumele AB4 erau multiplicate şi distribuite prin defuncta Transglobal. Transglobal este o firmă ce deţinea licenţa pentru canalul de muzică MCM, apoi MTV şi licenţa de distribuţie exclusivă în România pentru majorul EMI.

În momentul în care Sony Music a înghiţit EMI pe plan internaţional, Dan Popi de la Media Services (licenţiatul Sony Music România) a făcut acelaşi lucru cu EMI România, iar Transglobal nu mai activează în domeniul muzicii de 5 ani de zile.

 • 2001. Open la X-tra Records

X-tra Records a fost o casă de discuri cu statut juridic în România, sprijinit cu capital străin, din Anglia. Open a avut şansa, pe vremea când aveai nevoie de viză să călătoreşti în Europa, să stea câteva zile la Londra pentru filmările la trei videoclipuri. Unul dintre aceste videoclipuri s-a filmat după ora de închidere în interiorul magazinului Virgin Megastore. Albumul de debut a fost multiplicat şi distribuit în România prin aceeaşi defunctă Transglobal.

La vremea respectivă, deşi se promova clipul la TV, circuitul de cluburi era mai restrâns. Formaţia primea o sumă de bani lunar de la casa de discuri, nu mai ţin minte exact, dar era ceva de ordinul a peste 1.000 ron actuali. Practic, artiştii, timp de un an de zile, au avut şansa să se dedice 100% muzicii, să repete în sală, să compună piese noi. Ce a lipsit au fost concertele şi vânzările de album.

 • X-tra Records a mai lansat-o pe JoJo la vremea respectivă.

Când a văzut englezul cât de greu se lucrează cu muzica pe piaţa românească, impedimentele promovării şi cantitatea şpăgilor de care era nevoie, s-a retras din afacere iar casa de discuri a murit încet.

 • 2008. Implant pentru Refuz sunt semnaţi la un producător din Germania, EMG Music. Am găsit formaţia IPR pe pagina de MySpace a casei de discuri, la prieteni, pe penultimul rând de prieteni, la litera „I”, pe a doua, din două pagini.
 • Formaţiile Grimus (2007 -), Proconsul (2007 -) şi Kumm (- 2007) au reuşit să fie semnate de către aceeaşi casă de discuri italiană, Cramps Records
 • Pe alte genuri muzicale, la finalul anilor 90, când ARC Music (cu sediul în Anglia, specializată în folclorul tradiţional al diverselor popare = World Music) era reprezentată de Just Music România, Ana Hossu din Satu Mare şi Fanfara din Cozmeşti au obţinut contracte pentru un album, cu distribuţie internaţională.

Cu siguranţă mai există exemple; astea mi-au venit pe moment.

Comments
2 Responses to “Click. INDUSTRIE. Go To Berlin merge la Worcester”
 1. alex cosma spune:

  mai sunt interitus dei si tiarra care au scos discuri la case de discuri germane, negura bunget la code666 si acum la lupus lounge, tot pe-afara, mai e si magica, acum la afm

  • da. eu nu sunt mare amator de metale. Magica stiu ca sunt foarte apreciati in Franţa şi au mult mai multe cântări afară decât la noi în ţară. Negura ştiu că se lansaseră prin Bestial Records, nu am mai urmărit evoluţia lor, dar numai prin nemţi puteau prinde aşa amploare la turnee în întreaga Europa … de ani de zile deja. Mulţumim foarte mult pentru completări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: