Click. RECENZIE. Albume Clasice

ALBUM DE COLECŢIE

ALBUM CLASIC

1955 – 1994

Artist. Titlu album

!!!!!!

Casa de discuri

Albumele ascultate de mine înainte de 1997 sunt apreciate de mine ca şi consumator şi fan al formaţiilor. Aceste albume vin din colecţia mea personală, iar vasta majoritate sunt aduse de peste hotare.

În acest sens, o să fac abstracţie completă de casele de discuri autohtone care fac comerţ cu muzica de parcă ar fi vorba de ciorapi de damă, pastă de dinţi sau garnitura de chiloasă şi nu îşi apreciază comorile ascunse din catalogul internaţional.

Majoritatea licenţiatilor nu aduc o parte semnificativă din catalogul de albume, sau poate dacă ai drum de Bucureşti şi ai timp să alergi pe coclauri sectorizate să cauţi prin diverse magazine, poţi găsi ceea ce cauţi … poate.

Eu sunt genul care preferă o dată la trei ani să intru într-un Virgin Megastore (avem unul aproape, la Budapesta, dar s-a redeschis cel de la Salonik, în Grecia) şi să mă pierd prin raioanele de rafturi, organizate pe genuri de muzică şi în ordine alfabetică, dupa numele de familie a artiştilor.

Când vedeţi o astfel de recenzie, ea va avea un format deosebit faţă de celelalte recenzii de albume. Toate au împlinit peste 2o de ani de la lansarea lor. Muzica ascultată şi asimilată de mine după 1997 a fost, în cele mai multe cazuri, nu din plăcere, ci de nevoia profesiei ce mi-am ales-o.

Cu timpul, am observat că am tendinţa să ascult muzică din ce în ce mai veche. Devin curios asupra influenţelor unui artist. Încerc să caut firul roşu a genurilor până la rădăcinile lor … muzica pre-clasică (încă nu am ajuns chiar atât de departe), şi muzica tradiţională a popoarelor cântată cu instrumente arhaice.

Sper să stârnesc curiozitatea mai multora să caute să asculte şi să descopere diverse genuri de muzică din anii 70, considerată perioada cea mai originală în muzica anglo-saxonă, dar şi din anii 60 şi 80, considerată de mulţi din actuala generaţie a fi de rahat. Şi muzica anilor 50, 40, 30, pe care şi eu încă o descopăr. Este un domeniu imens şi un hobby foarte scump, dacă începi să colecţionezi CD-uri, viniluri, etc.

Mâine începem cu albumul Construction Time Again, un nume sugestiv pentru lipsa de tradiţie şi informare ce ne-o oferă mass media autohtonă atunci când este vorba de evoluţia muzicală pe plan internaţional.

Trecem de la Godmode la Depeche Mode.  În 24 de ore.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: