Byte. VIOLU’ de MARŢI. #5. Beutura

Beutura…bat-o vina!

gimme a beerDacă într-o zi s-ar interzice si reclamele pentru beutură la TV, eu aş schimba doar modul de prezentare. De exemplu, cum aş face eu reclama la o bere: „Aceasta fiolă se poate achiziţiona din magazine fără prescripţie medicală. A se citi cu atenţie prospectul. Pentru a afla despre efectele  secundare ca: ametzelile, greatza şi senzatzii de vomă, adresatzi-vă medicului dumneavoastră!” De ce am formulat astfel? păi să vă explic…

Berea este cel mai bun medicament posibil! O bei când eşti fericit, o bei cand eşti trist, o bei şi când n-ai nimic, ca să-ti fie rău a doua zi … ca să mai bei o bere să te refaci! Bei de supărare, de ruşine, de nevoie, din dragoste, din ură, la nuntzi şi înmormântări, la lucru sau acasă, le chef sau pe prispă, pe tren sau în avion! Practic, alcolul este liantul perfect dintre om şi societatea în care trăieşte! De ce? Pentru că totzi au probleme de un fel sau altul, şi alcolul îi face să uite sau să vadă problema într-un mod diferit, cel putzin o perioadă scurtă!

Alcolismul se naşte din durere şi stress. Cel care la chef se îmbată cel mai urât este omul cu cele mai mari probleme (exceptând copilul de 13- 14 ani, care dorind să fie cool…o ia razna!). Nu o să observatzi niciodată pe el că are probleme, pentru că nu o să vi le zică, se va comporta ca şi cum totul e ok şi bea doar pentru simplul fapt că e la chef. De când lucrez şi eu ca disperatul … că nah … doi copii şi casa şi alea … nu e uşor de tzinut, mai ales pe timp de criză, am ajuns să-i intzeleg pe „monopolişti”, adică pe acei oameni ai muncii care la 6:30 dimineatza işi iau „medicamentul” la birtu’ lui Costache la coltzul blocului, barmanitza trecându-l în caiet cu datorie până la salar! Dacă o să statzi să le ascultatzi măcar 5 minute discutziile, o să vă întristatzi pentru că de sub căldutza pătură a ametzelii momentului, vor ieşi „balaurii” durerii şi frustrării sufleteşti a omului muncii respectiv.

O să auzitzi discutzii de genul:

 • Cât îs cheltuielile la tine la bloc? Atzi dat fondul de rulment?
 • Sau: Fică-mea-i în Canada băăă … n-o mai dat p’aci de 11 ani!
 • Sau: Iară au scumpit ăştia gazu, pixda mamei lor de parlamentari! … deci cred că you’ve got the picture!

Eu de cate ori îi aud mă distrez la suprafatză dar mă întristez în interior pentru ca îmi e pur şi simplu milă de aceşti candidatzi la infarct, cancer şi ciroză. Nu îmi e milă de fizic…ci sufleteşte. Sunt oameni care nu au realizat nimic în viatză, resemnatzi, trişti care n-au simtzit „fiorul bucuriei” de prea multe decenii, care au lucrat o viatză ca să poată plăti cheltuielile şi a căror vise au dispărut sau s-au diminuat cu trecerea anilor. Oare câtzi din aceşti oameni au potentzial maxim într-un domeniu sau altul? Oare câtzi din ei ar fi putut ajunge preşedintzi, actori, milionari?

Da, beau şi eu, şi beau tot mai mult pe zi ce trece. Tocmai am realizat că nu e aproape nici o diferentză între mine şi aceşti prapaditzi de oameni. Stresul zilnic şi problemele mărunte sau mai mari se adună şi fără să-tzi dai seama ieşi la una mică la Costache! Dam’it! Dacă nu ar exista betziile, aceste pauze din cotidian, sau mai bine zis, insulitze de linişte, casele de nebuni ar fi atât de pline încât statul ar cheltui de 10 ori mai mult îngrijind aceşti oameni în ospicii, decât tratându-i în spitale sau înmormântându-i. Iată de ce nu se va interzice alcoolul în România!

Spre norocul meu, eu am şi o altă „insulă de linişte” şi anume muzica mea.

Când sunt pe scenă uit de tot şi de toate! Nu mă interesează facturile ce mă aşteaptă acasă, nu mă interesează cine-i preşedinte, nici criza economică. Sunt doar eu cu ine, cu colegii de trupă şi cu muzica! Fuck yeahhh! Dacă nu era muzica, mai mult ca igur că şi pe mine mă nota barmanitza în caiet cu datorie la ora asta!

Cred că şi voi ştitzi cât de altfel vede omul problema lui în momentul în care e beat! Găseşte solutzii şi rezolvări la problemele lui, cu mult curaj şi vitejie, solutzii pe care nu le va aplica niciodată. De fapt nu solutziile contează ci momentele de linişte sufletească pe care aceste solutzii le oferă omului la betzie!

Din păcate, în România, stratul social cel mai afectat este acela pe care l-a surpins democratzia la vârsta de 40-50 de ani! Oamenii care nici nu mai au ce să realizeze în viatză acum. La vârsta de 45 de ani nu mai ai energia să te apuci de făcut afaceri, construit firme, etc. Sunt doar acei prea putzini care au reuşit ceva, adică politicienii. Eu zic că este normal într-un fel ca aceşti oameni prăpăditzi care nu mai ajung la pensie (spre bucuria statului), să bea mult.

De aceea am pus eu alcoolul în topul nevoilor de bază ale românului şi sunt convins că această nevoie este mai importantă pentru român decât apa şi mâncarea, pentru că alcoolul linişteste sufletul, iar mâncarea şi apa doar fizicul.

Comments
5 Responses to “Byte. VIOLU’ de MARŢI. #5. Beutura”
 1. razvan spune:

  fotzey dreptate mare ai dar sa nu uitam ceva statul roman profita de pe om la maxim si da sas abani putini chestia e asa daca baga statul preturile mai amri la alcol si tigari mancare si apa mai bien murim la 40 de ani ca la batranetza o sa fim muritori de foamne de pe pensile astea de 2 bani

 2. FoSzabi spune:

  Da cam asa stau treburile ai perfecta dreptate si din privinta alcoolismului si din privinta muzicii.
  Fiecare om ar trebui sa se ocupe de ceva placut, ce-a ce sa ofere momente de bucurie.
  Si pt mine muzica si cantatul e pe primul loc, asta-i hobbyul meu, asta ma bucura. Multi oamneni n-au in afara de munca si familie, alta ocupatie, de aceea o sa iasa pe la baruri.

 3. florin spune:

  faina sintetizare…multa dreptate,bravo;)

 4. Nuuu.

  „Cel mai mare asasin pe planetă este stresul şi eu încă mai cred că cel mai bun leac este şi mereu a fost canabisul.”
  (Willie Nelson)

  http://haimaria.blogspot.com/2009/05/citat-willie-nelson.html

 5. fotzey spune:

  Da …e o parere….dar tot nu-mi dau seama de unde si pana unde iei tu ca eu as fi zis ca alcolul e cel mai mare ucigas?!Si eu vorbeam aici de oamenii comuni care nu ca nu au de unde isi face rost de canabis …ci habar n-au ce e aia!. Nuuuu~!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: