Zoom. ZDOB&ZDUB. B.U.G. Mafia

Gangsta Rap

B.U.G. Mafia

Website: forum.bugmafia93.ro

MySpace: www.myspace.com/baietiibuni

  • An înfiinţare: 1993
  • Localitate: Bucureşti

un patrulater de ritmuri urbaneCENZURA

Au avut parte de cenzură la TV şi radio pe vremea când muzica lor putea fi difuzată şi promovată în mass media. Au petrecut o noapte la zdup în Turnu Severin în 1997 (împreună cu La Familia) pentru că au deranjat pe cineva cu versurile şi mesajul lor, iar după concertul de la Polivalentă (Bucureşti, 1999) sunt chemaţi să dea declaraţie la Poliţie pentru conţinutul liric al concertului. Scandalurile din presă au ajutat vânzările constante ale albumelor.

Pionierii genului Gangsta Rap în România, B.U.G. Mafia (Bucuresti Under Ground Mafia) au atacat problemele politicii post-comuniste şi problemele sociale de pe străzile bucureştiului în versurile lor.

Vlad Irimia (Doom> Mr. Juice> Tataee) pune bazele proiectului în 1991, fiind influenţat de muzica celor de la Public Enemy şi NWA. În 1993 se cunoaşte cu Dragoş Vlad-Neagu (Klax 187, apoi Daddy Caddy). Prima lor piesă, Straight Outta Da Hell, este înregistrată la Uniplus Radio. La vremea asta se numesc Bucureşti Under Ground şi cântă în engleză.

În 1994, DJ Sleek organizează primele spectacole de Hip Hop la Bucureşti, unde îi are ca invitaţi. Aici e cunosc cu Demonii, una dintre puţinele grupări de gen care rappuieşte în limba română. Astfel se cunosc cu Alin Demeter (Drama, apoi Uzzi) pe care-l cooptează în proiect în 1995. Din acest moment, trupa începe să compună rapuri în română, adaugă Mafia la nume şi semnează contract cu casa de discuri Amma Sound, care între timp s-a închis.

În 1998, Loredana Groza simte pulsul pieţei pentru muzica Hip Hop şi face o colaborare cu B.U.G. Mafia la extrasul de single Lumea E A Mea, care se vinde în 25.000 exemplare. Este prima piesă Hip Hop care beneficiază de videoclip.

În etapa asta se lucrează la producţia înregistrărilor cu Edi Schneider, din Sebeş.

În 1999, B.U.G. Mafia susţine un recital la Sala Polivalentă, care devine un moment istoric, dovedind popularitatea lor şi totodată a genului.

În 2000, B.U.G. Mafia susţine un recital la Penitenciarul din Rahova, la cererea unor deţinuţi. Concertul este binevăzut de presă, le ajută imaginea şi este singurul astfel de eveniment organizat la Penitenciare în România.

Primesc nominalizări şi câştigă premii la MTV România 2004.

În 2005 se compune piesa serialului Băieţii buni.

Mlaştină la lucruNicolae Oncescu (DJ Swamp) face treaba de DJ în trupă între 2003 şi 2008. Înainte era în echipa celor de la R.A.C.L.A. şi Turntable Science.

CASA de DISCURI

În 2001, au succes comercial şi recorduri de vânzări cu piesa şi albumul Poezie de stradă. Se înfiinţează casa de discuri Casa, la care se lucrează cu La Familia, M&G, XXL & 10Grei, Mahsat, Nico.

Componenţa

  • Tataee
  • Daddy Caddy
  • Uzzi
  • DJ Swamp (2003 – 2008)

Discografie

  • Mafia (1995)
  • Încă o zi, încă o poveste (1996)
  • Născut şi crescut în Pantelimon (1996)
  • IV: Deasupra Tuturor (1997)
  • Viaţa Noastră (1996)
  • De Cartier (1998)
  • După blocuri (2000)
  • Întotdeauna pentru totdeauna (2000)
  • Băieţii buni (2003)
  • Viaţa Noastră Vol. 1 (2006)
  • Viaţa noastră vol. 2 (2009)

I-am cunoscut acum 10 ani. La vremea respectivă, Tataee părea cel mai bazat din trupă. Toată informaţia trecea prin el.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: