Byte. PĂREREA MEA. Sezonul estival pe sticlă. 1

surf rockWebsite-ul s-a mutat

www.czb.ro

CLICK AICI pentru editorial:

http://czb.ro/articol/3701/

Comments
3 Responses to “Byte. PĂREREA MEA. Sezonul estival pe sticlă. 1”
  1. Jax spune:

    Sa nu uitam de lautarii sarbi (de fapt tigani-sarbi, prezenti si-n filmele lui Kusturica) care au adus aceste ritmuri prin anii 90 la Timisoara, inainte de explozia de pe malul marii… acestia (inclusiv Gutza) erau platiti de marii afaceristi parveniti sa le cante despre avere, familie, copii, dusmani, insa fenomenul era redus la localuri, nunti si botezuri… nu era „gandit” sa intre in mainstream. E drept ca si Timisoara avea teren fertil pt. acest microb, din moment ce a fost ocupata de turci o vreme indelungata, si acum e dominata de tigani (vezi acapararea celor mai frumoase strazi centrale), insa acolo nu s-a deplasat nicio televiziune care sa imprastie boala.
    Dincolo de asta, prin 99 cand era pusa o manea la celebra discoteca Ring din Costinesti, intrau toti in extaz, indiferent de regiunea din care proveneau. Procentajul manelistic e destul de uniform, poate ceva mai ridicat in sud din cauza balcanismului mai dezvoltat. Chiar si in Cluj sau Oradea, orice om fara carte numai manele asculta, iar la Tg Mures se auzeau manele din boxele unora care vindeau palinca si nu stiau 2 vorbe in romaneste.
    E vorba de ignoranta, incultura, dezinformare, indobitocire, parvenitism si alte caracteristici ale societatii de jos (manifestate si dincolo prin 50 cent sau Oprah Winfrey). Fenomenul n-are nicio legatura cu plaja si cu pescuitul, ca daca ar avea, atunci ar face parte si din „folclorul” italian, portughez, caraibian sau chiar norvegian.

  2. Jax spune:

    Pardon, n-am vrut sa spun ca Gutza era lautar tigan-sarb, doar tigan miner din Aninoasa care se-nvartea printre ei prin Timisoara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: