Click. CLASIC 1975. Bob Dylan. Blood on the Tracks

ALBUM DE COLECŢIE

CLASIC.

1975

Bob Dylan. Blood on the Tracks

!!!!

Columbia Records

Faţa A

1. „Tangled Up in Blue” – 5:42 (Minneapolis)

2. „Simple Twist of Fate” – 4:19 (NYC, Sept 1974)

3. „You’re a Big Girl Now” – 4:36 (Minneapolis)

4. „Idiot Wind” – 7:48 (Minneapolis)

5. „You’re Gonna Make Me Lonesome When You Go” – 2:55 (NYC, Sept 1974)

Faţa B

1. „Meet Me in the Morning” – 4:22 (NYC, Sept 1974)

2. „Lily, Rosemary and the Jack of Hearts” – 8:51 (Minneapolis)

3. „If You See Her, Say Hello” – 4:49 (Minneapolis)

4. „Shelter from the Storm” – 5:02 (NYC, Sept 1974)

5. „Buckets of Rain” – 3:22 (NYC, Sept 1974)

A Clasic Album Cover for a Folk-Rock ClasicExistă un singur mod în care poţi asculta acest album: să îţi iei o oră din timpul liber, să te aşezi cu versurile în faţă şi să aprofundezi durerea şi supărarea, descărcarea şi deschiderea artistului după divorţul suferit recent (de Sara). Altfel, albumul o să ţi se pară plicticos şi monoton şi nu o să apreciezi valoarea lui adevărată vreodată.

Faptul că folkistul amercian a avut succes pe plan comercial cu acest album nu îl face în nici un caz artist comercial, şi nici nu înseamnă că acest album este „de duzină”. Artistul este poet; albumul a devenit unul de referinţă, folosit ca termen de comparaţie pentru albume concept compuse în stil autobiografic, iar comercial înseamnă pur şi simplu că albumul s-a vândut mult mai bine decât se aştepta casa de discuri sau artistul.

Un exemplu de piesă care nu o poţi aprecia pe deplin dacă nu asculţi versurile este Idiot Wind. Dacă nu ai răbdarea să descoperi poezia artistului, piesa această o să ţi se pară lungită, monotonă şi probabil muzicuţa de la final o să te şi enerveze. Ca ritm şi melodie, a 7-a piesă, Lily, Rosemary and the Jack of Hearts, este prima mai săltăreaţă. Putem considera şi penultima, Shelter From the Storm, un pic mai răzleaţă faţă de celelalte.

Cel de al 15-lea album semnat Dylan, lansat în ianuarie 1975, a fost considerat al 16-lea cel mai bun album din toate timpurile în clasamentul albumelor alcătiut de revista Rolling Stone în noiembrie 2003.

Toate 10 piese au fost înregistrate cu producătorul Phil Ramone la New York City. În pragul multiplicării materialului de către Columbia, Bob Dylan a fugit cu înregistrările originale şi s-a ascuns o altă perioadă de timp într-un studio din Minneapolis. Fratele lui, David Zimmerman, a adunat mai mulţi muzicieni locali cu care s-au refăcut 5 din acele compoziţii. Nu se cunoaşte în mod cert motivul (unii artişti nu stau la beri cu fanii după cântări), dar se crede că artistul a considerat albumul prea monoton şi a mai îmbunătăţit anumite pasaje. Din declaraţiile scrise într-o autobiografie lansată de artist în 2004, se speculează faptul că temele pieselor de pe acest album ar putea fi împrumutate din poveşti scrise de Anton Cekhov…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: