Zoom. INTERVIU. Vali. GRIMUS. Premiile Media de Excelenţă 2009

Grimus - Premiul pentru Excelenţă 2009Premiile Media de Excelenţă clujeană au fost organizate joi 28 mai la West Hotel, cel mai nou hotel construit în Cluj, aproape de Polus Center.

Formaţia Grimus a fost singurul Grup muzical premiat pentru activitatea avută în cursul anului 2008, de către Radio Guerrilla.

cristi, titus, bogdan, cristi brancu, tammasch, vali, sebi hetea

CZB: Cât de important este pentru voi faptul că aţi dobândit acest premiu?

Vali (Grimus): Pentru noi a fost foarte important psihic şi moral treaba asta, dar suntem dezamăgiţi că aceste Premii nu au fost promovate ABSOLUT DELOC în presa locală sau naţională! … au fost personalităţi prezente, precum Primarul şi … au fost campionii modiali de la Debate, care sunt nişte studenţi extraordinari; … şi a fost un violonist care a fost selecţionat la Orchestra Mondială selecţionată de YouTube. S-a făcut o preselecţie pe plan mondial; muzicienii interesaţi au trimis filmări scurte prin care să-şi dovedească valoarea cântând o anumită piesă. La final, s-au selecţionat cele mai bune filmuleţe şi s-au montat într-un videoclip pentru a dovedi beneficiile internetului … şi acest violonist (care a apărut în acel videoclip cu Orchestra Mondială YouTube) a primit un Premiu de Excelenţă la Cluj în 2009. Mi se pare deci, absolut ridicol că (acuma nu pentru noi, dar pentru oameni ca acest violonist) nu a fost promovat deloc acest eveniment. Şi a mai fost o chestie de rahat faptul c[ omul respectiv a cântat o mică bucată din Piazolla, între partea 1 şi partea 2 a evenimentului … şi toată lumea mânca şi vorbea tare … deci nu a fost NIMENI atent la el! A fost o situaţie absolut incredibil de jenantă.

Mr. TIFFÎntre timp, Grimus a susţinut un Recital în cadrul TIFF-ului

vineri 5 iunie. dl. Tudor Giurgiu a ţinut să-i prezinte, precizând că foarte probabil nu va mai face acest lucru vreodată. El a descoperit formaţia întâmplător şi a fost atât de încântat de stilul ei încât zilele astea va veni cu echipa de filmare la Cluj să le realizeze un videoclip profi. CZB va reveni cu acest subiect, desigur.

Concertul a fost jumătate acustic, jumătate electric.

În porţiunea acustică a spectacolului, pe scenă au urcat trei dintre surorile lui Tammasch (bateristul formaţiei).

  • Csenge cântă la oboi

  • Reka la violoncel

IMG_0008Panna a interpretat vocea secundă pe piesa Cliffs and Clouds.

IMG_0012

Tammasch: A canta cu instrumente clasice era o idee care ne-a preocupat mai serios in săptămânile înainte de TIFF, deoarce vroiam să facem ceva special pentru ocazie. Era şi un moment de savurat pentru noi, experimentând cu ceva cu care n-am avut ocazia încă.

Tamas Adorjani (baterie Grimus)
„Percussion is everything you can beat and sounds great!”

beware of pickpockets!

don't worry, it's just panikon!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: