Zoom. ZDOB&ZDUB. Oceanview

Electro-pop

Oceanview

Website: www.showcaseyourmusic.com/theoceanviews

MyBand: www.myband.ro/Oceanview

  • An înfiinţare: 2005
  • Localitate: Craiova, deşi am găsit şi o biografie unde deja se scrie că se consideră bucureşteni

To view towards the Ocean does not mean you have an OceanviewÎn prezentarea lor, se dau drept formaţie indie (şi desigur, sunt indie în sensul cuvântului că nu au casă de discuri, nu şi în sensul genului muzical, care pare a fi la modă într-un anumit cerc de tineri din Capitală).

Trupa de ritmuri electro-pop, Oceanview s-a înfiintat la iniţiativa lui Codruţ. Se vrea să se promoveze un synth-rock modern cu mesaj, combinat cu chitară, şi o coregrafie scenică futuristă. Everytime şi balada Winter in your eyes au fost propuse în playlistul unui post de radio naţional (PRO FM), fiind difuzate şi la un post de radio din Indonezia (nu se specifică numele).

Îţi dai seama că ceva nu este în regulă cu formaţia când nu găseşti o pagină de MySpace, iar acolo unde găseşti biografia, citeşti fraze de genul: „Acum solist vocal este Codruţ, în consecinţă piesele sună mult mai bine”.

Acesta este exemplul tipic de formaţie autohtonă care se încăpăţânează să cânte într-o engleză de baltă, care pe mine mă zgârâie la urechi, precum pe alţii zgârâie la urechi accentul moldovenilor. Muzica este foarte interesantă, un electro-pop care s-ar potrivi la fix în deschidere la Depeche Mode. La noi însă cei din organizare se pun în deschidere, că la noi artiştii fac şi sonorizări, şi firme de impresariat şi firme de organizat concerte. De fapt, la noi, artiştii care nu fac altceva în afară de muzică nu cântă, iar artiştii care fac orice altceva decât să stea în sala de repetiţie se află pe toate afişele festivalurilor, lipite pe garduri, prin oraş.

Componenţa

  • Codruţ (chitară, voce, compozitor)
  • Alex (tobe)
  • Giani (chitară bass)
  • Cristi (instrumente programabile)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: