Click. RECENZIE. AG Weinberger. Guitar Man.

AG Weinberger. Guitar Man (vol. 1)

!!!!!

2008. BigFoot Records. Album dublu

2008. A Good Wine/bergerAceasta este o colecţie de piese apărute pe albumele semnate AG Weinberger între 1994 şi 1999. (Discurile originale din anii ’90 nu se mai găsesc în comerţ.)

Albumul începe lent, în ritm crescendo, Spoonful şi Magic Song fiind compoziţii cu specific american. Take me to the Highway şi I Can’t Get Enough sunt dinamice, puternic ritmate. Cântă cu patos, din suflet, şi are momente gospel duioase, grandioase, precum în Hoochie Coochie Man. Cry Me A River … ce mai, este bluesman, cu talent vocal înnăscut. Ce-i a lui e al lui. Ironia referitoare la … faptul că România a devenit o mică America, considerăm noi, pe 1600 Transylvania Avenue este şi un moment de easy listening. Comorile ascunse sunt însă două momente instrumentale. Primul, Hommage for “Gate”, este în stil Big band; al doilea, Frozen Finger Rag, este un antract de ciupituri melodice, chill out în stil tradiţional, minimalist, irlandez.

Colaborarea cu Anca Parghel la Ain’t No Nothing To Tell este foarte potrivită. Versiunea la Heard It Through The Grapevine este chiar ultima piesă înregistrată în studio de către Iuliu Merca (în formula Semnal M din1997, alături de Ştefan Nagy şi Ştefan Boldijar).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: