Click. RECENZIE. AG Weinberger. Guitar Man.

AG Weinberger. Guitar Man (vol. 2)

!!!!!

2008. BigFoot Records. Album dublu

2008. Always Got What it takesAceasta este o colecţie de piese apărute pe albumele semnate AG Weinberger între 1994 şi 1999. (Discurile originale din anii ’90 nu se mai găsesc în comerţ.)

Built for Comfort face parte din grupul de compoziţii cu specific american. Try to Get Into the Middle of the Real este puternic ritmat. Bluesmanul transpiră pe Guess Who şi Fly Over Me. Forty Days & Forty Nights poate fi considerat Gospel. Beast of Burden, Missing Hometown Serenade, Shake That Thing sunt momentele de Easy Listening.

Comorile ascunse ale albumului sunt:

  • Willing to Go. Compoziţia proprie are un mesaj ascuns, ea fiind compusă în perioada în care artistul cocheta cu ideea de a traversa Atlanticul să vadă exact cu ce se mănâncă muzica asta la origini, şi curios să cunoască modul în care industria ar trebui să funcţioneze şi la noi.
  • When My Heart Beats Like a Hammer, cu iz caraibo-african, şi un solo superb de tobe ce poartă semnătura lui Iosif Trendler, ar putea lejer fi introdus pe orice album Santana.
  • I Just Wanna Make Love to You. Interpretarea poate fi un elixir de miere cu şampanie pentru orice domnişoară cu gusturi mature muzicale.

Deşi are câte ceva pentru fiecare, albumele vor fi apreciate în mod deosebit de cunoscătorii genului. Cred că motivul pentru care AG Weinberger înseamnă mai mult decât un simplu performer şi artist pentru scena autohtonă, constă în faptul că are un stil flegmatic de interpretare şi compoziţie. Flair, şarm, comunicarea cu publicul: Omul emană profesionalism din creştetul capului până în vârful degetelor de la picioare. Este de respectat pentru întreaga sa carieră şi curajul dovedit. Orice artist care doreşte să reuşească prin muzică ne-comercială poate lua ca exemplu evoluţia carierei artistice lui AG Weinberger.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: