Byte. PĂREREA MEA. p.1. Voltaj. Nu se dezbină

Minute after Minute, Hour after HourŞtiţi cine se distrează cel mai bine pe muzica celor de la Voltaj?

Puştiul meu cu colegii lui la petrecerile organizate pe la diverse cluburi de joacă. I-am văzut dansând pe mai multe piese Voltaj de-a lungul ultimului an şi consider că ritmurile şi versurile sunt perfecte pentru vârsta lor.

Fiul meu are aproape 6 ani.

Election Weekend HoneymoonersLa începutul lunii iunie, Voltaj a avut un traseu de concerte prin oraşele mari ale ţării, fiind sponsorizaţi şi invitaţi în turneu alături de campania “Ia Atitudine” a Elenei Băsescu, fiica manechin a Preşedintelui, care dorea să-şi etaleze rochiile de gală pe pasarela Europarlamentară. Am scris despre asta ca să se lege de poza alăturată ce am descărcat-o din site-ul de lansare în lumea politică a Elenei.

Înainte de a pleca în concediu, am citit ştirea pe net că Voltaj va lansa albumul de adio (V8) în 25 iunie la Bucureşti.

M-am bucurat.

Degeaba.

 • Mă gândeam deja că am scăpat de una dintre formaţiile care nu recunoaşte că practică arta playback-ului mai mult decât ar fi necesar.
 • Mă gândeam că se elimină una dintre formaţiile fruntaşe care blochează anumite agenţii de publicitate şi firme care sponsorizează “arta” muzicală şi că se va crea, chiar dacă pentru puţin timp, un respiro, o nişă în care s-ar putea strecura o formaţie mai originală şi talentată, că eu sincer m-am săturat să asociez berea Golden Brau, care oricum nu o gust, cu formaţia Voltaj. Cred că se împlinesc zece ani de când anual se organizează câte un turneu la final de vară prin toate pieţele mari din oraşele de provincie cu câteva afişe imense, branduite de Golden Brau şi pe care apare scris ceva mai mic şi VOLTAJ, îngrămădite pe geamurile clădirilor centrale fără proprietar.
 • Mă gândeam că s-a stors tot ce se putea face muzical din cele 3-4 note şi două stiluri de ritm repetitive pe care se poate ţipa cu corzi vocale de tenor … Unele formaţii măcar mai au bunul simţ de-a lungul unui deceniu să se reinventeze (muzical vorbind) … sau măcar vocalul să schimbe stilul în care-şi poartă ciocul (am acuma în faţa mea caseta Risk Maxim2, cu poza de grup din 1999 … în acelaşi timp ascult în căşti un Voltaj mult mai ORIGINAL, de pe caseta Pericol de Moarte din 1996).

După zece zile, întors din concediu, constat cu stupoare că Voltaj are umor şi a făcut o farsă de marketing, prin lansarea zvonurilor prin viu grai (în 2 mai, la Zilele MTV) că trupa s-ar despărţi. În industria noastră ipocrită şi coruptă, până şi artiştii îşi mint fanii în faţă (o fază asemănătoare au făcut-o cei de la Ţapinarii … măcar ei au făcut faza acum trei ani de 1 aprilie).


URMĂTORUL ARTICOL DESPRE VOLTAJ, care face parte din retrospectiva VOLTAJ, cu ocazia aniversării a 10 ani de muzică eurotrash şi 26 de ani al numelui URMEAZĂ ÎN DOUĂ ZILE.

Byte. 2009. MTV Days. Costineşti

În 2009, MTV Days a fost organizat de L!VE, divizia de evenimente a MediaPro Pictures (MTV făcând parte, de puţin peste un an de zile, din Grupul MediaPro, care a pus umărul la îngroparea rockului la începutul mileniului).

MTV Days a fost organizat în faţa Obeliscului de pe plaja de la Costineşti în 1 şi 2 mai (o bună parte din plaja de la Costineşti aparţinând Grupului menţionat mai sus).

Programul a fost

vineri 1 mai

 • Puya
 • Zdob şi Zdub
 • Paraziţii
 • Corina
 • Şuie Paparude
 • Viţa de Vie

sâmbătă 2 mai

 • Anda Adam
 • Blaxy Girls
 • Marius Nedelcu
 • Alex (Yamasha)
 • Simplu
 • Voltaj

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: