Byte. PĂREREA MEA. p.2. Voltaj. Lansarea V8

Who's got The Money and The Power?Concert de Lansare

Concertul de lansare din 25 iunie, de la Sala Palatului din Bucureşti, se anunţa a fi cel mai spectaculos concert din istoria trupei, prin efectele speciale, producţia impresionantă, 200 mp de ledscreen şi scene mobile. Eu nu am ajuns, deoarece locuiesc la Cluj, dar dacă a fost “asemănător cu ceea ce s-a întâmplat la Depeche Mode acum trei ani”, după cum declarau în preajma evenimentului cei de la Voltaj, eu nu consider asta a fi ceva nemaipomenit, ci dimpotrivă, dovedeşte din nou că artiştii noştri sunt simpli plagiatori. Aş dori să aud sau să văd că din ce în ce mai mulţi artişti, dintre cei cu cotă, din ţara asta (care-şi permit), să declare că vin cu ceva NOU, sau să încerce să creeze o atmosferă proprie, originală, nu preluată şi adaptată din concerte live studiate de pe DVD-uri cu artişti străini, pe care le poate cumpăra acum oricine de la Diverta sau Cărtureşti.

Noul Album

V8 (vegetable juice)Noul album este intitulat V8. Foarte logic, pentru ei V8 înseamnă cel de al optulea album de studio lansat de formaţia Voltaj. V8 pentru mine, în schimb, înseamnă un suc natural de legume, puţin mai scump, dar foarte gustos, făcut dintr-un amestec de 8 legume (Vegetables: roşie, sfeclă, ţelină, morcovi, salată, frunze de muştar, pătrunjel, spanac) care se comercializează în SUA, şi nu numai (CLICK AICI: http://www.v8juice.com/ ).

Legătura ce o pot face între cele opt Legume şi cele opt albume lansate de Voltaj în ultimii zece ani … vă las să incheiaţi singuri fraza.

Percepţie vs. Realitate

Săptămâna trecută, Voltaj anunţa în presă: “de acum încolo vom lansa single-uri”.

Să-i mai credem? Adevărul poate este altul, spre exemplu, nu ştiu, poate că NICI EI NU MAI VÂND ALBUME? …dar nu pot renunţa la formaţie pentru că este o mică fabrică de produs bani pentru ei, având deja agenţiile de publicitate în spate, contracte stabile cu anumite firme precum Golden Brau şi intrarea în turneele electorale pentru un anumit partid care se află ACUMA la putere … şi petrecerile private, nunţi şi botezuri …

Nu. Nu se poate. Cum pot să fiu aşa rău? Ei rămân împreună pentru fani; fanii care nu plătesc biletul la concertele (gurile rele spun că uneori playback) asamblate mereu în Piaţa Mare.

Actualizare

După ce scrisesem acest articol, a apărut şi cronica concertului de lansare V8 la BestMusic.ro (CITEŞTE AICI). Au fost 6.000 de persoane, printre care şi Elena Băsescu, Horia Brenciu, Cristi Enache (Directia 5), Florin Grozea (HI-Q), Cornel Ilie (Vunk), Mihai Margineanu, Cătălin şi Andra Măruţă.

Unii au considerat că Voltaj cu Damian Brothers este o colaborare reuşită. CZB consideră că dacă formaţia Voltaj NICIODATĂ nu va avea intenţia să se lanseze pe piaţa internaţională, unui public străin (deci, nu ne referim la Diaspora), colaborarea cu proiectul de manelişti este de prost gust şi forţată … probabil că nu le este de ajuns să apară la posturile obişnuite pe sticlă … probabil vor să ajungă cu clipurile lor şi la Taraf TV (VEZI AICI).

Toamna Golden Brau 2009

Astfel, o luăm de la capăt, aşteptăm cu nerăbdare marele turneu Golden Brau la sfârşitul verii, şi între timp ne uităm la clipul de promovare a albumului, Vara trecută, pe websiteul Voltaj. AICI.

URMĂTORUL ARTICOL DESPRE VOLTAJ, care face parte din retrospectiva VOLTAJ, cu ocazia aniversării a 10 ani de muzică eurotrash şi 26 de ani al numelui URMEAZĂ ÎN DOUĂ ZILE.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: