Click. RECENZIE. Audiogram. Better

Audiogram. Better

!!

Independent. EP cu 4 piese

Bloody Sounds

Remarcabil este efortul depus pentru prezentarea cât se poate de profi a primului demo audio al formaţiei (care are un booklet mai consistent decât multe albume de studio lansate în ţara asta). Trebuie subliniat că formaţia nu caută câştiguri rapide şi sezoniere prin editarea acestui material, el fiind vândut la concerte cu doar 5 lei.

Muzical, deşi trupa sună destul de închegată, iar notele par a fi studiate atent, s-a aruncat cu capul înainte şi uneori simţi că solista pare nesigură pe vocea ei. Este primul demo. O carte de vizită. Formaţia are potenţial. Muzical este peste medie. Solista nu cred că îşi cunoaşte incă foarte bine notele ce le poate atinge corzile ei vocale.

Prima piesa (Better) este mai de impact decât a doua (In The Past), care este mai lentă, mai melancolică şi mai monotonă ca linie melodică şi vocală.

Loose seamănă cu ceva cântat de Marilyn Manson, într-un stil mult mai crud şi neconvingător. Notele alese să fie ciupite pe chitară aici nu sunt convingătoare. Piesa asta lasă impresia că trupa încă îşi formează amprenta.

A patra piesa este industrială şi ne duce cu gândul la primele două albume Viţa de vie.

Trupa mai are mult de lucru, dar începutul este foarte promiţător. Ne gândim că poate ar fi mai bine pe termen lung dacă solista nu ar încerca din răsputeri să arate tot ce poate scoate din voice box pe durata celor 3 sau 4 minute ale fiecărei piese. O idee cu care probabil nu ar fi de acord, este ca vocalista să încerce să cânte mai în stilul Bjork sau Sinead O’Connor cu timbrul ei, decât să încerce să facă Nightwish-isme Turun-iene pe ritmuri alternative britrock cu scurte infuzii industriale.

Rămân la parerea mea că debutanţii din underground nu au nimic de pierdut experimentând un pic şi cu versuri în limba română, care nu pot fi cu nimic mai prejos ca formulare sau mesaj ca în limba internaţionala a muzicii rock.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: