Click. RECENZIE. Voltaj. Asta-i viaţa

Voltaj. Asta-i viaţa

!

1999, Maxi-single, Roton

Voltaj 99. Maxi-Single, Maxi-EnervantCaseta, primită de la Roton acum 10 ani, anunţa revenirea Voltaj într-o nouă formulă, o nouă linie melodică şi un nou concept de imagine, toate propulsând pe cei ce compuneau noul proiect până pe locul 3 ca şi cotă pe piaţa formaţiilor muzicale la noi, în 2005.

Cronica. Versiune succintă.

Eurotrash. Ritmuri şi versuri repetitive.

Nu pot asculta nici una din piese sau variante de remix până la final.

Nu pot decât să arăt cu ambele police spre pământ!!

Cronica. Remix detaliat.

Maxi-single-ul conţine 3 piese. Am impresia că a fost gândit exclusiv pentru DJ.

Avem de 3 ori Asta-i viaţa, în mixuri găndite în stilul cluburilor la est de Germania şi nu de peste Canalul Mânecii. Ritmul este căt de poate de monoton şi enervant (2 versiuni sunt realizate cu sprijinul tânărului rapper Papa Junior).

Avem Asta-i arma ta, în varianta hard dance (hard dance-ul este unul dintre genurile de dance care nu-l pot aprecia) şi soft mix (la fel de enervant).

Avem un Voltaj Megamix interminabil (parcă ar fi denumire de cocktail).

… şi piesa Mi Amor, care este cât se poate de estivală, unde avem impresia că Gyuri Pascu dă mâna cu Timpuri Noi. O poantă (în stilul lui Gyuri Pascu) este că acest “bonus track” vine la umplerea spaţiului de pe Faţa A, nu la finalul casetei. Să fie încă o dovadă că la noi termenii oficiali nu se respectă niciodată (astea sunt Timpurile Noi)?

… şi un outro care nu ne spune nimic în afară de faptul că trebuia umplută o parte din caseta rămasă, probabil pentru că DJ-ul care a remixat una din piese nu a mai avut nici el răbdare cu ritmurile să mai facă 2-3 loopinguri pe calculator.

Acest maxi-single mega-enervant pentru mine m-a făcut să urăsc piesa (încă dinaintea lansării albumului al cărei recenzii va urma zilele astea) înloc să o apreciez la adevărata ei valoare, ca şi cover reuşit, interpretat pe ritmuri actuale în limba română. Colaborarea cu rapperul Papa Junior fiind ok pentru genul de muzică abordat.

Reascultând materialul pentru această recenzie ce o fac în intenţia de a introduce o serie specială de rubrici prin care comemorăm 10 ani de când noul Voltaj ne tâmpeşte de cap cu ritmurile eurotrash periculos de anti-cultură, nu am avut răbdare să ascult nici una din piese până la capăt… în afară de Outro, pentru că dura 32 de secunde.

URMĂTOAREA RECENZIE VOLTAJ (albumul din 1999), care face parte din retrospectiva VOLTAJ, cu ocazia aniversării a 10 ani de muzică eurotrash şi 26 de ani al numelui URMEAZĂ PESTE DOUĂ ZILE.


Byte Personal. Papa Junior. În lumea rap-ului, Papa Junior este un artist respectat, care a colaborat cu mulţi şi promova ritmuri ok pentru genul lui. Nu am ajuns să îl cunosc niciodată. La evenimentele la care am ajuns ca reporter, când era pe scenă, eu eram în culise la interviuri cu alţi artişti. Când am colindat ţara cu formaţiile ca impresar, nu am împărţit niciodată aceeaşi scenă. La Cluj, dacă nu greşesc (pentru că nu am urmărit traseele lui îndeaproape), nu a călcat niciodată, cel puţin nu în cluburi şi nu la evenimente publice.

Comments
3 Responses to “Click. RECENZIE. Voltaj. Asta-i viaţa”
 1. T[^^3a spune:

  voltaj e o echipa super tare…are melodii extra ordinare…e cv ne mai pomenit:*:*:*:
  va iubesc:X:X:X:X

 2. Emil spune:

  Sall.Am mai luat legatura cu tine odata in legatura cu CD-ul Risk Maxim 2 parca.Nu vreau sa fiu nici insistent,nici prea pisalog doar k sunt un mare Fan al celor de la Voltaj si imi lipseste aceasta caseta de la colectia intregii discografii pe care o caut de mai bine de 10 ani de zile.Ti-as propune un schimb cu aceasta caseta ori o suma de bani.Am asa:Casete(Pericol de Moarte,Bungee,3D) ultimele 2 sunt convins k nu te vor interesa absolut deloc dar le-am trecut si pe ele.Pe CD nu am decat Si Ce din 2005,Cartea+Integrala si dak te intereseaza as putea sa-ti fac rost de Voltaj 88(Obsesii) pe Vinyl.Aceasta este propunerea mea pt aceasta caseta pe care o ai si mi-o deresc enorm la colectie.O searaplacuta in continuare si mii de scuze daca te-am deranjat pana acum cu insistenta mea

 3. Emil spune:

  Iti dau la schimb caseta cu Pericol de Moarte semnata(ascultata de max 2 ori) pt caseta aceasta.Ce spui?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: