Zoom. INTERVIU. Nimrod, despre Masterpiece. Tribute Band. Metallica

CZB: De ce cover band? Care este scopul final?

Masterpiece Nimrod2Nimrod: Totul a pornit dintr-o distracţie de la ideea lui Dr. V. Iniţial, am vrut să cântăm doar câteva piese, dar apoi ne-a venit ideea: ce ar fi sa facem un program întreg de piese Metallica? Spun cu certitudine: e o provocare pentru orice formaţie să facă un astfel de program. Daca e să cânţi o piesă, doua, nu e mare lucru. Dar să înveţi 12-15 piese din acelea mai grele, trebuie să repeţi mult, să ai memorie bună, Hard-discul creierului trebuie să fie capabil :-). Sunt piese uşoare de genul For Whom the Bell Tolls, dar sunt si din acelea grele ca Harvester of Sorrow sau Master of Puppets. Nu vrem să fim doar o trupă de coveruri. Multă lume face coveruri şi de cele mai multe ori nu prea seamănă cu originalul. Dorim să facem treba asta la un nivel înalt. În primul rând ne-am propus să ne simţim bine când urcăm pe scenă, cântând acele piese, iar apoi să oferim ascultătorilor posibilitatea de a asculta acele piese cântate live. Nu toţi îşi permit să vadă un concert Metallica, dar oricine poate veni la un concert Masterpiece. :-). Ai întrebat de scop: vrem să-i facem pe ascultători bucuroşi. Aşteptăm să ne distram împreună cu cei care vor veni să ne asculte, cum spun cei de afară: to have a good time.

CZB: De ce Metallica? Prin ce vă reprezintă?

Nimrod: Am ales sa prelucrăm cântece Metallica, fiindcă în tinereţe am crescut pe aceste melodii, ne-au influenţat într-un anumit fel. Cei de la Metallica sunt nişte genii în a compune şi au influenţat o lume întreagă prin muzica lor. Respectăm asta foarte mult. Sigur, asta nu înseamnă, că noi, ca indivizi, nu ascultăm şi cântăm altceva, ci pur şi simplu ne-am unit pentru a realiza acest proiect.

CZB: Ce înseamnă Masterpiece pentru voi?

Nimrod: Cum am menţionat, Masterpiece pentru noi înseamnă un proiect serios cu toate că fiecare îşi continuă activitatea alături de formaţiile din care provin (Altar, 4motion, Voices Of Silence, C.U.G., Out-line). Nu dorim ca vreo formaţie sa fie afectată negativ din cauza activităţii noastre (ex. concerte suprapuse) aşa că fiecare vom face tot posibilul să comunicăm bine cu colegii noştri din formaţiile mai sus menţionate. Am avut multe discuţii pe tema numelui trupei şi în final decizia noastră a rămas: Masterpiece, ceea ce înseamnă: capodoperă. Numele nu se referă la noi ci la cântecele pe care le vom cânta.

Nimrod interpretează o compoziţie după Rimski Korsikov, Zborul Cărăbuşului.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: