Zoom. INTERVIU. Sister Candy. Oradea

Sister Candy. sau Jane?Sister Candy ar pune muzică de jazz şi lounge prin cluburi dacă ar fi după capul ei. Din păcate, patronii de cluburi nu prea vor ei nimic de fapt, nici măcar d’n’b … Sister Candy vine de la Oradea, a stat doi ani în Bucureşti (aiurea) şi lucrează la banda desenată despre viaţa Janei, în momentele în care nu este ocupată ca asistentă pe platourile de filmare de clipuri sau webdesign pentru Firma. În zilele ce urmează, mai scriem despre colaborarea ei cu Firma.

CZB: Ce gen de muzica promovezi?

Sister Candy: Lounge, downtempo şi drum and bass. Mai mult drum and bass pentru că lounge, jazz şi d-astea nu prea cere lumea ca nu e „cool” şi nu-i „la modă”,  iar cafenelele şi localurile unde se pune lounge au patroni care n-au habar de muzică şi pun să meargă aceleaşi CD-uri cu Buddha Bar / Cafe del Mar ca şi acum zece ani. Suntem destul de puţini cei care promovăm muzica lounge în ţară şi pe organizatorii de evenimente nu-i prea interesează.

CZB: Cum ai început la Oradea?

Sister Candy: Mă jucam în studioul cuiva de-a DJ-ul şi s-a prins de mine instant. La puţin timp, s-a organizat un mini festival în munţii Şuncuiuş (din judeţul Bihor) unde am avut prima prestaţie. Asta a fost acum patru ani.

CZB: Ce te-a determinat să pleci în cea mai neprietenoasă capitală turistică din Europa? Nu era Budapesta mai aproape?

Sister Candy: Era, dar eu nu cunosc limba maghiară.

Am plecat pentru că mi se acrise de Oradea, şi pentru că găsisem un job foarte bun pe webdesign la Bucureşti. Şi dacă tot eram acolo, nu strică să mai şi prestez şi să îmi încerc norocul cu DJ-ing.

CZB: AG Weinberger şi Metropol s-au lansat din Oradea …tot aşa, prin Bucureşti…

Sister Candy: Baieţi deştepţi, he he. Foarte bine, bravo lor.

CZB: Ai avut o aventură muzicală de 2 ani la Bucureşti.

Sister Candy: Şi nu stiu de ce mi-a trebuit, haha.

În 2 ani cât am stat în Bucureşti, cunoscând câţiva dintre DJii de acolo, nu am reuşit decât să am câteva gig-uri mai mici. Am încercat să aduc idei noi organizatorilor şi DJilor cu care vroiam să am colaborari, într-un alt fel decât cum fac ei, dar tot ce-am primit ca răspuns era “da, ok… poate … te sunăm noi”… De ce n-am reuşit? Poate pentru că

  • nu am pile (nu conteaza munca)
  • nu fumez cu cine trebuie
  • sunt prea brunetă
  • sunt prea îmbrăcată

Mi s-a sugerat să-mi schimb stilul muzical şi modul de gândire „prea artistic” dacă vreau să-mi meargă. Nu mulţumesc.

De când m-am reîntors în Ardealu’ Mamă, am avut de 5 ori mai multe concerte de una singură. Deci pentru mine, Bucureşti este egal ZERO (not the band 😛) la capitolul promovat artişti valoroşi sau noutatea. Oricât de bine se mişcă partea de d’n’b, şi sunt DJ (şi trupe) care fac treabă foarte foarte bună şi de calitate, Bucureşti în viziunea mea, e pentru acei oameni care vor sa renunţe de bună voie la tot ceea ce-i face oameni decenţi şi educaţi, ca să devină o copie a unei copii, bogată şi tristă, deoarece … vai draga, a apărut la televizor şi i-a văzut lumea prin Banbu.

CZB: Care este părerea ta despre mentalitatea celor implicaţi în industria muzicii din Bucureşti.

Sister Candy: Asta intră la răspunsul de mai sus. În plus, îl citez pe Fotzey (Truda) „Credeţi că ce se întâmplă în Bucureşti se întâmplă în toată tzara? WRONG! Şi eu aşa am crezut!” Bucureştenii, majoritatea, sunt în propria lor tzară, cu propriile lor legi, un nou cod de maniere şi orânduieli care e opus celui normal înţeles de restul ţării, că doar ei îs mai cu motz.

Trist.

CZB: Ai contract cu o agenţie de evenimente de DJ la Bucureşti.

Sister Candy: Contractul ăla este mai degrabă o înţelegere, apărută cam acum un an. Nu pot să spun că sunt extrem de fericită de colaborarea noastră şi mi-e că va urma un divorţ. Am fost prezentată cum trebuie (insist de fiecare dată ca lumea să primescă exact ceea ce vreau eu să transmit, nealterat) dar eu una nu am avut parte de multe booking-uri (concerte confirmate) din partea lor. Am hotărât cu ceva timp în urmă să opresc colaborarea. N-ar fi traumă, de vreme ce mă „manageriez” singură de 4 ani încoace. Vorba aia „better luck next time„.

CZB: Pe langa blogul personal, mai scrii pentru Neuro Gamer din Oradea şi Ardeal Underground.

Sister Candy: Neuro Gamer este un site dedicat iubitorilor de gaming, muzica şi evenimente globale (nu monden) nou nouţ pe piaţă. Este un proiect îndrăzneţ care are în spate o echipă tânără excelentă cu care mi-e mai mare dragul să lucrez. (neuro-gamer.ro)

Ardeal Underground are ca target orice ştire şi eveniment din underground-ul românesc. Sunt destul de noi şi au colaboratori şi „puncte de lucru” în majoritatea oraşelor transilvănene. Baza este la Cluj, şi sunt sigură că vor creşte în popularitate într-un timp scurt. (ardealunderground.blogspot.com)

CZB: Ai ajuns ca DJ la Cluj?

Sister Candy: Am fost acum două luni. A fost frumos de tot şi mai vreau; am o slăbiciune pentru Cluj.

Datele de concert din viitorul apropiat pentru Sister Candy.

  • Sâ 01 Aug

Timişoara @ House Parade Fest

http://www.houseparade.eu

  • Joi 13 Aug 08:00 PM

Satu-Mare @ TBA // lounge afternoon ssn

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: