Byte. ŞTIRE. Proconsul se desparte de basist

2009. Proconsul cu Florin Barbu, faţă dreaptaProconsul este una dintre puţinele trupe româneşti care ţine la profesionalismul instrumentiştilor pentru acurateţea interpretării, sound-ul performant şi compoziţiile elaborate … marca Proconsul. De-a lungul existenţei sale, prin această formaţie s-au perindat instrumentişti valoroşi.

Florin Barbu. Happy la ProconsulAcum Proconsul trece într-o nouă etapă. Florin Barbu, bass-istul trupei din ultimii 7 ani, predă ştafeta tânărului James Alexander Lascu. Cetăţean american de origine română, stângaciul James Alexander Lascu de 25 de ani s-a întors de câteva luni în România unde intenţionează să rămână. A fost cooptat în formaţie tocmai pentru că este un muzician foate talentat şi cu o prezenţă scenică deosebită.

Într-un interviu susţinut de Zoltan Varga pentru Agenda de Timişoara, Florin Barbu declară: Motivul pentru care revin acasa este Luca, băieţelul meu care săptămâna asta împlineşte trei ani. Bucureştiul este un oraş cu multe calităţi, dar în acelaşi timp este un oraş mare, agitat, şi stresant, şi atunci am hotărât să ne întoarcem acasă să îl creştem. Soţia mea Lucia este şi ea timişoreancă, un motiv în plus. Sincer, nu am stat prea mult să căutăm motive, pur şi simplu a venit momentul să ne întoarcem acasă“.

Florin Barbu a colaborat în trecut cu o serie de trupe locale din Timişoara, precum Arca, Blazzaj, Stepan Project sau Brigada Artistică Urbană. Deasemenea Florin Barbu este vinovat pentru dezvoltarea site-ului xbass.ro

De fiecare dată când o trupă se desparte de un membru, iau naştere tot felul de scenarii. Pe blogul trupei proconsul.com.ro/blog Dragoş scrie despre Florin Barbu: El este parte din activitatea noastră, din viaţa noastră în cei 10 ani de prezenţă pe scenă şi suntem onoraţi că am putut cânta împreună. Florin Barbu este şi va rămâne prietenul nostru.

S-a luat decizia să nu se mai ţină un concert de adio pentru Florin Barbu pentru simplul motiv că Proconsul nu vrea să îşi ia adio de la Florin Barbu!
În schimb s-a organizat un concert inedit la Bucureşti în noaptea de 31 iulie, unde au fost invitaţi primii basişti (Carol Visky, Florin Barbu), care au cântat alături de noul basist James Alexander Lascu.

Berti Barbera a fost invitat special.

Website: www.proconsul.com.ro

Comments
One Response to “Byte. ŞTIRE. Proconsul se desparte de basist”
  1. Zoltan spune:

    Despre acest subiect si multe altele puteti citi si pe blogul lui Florin Barbu: http://florin.xbass.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: