Zoom. INTERVIU. Vita. Implant pentru Refuz

IPR vs. CZB. tete a tete

Implant pentru Refuz

10 iulie 2009. Samfest Satu Mare. Ediţia 5.

Despre numele european al formaţiei, turneul, Blazzaj, şi Michael Jakson.

CZB: Povesteşte-mi un pic despre noua casă de discuri din Germania.

LOGO EMG GmbHVita: Da, am semnat cu EMG. O să scoatem un album în două limbi. Pentru piaţa din Europa, vom fi cunoscuţi sub numele Implant for Denial. Am tras toate piesele acuma în engleză. Un CD va fi în engleză şi un CD va fi în română. Omul dacă vrea să asculte varianta în engleză la piesa în română, o să aibe această opţiune. Cei de la casa de discuri nu au mai auzit de aşa ceva şi li se pare o idee de impact.

CZB: Cred că anumite piese sună mai bine într-o anumită limbă…

Vita: Da, a fost foarte greu munca şi cred că am tras peste o sută şi ceva de ore numai pentru voci. Orchestraţia era făcută. Pentru partea de voci, a trebuit să schimbăm linia melodică uneori. Ritmica nu se potriveşte exact în engleză. Pentru schimbarea versurilor, am umblat o vreme cu telefoanele şi cu dicţionarele după noi. Din studio mai sunam pe un prieten care ne mai ajuta cu traducerile … nu merge cuvântul ăsta aici, găseşte-mi altul

CZB: Când se lansează noul album?

Vita: Noi ne gândim că în octombrie pentru că în niembrie au început deja să se pună datele de turneu. Avem un turneu de cluburi prin Ungaria, Austria, Germania, Italia şi Elveţia. Este un turneu pentru promovarea albumului şi o să cântăm constant cu o trupă din Italia, Jadish. Ele vor cânta la noi în deschidere peste tot.

So put another dime in your record machine...Este vorba de o trupă feminină de la Torino, care promovează muzica Alternative Metal (CLICK AICI PENTRU DETALII). Vocalista lor a colaborat la una din piesele noastre pe varianta din engleză a albumului. Astfel, facem turneul împreună ca să facem o treabă completă.

CZB: Cum te-a afectat decesul lui Michael Jackson?

Vita: Sunt diferite chestii despre care putem povesti dar nu despre Manele şi Telenovele. Prefer Prince şi Stevie Wonder ca şi calitate muzicală.

Nu m-a afectat decesul lui Michael Jackson.

IPR, înainte de 2008

CZB: De ce a plecat Pupilu din formaţie?

Vita: Pupilu vrea să facă multe, şi totodată nu vrea să fuşerească anumite treburi. Avea mult de lucru ca tehnician dentar, cu foarte puţin timp liber. Recent a devenit tătic. Nemaiputând să facă faţă la toate problemele ce-l înconjurau, ne-a explicat că dacă ar râmăne cu Implantul, ar fuşeri clar treaba şi am înţeles. Nu ar fi putut veni la multe repetiţii; am fi pierdut cântări din cauza lui. A fost înţelept din partea lui că s-a retras înainte ca stressul să-l copleşească. A fost o decizie foarte grea pentru el. De vreo jumătate de an se vedea pe el că toate aceste lucruri îl frământă. A fost cu noi din 1995 şi nu a fost o decizie uşoară pentru el.

Şi pentru noi este mai bine că s-a întâmplat aşa. Toată luna noiembrie o să fim plecaţi în turneu prin Europa şi dacă ar fi trebuit să renunţe acuma la formaţie, ar fi fost mult mai greu pentru noi să găsim un înlocuitor.

El oricum, tot timpul gândeşte destul de avansat înainte, şi-a aşezat gândurile şi a luat decizia care i s-a părut lui cea mai bună.

IPR, după 2008

CZB: Cum l-aţi găsit pe înlocuitor? S-a ţinut un concurs?

Vita: Am vrut să organizăm un fel de concurs, am făcut o listă cu toţi basiştii ce erau în zona noastră, am mai audiat pe câţiva, dar am ajuns la concluzia că cea mai bună soluţie este Pista, care cântă cu Bio şi repetă cu noi în aceeaşi sală. Mai era Uţu (de la Blazzaj, BAU, ex-Kumm) cu care am fi vrut să colaborăm. Aveam o cântare în perioada respectivă, şi Pista a zis că ne ajută până găsim pe cineva, şi a început să înveţe piesele. În timp ce venea la sală cu noi şi învăţa piesele pentru cântarea respectivă, noi mai audiam pe unul-altul şi ne-am dat seama că de fapt persoana ideală pentru noi pe acest post ar fi Pista. După un timp ne-am hotărât să nu mai facem audiţii, că nu îşi are rostul. Cântă de atâţia ani, şi se potriveşte foarte bine cu stilul nostru.

CZB: Cu Blazzaj cum merge treaba?

Vita: Acuma ne apucăm de înregistrări pentru un album nou … să vedem cine ni-l scoate … nu avem nici o casă de discuri, nu avem nici un contract. Avem doar un studio la Uţu în garj şi acolo ne iese ce vrem de la înregistrări. Albumul va fi foarte punk, foarte acid, şi nu are titlu deocamdată. Uţu va fi producătorul nostru muzical, alături de Petrică, şi vom sta în studio până găsim exact sound-ul pe care-l dorim.

Urmează interviul cu Pista şi Ţavă de la Samfest 2009 peste două zile.

Website: www.implantpentrurefuz.com

Comments
2 Responses to “Zoom. INTERVIU. Vita. Implant pentru Refuz”
  1. sis spune:

    ăsta a fost un interviu pe placul si pt corasonu meu 😀
    thaank youuu 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: