Byte. VIOLUL de MARTZI. momentele frumoase

Eu mi-am dat seama de curând că orice om e unic pe lume asta! nothing comes from nothingŞtiam că nu există doi oameni la fel pe planetă …. nu la asta ma refer. Cred că puţini din voi o să înţeleagă ce vreau să spun! Vreau să spun că pe lângă faptul că ajungi să iei decizii ce îţi vor afecta viaţa forever, nu le iei doar pentru tine, ci implicit şi pentru cei din jurul tău! Fiecare om are caracterul lui, … chestia aia (că nu pot să-i zic mai bine) care îl face unic şi de neduplicat! Unii îi spun suflet, alţii, ca mine, îi spun naivitate, resemnare, prostie, nebunie, indiferenţă, şmecherie, iresponsabilitate, sau siguranţa oferită de alţii care îi iubesc, se stresează pentru ei, sau le pasă poate prea tare nejustificat/justificat  pentru ei mai mult decât pentru propria persoană. De aceea sunt convins că în orice relaţie am fi, iubit/iubită, prieteni buni,  soţ/soţie, mamă/fiu, etc. relaţia este imperfectă şi nu avem ce face, va trebui să ne obişnuim cu această imperfecţiune, cu nelinişti sufleteşti, sacrificii, şi dureri, bineînţeles, pe lângă momentele frumoase ale relaţiei respective! Sunt unii oameni, ca şi mine, care s-au resemnat de mult în acest sens şi incearcă să se bucure de momentele frumoase din viaţa lor, alături de cei dragi.

Sunt alt fel de oameni pe care momentele rele îi copleşesc şi cu greu trec peste ele, poate din cauză că sunt mai slabi de suflet, sau poate pentru că se satură şi sunt convinşi că în alte circumstanţe ar fi mult mai fericiţi! Din pricina acestor lucruri, oamenii iau decizii proaste care le va afecta enorm viaţa oamenilor din jurul lor. E normal, într-un fel, ca atunci când e în joc fericirea ta să nu te mai intereseze cei din jur. Pe de altă parte e o dovadă crasă de egoism!

Orice om e unic şi imperfect. De aceea nu există iubire perfectă sau prietenie perfectă! Ceea ce pot face oamenii în momentul în care ajung într-un impas într-o relaţie este să se schimbe câtuşi de puţin şi să încerce să se adapteze unor „condiţii” care vor face partenerul de viaţă, prietenul, părintele, mai fericit. Este un lucru greu de făcut, dar nu imposibil.

Maturitatea vine cu altruismul.

Dar în unele cazuri se poate chema şi prostie! Dar aici nu vorbesc de prostie ci de a pune pe cineva mai presus de propria-ţi persoană. Învăţ şi eu cu greu această lecţie. Sunt un luptător, întotdeauna am fost, niciodată nu am renunţat la ceea ce am vrut să fac sau să obţin. Problema este că dacă lupţi pentru ceva alături de altcineva şi el cedează, nu mai poţi lupta nici tu, pentru că şi partea de luptă a celuilalt pică pe capul tău şi te copleşeşte. Nu mai lupţi nu pentru că nu vrei, ci pentru că nu te lasă alţii să poţi. Şi pe deasupra, presupunând prin absurd că lupţi singur şi obţii ceea ce vrei, nu te poţi bucura de el din cauza faptului că cel cu care ai început lupta nu mai e acolo să se bucure de rezultat!

La mulţi o să vă pară că aberez, dar vorbesc aici de experienţe personale, cu care sunt convins că mulţi dintre voi vă veţi identifica! Este o linie foarte fină între fericirea proprie şi a celor din jurul tău. Eu am ajuns la concluzia că este practic imposibil să le obţii pe amândouă! Trebuie făcute compromisuri vrând nevrând! Am mai zis şi mă repet:

Lumea asta e prost croită dar trebuie trăit în ea.

Trebuie luptat pentru momentele frumoase pe care ţi le doreşti, deşi e greu. De aceea o să ajungi să apreciezi momentele bune şi plăcute mai mult! De aceea s-au inventat concediile! Tot anul lucrezi ca robul şi luna de concediu te relaxezi şi faci ce îţi place. Nu se poate trăi într-o lume unde să te simţi bine non stop şi să faci doar ce-ţi place. Este imposibil … din păcate!

Ce vreau să zic eu aici este că experienţele bune şi rele din viaţa unui om, momentele dureroase peste care trebuie să treci … ne-existând alte variante (doar spânzurătoarea), te întăresc şi te fac să devii din ce în ce mai imun la greutăţile vieţii şi te fac să te bucuri mai mult de momentele frumoase.

Comments
3 Responses to “Byte. VIOLUL de MARTZI. momentele frumoase”
 1. Radytsu spune:

  Relatiile interumane sunt in primul rand bazate pe compromisuri . Un alt subiect care probabil trebuia atins in acest articol este relativitatea fericirii .
  Ma refer la faptul ca , si un om bogat , si un om sarac se bucura in aceeasi masura , de lucruri cu totul si cu totul diferite .
  Omul sarman se va bucura ca a strans bani sa iasa la o bere cu prietenii lui si sa isi reaminteasca vremurile bune , pe cand un bogatas se va bucura , va dobandi aceeasi cantitate de fericire, daca va avea ultimul model de mertzan .
  Lumea asta e bazata pe un echilibru , asa dupa asta trebuie sa ne ghidam si noi . Sa nu fim prea egoisti – vom fi dati la o parte . Sa nu fim prea darnici , din punct de vedere sufletesc , cu altii – vom fi luati de prosti , si calcati in picioare.
  (Parerea unui adolescent , intr-o lume ce se destrama .)

 2. Doru spune:

  Dificultățile din viață își au și ele rostul lor. Te fac să îți aduci aminte de clipe trecute, pe care la vremea când s-au petrecut nu le-ai apreciat, poate ai trecut peste ele fără să-ți dai seama. Și ăsta e un lucru bun, deoarece te învață să apreciezi ce ai, să apreciezi orice lucru bun ce se întâmplă în viața ta, oricât de mic și neînsemnat ar părea. Nu ai cum să apreciezi binele, frumosul, fericirea, dacă nu ai la ce să le raportezi, dacă nu știi ce înseamnă răul, urâtul, nefericirea. Important e să înveți din fiecare experiență câte ceva, și să mergi mai departe, să fii optimist, și totul va fi bine.
  Cum ai zis și tu, „Lumea asta e prost croită dar trebuie trăit în ea.”

  Frumos articol, felicitări!

 3. Edward spune:

  Foarte buna tema alesa pentru violul curent. Fericirea care si-o imagineaza majoriteatea este utopica, adica n-o atingi niciodata pentru ca vor exista mereu momente nasoale in viata(echilibru). Intelegerea echilibrului si impacarea cu cine esti reprezinta pentru unii fericire, inclusiv in cazul meu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: