Byte. CITAT. MS. Industria muzicală post-comunistă

MS. 1987. la VoltajMulte din compoziţiile şi înregistrările muzicale de slabă calitate din ultimii 20 de ani au derutat publicul amator de gen dezamăgindu-l şi împingându-l spre audiţia aproape exclusivă a unor producţii de calitate superioară, de afară.

Senzaţia unor muzicieni fără sclipire care „s-au culcat pe o ureche” aţipând la amintirea unor victorii trecute sau mai recente (umflate eventual de vreun pion al industriei care crede că promovând muzica agreată de el face un bine tuturor) a creat o falsă clasă de valoare generând deruta laudelor şi a concluziilor nerealiste.

Producătorii aleargă după un ban câştigat rapid cu un rap, apoi o manea (de multe ori vulgară) sau house sau europop, cu tentă balcanică ţigănească lăutărească intonat de fufe care îşi agită bucile parcă în căutarea unui par rock. Se fură piese întregi de afară. Evident, multe din aceste piese sunt trase într-un “studio” de 1000$, cu zugrăveală şi mobilă inclus. Iar despre manele e clar că ne-am turcit mai rău ca turcii.

Doru „MS” Istudor, 2000, aflat în exil la Toronto (Canada)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: