Zoom. PUNCT TURISTIC. Galeria de Artă Perom

Fabrica de pensule, Perom

devine

Galeria de Artă pentru Artiştii Independenţi din Cluj

Amintiri odioaseCriza financiară aduce premiere la Cluj: halele uzinei de pensule Perom se transformă în ateliere, locuri de expoziţii şi evenimente începând din 23 octombrie 2009.

Planul Urbanistic Zonal va transforma fabrica de pensule într-o hală de 2.500 mp dedicată unor spaţii în care vor expune artiştii plastici clujeni.

Galeria Fabrica de pensule (Perom). Exterior.Contractul cu artiştii, ce vor ocupa etajele clădirii, construite pe patru etaje, în anii 80, a fost semnat pe cinci ani. 30 de persoane asociate la patru galerii de artă independente s-au adunat în Federaţia Fabrica de Pensule.

Galeriile de artă, care în momentul de faţă deţin spaţii în zona centrală, unde chiriile sunt foarte ridicate, se vor muta pe H. Barbusse 59-61.

Galeria Fabrica de pensule (Perom). Interior.Pe lângă expoziţii, noii proprietari au în vedere şi organizarea unor evenimente. Artiştii şi-au declarat intenţia de a menţine locul, ca amenajare şi arhitectură, cât mai aproape de destinaţia iniţială a clădirii. Fabrica va găzdui mai multe galerii (inclusiv Plan B), zone dedicate pentru spaţii de fotografie, pictură, sculptură, grafică, artă digitală, ateliere de teatru şi dans.

Până în 2010 se va renova şi exteriorul clădirii.

Curioşii pot să îşi facă o idee asupra interiorului nefinisat căutând noul videoclip Grimus, In A Glimpse, în regia lui Tudor Giurgiu (directorul Festivalului de Film Transilvania) peste o săptămână în YouTube (Zoom. INTERVIU. mâine cu Vali şi Cristi de la Grimus la CZB).

O nouă Galerie de Artă la Fabrica de pensule, din 23 octombrie 2009

Comments
2 Responses to “Zoom. PUNCT TURISTIC. Galeria de Artă Perom”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] More here: Zoom. PUNCT TURISTIC. Galeria de Artă Perom […]

  2. […] august 19, 2009 de clickzoombytes In A Glimpse este al doilea clip filmat la o piesă de pe albumul de debut Panikon (Cramps Records, 2008). Filmările au avut loc la Cluj, joi 8 august, la Perom (fosta fabrica de pensule de pe Barbusse 59-61, unde se deschide noua Galerie de Artă în 23 octombrie despre care am scris AICI). […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: