Zoom. STRĂBUNICI. Compozitorul Johann Strauss. Fiul

Johann Strauss (25 octombrie 1825 – 3 iunie 1899), fiul, a dirijat cea mai mare orchestră din istoria lumii, cu aproape 1.000 de muzicieni, dintre care 400 erau violonişti. Concertul are loc în Statele Unite, unde este invitat în cursul anilor 1870.

Deşi cele mai renumite lucrări în ziua de astăzi sunt considerate a fi Die Fledermaus şi Ţiganul Baron; Războiul Fericit (1882), Batista Reginei (1882) şi Prinţul Methusalem (1883) erau compoziţiile care l-au făcut faimos pe artistul vienez.

statuia dedicata compozitorului valţului Dunărea AlbastrăSpecializat pe muzică uşoară (de dans) şi operete, a compus peste 500 de valţuri, polci, cvadrile şi alte tipuri de muzică de societate. Fiindcă popularitatea Valsurilor la Viena în secolul XIX i se datorează, este supranumit Regele valsurilor, cea mai celebră compoziţie de gen fiind Dunărea Albastră.

Johann Strauss poartă numele tatălui, care este la fel de renumit ca şi compozitor. Tatăl îşi dorea foarte mult ca fiul să îşi aleagă altă meserie. Ar fi vrut, de preferinţă, să devină bancher.

Fiul nu a ascultat de sfaturile ce i s-au dat şi studiază muzica cu compozitorul Joseph Drechsler şi vioara cu Anton Kollmann (cel din urmă fiind angajat la curtea regală de la Viena).

Johann Strauss (fiul) are turnee constante în Austria, Germania şi Polonia cu orchestra lui.

Fraţii lui mai mici, Iosif şi Eduard, compun deasemenea muzică uşoară, dar nu ajung la fel de renumiţi. Iosif de fapt este inginer şi se reprofilează pe domeniul de compositor-dirijor, în 1853, la sfatul familiei, fiind nevoit să preia cârma orchestrei în lipsa fratelui, când Johann Strauss face o pauză de două luni, ca să-şi revină cu nervii.

Byte. 2000. 15 mai. Recordul celei mai mari Orchestre este doborât de mai multe ori. Ultima dată asta se întâmplă în provincia canadiană, British Columbia, unde The Vancouver Symphony Orchestra este sprijinită de 6.400 de studenţi pentru a interpreta 9 minute şi 44 de secunde din Simfonia a 9a semnată de Beethoven. VSO a intrat astfel în Guinness Book of World Records. Evenimentul a fost coordonat de directorul muzical al Orchestrei simfonice din Vancouver la vremea respectivă, Tovey Bramwell.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: