Click. SCENA LOCALĂ. Bistriţa – Cluj. BHCB.

CZB: De ce nu mai vrei sa faci evenimente la Clubul Roland Garros din Cluj?

Mishu. promotor şi impresar BHCB la ClujMişu: Băietzii din Bistritza de la Bistriţa Hardcore Brigade (BHCB LINK AICI) sunt organizatorii evenimentelor D.I.Y. (Do It Yourself) cu formaţiile invitate din străinătate la Bistriţa şi Cluj. Eu cu prietenii mei îi ajutăm la Cluj cum putem (adică facem mâncare vegetariană pentru trupe, ajutăm la cărat boxe, instrumente, etc.), şi aveam legătura bună cu Clubul Roland Garros. N-am mai făcut concerte în Roland Garros pentru că nu mergea sonorizarea, si ar fi fost prea scump să închiriem o instalaţie de sunet sau să lucrăm cu o firmă de sonorizare locală. De aceea s-a anulat concertul Horse The Band înainte de vară.

CZB: De ce nu vrei să colaborezi cu Irish Music Pub la evenimente?

Mişu: Până acum nu au fost concerte în Irish Music Pub, pentru că nu cunoşteam pe nimeni acolo. Acum, BHCB-ul a luat legătura cu Irish Music Pub-ul (cred că prin intermediul celor de la TBA Crew). Unul dintre inconvenientele concertelor în Irish Music Pub ar fi faptul că trebuie să se termine concertele la 23.00 – 23.30, din cauza vecinilor, şi cum oamenii de obicei apar numai în jur de orele 22.00 la locul faptei (cel putin aşa făceau în Roland Garros), primele trupe ar cânta la o sală goală.

CZB: Care a fost evenimentul cel mai reuşit al primăverii?

BHCB. 3 februarie 2009Mişu: După părerea mea, cel mai reuşit concert al primăverii a fost cu Kingdom, Bishop, Svablast, Dogma Inc. şi Pavilionul 32, unde au venit aproape 200 de oameni (cred că a fost singurul care nu a ieşit în minus). Alt concert care mie mi-a plăcut foarte mult a fost cu Ass n’ Dick, Schtern, Anti-Beat şi Petrifie din Franta, unde deşi n-au venit decât vreo 15 – 20 de oameni, trupele au făcut un show extraordinar.


CZB: Ce surprize ne aşteaptă la toamnă?

Mişu: Acestea sunt trupele confirmate până acum.

  • În 10 Septembrie, în Irish Music Pub, vor cânta Questions, o trupă hardcore cu influenţe metal, din Sao Paulo, Brazilia împreuna cu United and Strong din Germania.

  • În 21 septembrie vor veni Ejectes, o trupă de ska/reggae din Franţa, locaţia va fi anunţată în curând

  • În 28 septembrie vor cânta Yellow Cap, o altă trupă de ska/reggae din Germania.

CZB: De ce te ocupi de acest gen de formaţii?

Mişu: Am ales să mă implic în scena asta hardcore/punkD.I.Y. (Do It Yourself), pentru ca asta este muzica pe care o ascult. Erau foarte puţine concerte hardcore/punk în Cluj. Concerte punk mai organizau pe vremuri Zsolti şi Levi de la Los Pogos, dar de obicei veneau doar trupe punk-rock clasice, iar CJHC-ul (grupul celor de la Guerrillas) aduce doar trupele din zona metal a „hardcore-ului”, aşa că trebuia să merg până la Bistritza, sau până la Timişoara la concerte hardcore/punk.

M-am bucurat când s-au hotărât BHCB să facă evenimente cu ajutorul meu la Cluj.

Bistritza HardCore BrigadeÎn plus îmi place că membrii trupelor de genul ăsta sunt oameni simpli, fără pretenţii de „rock stars„. Ei fac muzică din pasiune, nu pentru faimă, bani etc. Trupele „mari” au ajuns unde au ajuns prin propriile forţe, nu pentru că aveau pile la emtivi. În plus, ideile prezentate de trupe, legate de teme sociale/politice, drepturile animalelor, protecţia mediului etc. corespund, în general, cu ideile mele. Sper să mai apară şi alţi oameni care să organizeze evenimente underground în Cluj de alte genuri. Văd că TBA Crew fac o treabă foarte bună cu concertele post/punk, indie şi psychobilly.

BHCB, Cluj

Mishu, 14 iulie, 2009

Comments
One Response to “Click. SCENA LOCALĂ. Bistriţa – Cluj. BHCB.”
  1. Intotdeauna ii admiram pe cei de la BHCB pentru ca aduc trupe pe care altii nu indraznesc…pacat ca singura colaborare cu noi a iesit cum a iesit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: