Click. INDUSTRIE. Grimus semnată în Anglia

Grimus (MySpace AICI) este semnată în Anglia de câteva luni la o agenţie de publishing (sau editare, adică activitatea ce se ocupă cu drepturile de utilizare şi exploatare a dreptului de autor).

Welcome to The JungleÎn acest sens, VT Music a semnat contract pentru drepturile de publishing ale pieselor de pe albumul de debut Panikon.

CZB este prima sursă mass media din România unde puteţi citi Ştirea aceasta muzicală.


Povestea. Ionuţ Sandu.

Manager Grimus, în echipă cu Ernesto Bianchi.

Dovada unei gândiri de strategie profesionistă, artiştii de la Grimus îşi dezvoltă echipa de management treptat, pe măsură ce le creşte cota şi miza în jocul cărţilor pe plan internaţional.

Ionutz la B'estfest, cu Alex Kapranos, solistul trupei Franz FerdinandIonuţ Sandu se ocupă de gestionarea imaginii online pentru Grimus şi de promovare prin intermediul unor site-uri precum musicsubmit.com sau www.jango.com

Ionuţ Sandu şi Vali Raucă au fost colegi în aceeaşi formaţie clujeană, Revers, între 2002-2004. Cristi Csapo a venit în Revers in 2004.

S-au cunoscut în 2003, în urma unui anunţ lipit la Music Pub că îşi caută tobar, iar Ionuţ Sandu a aflat de acel anunţ prin intermediul lui Rareş Ion (fost-DJ la Radio Cluj).

Cu facultatea terminată, Ionuţ Sandu se mută cu slujba la Timişoara. Vali Raucă râmăne la Cluj … chitarist, compozitor, textier la formaţia unde este membru fondator, Grimus.

Roo Pigott

Cei doi rămân prieteni. Ionuţ Sandu merge la Londra, să vadă Grimus pe scena clubului londonez Underworld la Semi-Finala Global Battle of the Bands, în 6 decembrie 2007. Deşi formaţia nu se califică la Finala Mare, Ionuţ Sandu se duce şi la Ballroom şi îl cunoaşte acolo pe Roo Pigott, un om din industria muzicală britanică, sosit din Sheffield

Byte. Autodescrierea lui Roo Pigott, preluată de pe linked-in:

I have been involved in the music, technology and entertainment industries for over 20 years and have always been interested in the cross over between entertainment and technology. I have reaped the benefits of working in a diverse range of sectors. This first hand experience of such a wide-ranging career has given me an overview of the industry that is second to none. To date I have enjoyed a rich career which allows me to work internationally on behalf of the many artists that I represent through my publishing and management companies; I tour internationally as a signed artist; I have been featured in Forbes business magazine for creating one of the world’s first successful fan-funded record labels. My goals are to bring this experience to others, allowing them to embrace the assimilation of technology and entertainment.

Safta Jaffery

Ionuţ Sandu povesteşte despre prietenii lui din Grimus şi că muzica lor seamănă cu cea de la Muse. Roo Pigott îl sfătuieşte să ia legătura cu Safta Jaffery, CEO la Taste Media (VEZI AICI), cei care au scos primele două albume Muse.

Byte. Safta Jaffery. SJP/Dodgy Productions este compania înfiinţată de el în anii 90. Aici, se produc albume pentru artişti precum Radiohead, The Stone Roses, Roger Waters, Rolling Stones, Razorlight, Supergrass, Coldplay şi The Cure.

No Popcorn? Bravo!

Greu de prins, în principiu pentru că se afla în turneu cu o formaţie necunoscută în Japonia şi Australia, Roo Pigott primeşte 5 CD-uri prin poştă de la Ionuţ Sandu în 2008, după ce se lansează albumul de debut Grimus, Panikon.

Byte. Povestea adevărată este că înainte de a trimite aceste 5 CDuri, Ionuţ Sandu a trimis prin email piesa In A Glimpse, în forma brută, nemasterizată, pentru ca să nu mai piardă timpul până apărea albumul pe piaţă, vreo şase luni mai târziu (de fapt, până acum albumul se găseşte doar la concerte şi poate fi comandat prin website; din toamnă, Roton preia distribuţia pe plan naţional … căutaţi Panikon în magazine CITIŢI RECENZIA AICI). Dar cei din formaţie nu ştiu de asta, că s-ar fi supărat foarte tare, piesa fiind trimisă sub o formă brută, nefinisată.

Foarte încântat, Roo Pigott îl sfătuieşte pe Ionuţ Sandu să meargă la Midem (cel mai mare târg de muzică din lume, organizat în fiecare an la Cannes, în Franţa, la sfârşitul lunii ianuarie. Aici se întâlnesc toţi ştabii industriei muzicale şi hotăresc împreună tendinţele pieţei pentru următorul an. Aşa se lucrează afară)

Byte. Formaţia Grimus a pus deoparte banii de la mai multe concerte şi a plătit 1.300 Euro pentru ca Ionuţ Sandu să poată să plătească taxa de participare. Ajuns la Midem 2009, Ionuţ Sandu îl cunoaşte şi povesteşte cu Barry Whittaker-Gilbey, (Barry e asociatul lui Roo la VT Media (Voodoo Toddler).

Barry Whittaker-Gilbey este CEO la două agenţii de Publishing (se ocupă de exploatarea drepturilor de autor; practic, agenţia propune compoziţii muzicale ce urmează să fie alese pentru muzica de fond din filme, reclame TV, seriale, generice, jocuri, emisiuni – vezi MTV sau canale sportive, de exemplu). Activitatea de a pune împreună o filmare şi o piesă muzicală ca şi coloană sonoră pentru acea filmare se numeşte sincronizare. Din contractele realizate, ei primesc un comision din câştigul artistului.

Byte. Barry Whittaker-Gilbey este producător de muzică house din underground, care înfiinţează label-ul (de amploare internaţională) Choo Choo Records la Sheffield.

Ştirea nu a fost încă făcută public în mass media românească din două motive.

UNU. Lunile trecute, VT Music (numele agenţiei fiind Voodoo Toddler), din Sheffield, tocmai se află în ultimele etape ale unei fuzionări grandioase între cinci antreprenori. Sunshine HQ este numele companiei fuzionate, fuziunea tocmai s-a incheiat săptămâna trecută, iar directorii Sunshine HQ sunt din Sheffield, York şi Londra, devenind cel mai tânăr Mini-Major pe piaţa britanică.

Dintre clienţii celor cinci asociaţi comuni putem enumera BBC, CBS, FOX, SKY, ITV, Ford, MTV, Paramount … printre alţii. Deasemenea, împreună au vândut jumătate de milion de albume pe plan internaţional, s-a colaborat cu alţi majori, precum EMI sau V2 şi s-au lansat albume prin internet pentru artişti precum Spice Girls, Pink Floyd, Radiohead şi Sigur Ros.

Astfel, Ştirea Grimuşilor poate fi considerată una foarte importantă pentru piaţa românească de muzică.

DOI. Se aştepta un contract concret pentru promovarea acestei ştiri, de genul, piesa X de la Grimus va fi folosită în coloana sonoră a filmului Y, ce urmează să fie lansat în toamnă, având ca actori principali două mega-staruri din Hollywood …

Ne bucurăm pentru Grimus şi le ţinem pumnii să ne dea vestea bombă pe care o aşteaptă şi ei de câteva luni deja.

Byte Final. Ionuţ Sandu. Pe vremea când era la liceu, era tobar într-o trupă de la Liceul Gheorghe Şincai (Cluj), care se numea Overload. Fotzey de la Truda sigur ştie despre ce e vorba (Shpilu, chitaristul solo, a fost elevul lui). În perioada ’98-’99, vocalul de la Overload a fost chiar domnul Dudu de la Seven, care era student pe atunci.

FOTO.Revers-tot dupa

Componenţa Revers. FOTO (de la stănga la dreapta )

 • Victor Năstase (chitara bass)
 • Vali Rauca (chitara acustică şi voce)
 • Ionuţ Sandu (tobe)
 • Paul Pătraş (chitara electrica)
 • Sorin Bularca (voce)

ultimul din dreapta, Filip, a fost doar invitat pe o piesă la blockflute, iar pe altă piesă la vioară.

Paul Pătraş a fost şi în prima componenţă Grimus, în primul an.

Paul şi Sorin Bularca au rămas apropiaţi trupei.

CZB este prima sursă mass media din România unde puteţi citi Ştirea aceasta muzicală.

Comments
3 Responses to “Click. INDUSTRIE. Grimus semnată în Anglia”
 1. Zoltan spune:

  Impresionant! Succes in continuare!

 2. oana spune:

  muzica de calitate…bravo!!multa bafta:D

 3. alexy cosma spune:

  dar dintre aia 3 baieti care au iesit ultimii din grimus a ramas careva apropiat trupei? 😀

  si mai am o intrebare pt. grimus: ei traiesc din muzica (grimus, colaborari prin alte parti, predau instrumente,…) sau trupa e doar hobby’ul lor? merci

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: