Zoom. MOMENTE ROCK. CZB împlineşte 6 luni

CZB împlineşte şase luniBlogul muzical, ClickZoomBytes s-a născut în 27 februarie (în zodia Peştelui), cu 0 (zero) vizitatori pe zi.

Astăzi, la 6 luni de la primul articol postat, CZB se poate lăuda cu o medie de peste 500 vizitatori pe zi, recordul fiind atins ieri (766 de intrări individuale) şi atingerea poziţiei 39 în topul blogurilor de limbă română, prima dată în mai, apoi din nou, acum o săptămână.

Aici găsiţi 680 de articole muzicale, organizate în 80 de categorii.

Fondatorul acestui Blog are 15 ani de experienţă în domeniul muzical, dintre care, timp de 13 ani, a făcut cel puţin o dată pe lună naveta la Bucureşti, fiind constant în temă cu activitatea din domeniul muzical şi tendinţele pieţei.

De-a lungul anilor, Autorul acestui Blog a făcut 8 ani de ziaristică, 9 ani de impresariat şi 7 ani de management, colaborând efectiv, la un moment dat, cu cele mai cunoscute formaţii, din domeniul rockului pentru tineret.

Astfel, se justifică rubricile Click.INDUSTRIE şi Byte.PĂREREA MEA, unde se încearcă mereu să se scoată în evidenţă porcăriile şi mizeriile cu care se înfruntă profesioniştii din domeniu; aici se analizează problemele actuale şi se oferă soluţii problemelor şi obstacolelor cu care se înfruntă cei din domeniu.

La aceste rubrici am avut cele mai multe Comentarii negative din partea artiştilor (cei care nu sunt obişnuiţi cu critica negativă la modul constructiv) şi a celor activi în domeniu, dar care se preocupă de muzică ca de un hobby.

Aici s-a întâmplat să nu publicăm comentariile, pentru că unele erau exagerat de negative şi neconstructive. Cu ocazia asta, ca CZB să dovedească că aici nu este vorba de cenzură sau de ascunzişuri, vom publica mai jos cele mai negative şi tendenţioase comentarii primite de-a lungul primelor şase luni.

CZB a avut dreptate

CZB a avut dreptate cu analiza făcută cu o lună înainte despre şansele României la Eurovision 2009.

CZB a fost primul sait din România care a anunţat plecarea chitaristului de la Luna amară, şi a şi numit înlocuitorul cu o lună înainte ca acest nume să fie făcut public de către formaţie.

CZB este singurul sait din România unde s-au publicat şi tradus, cu aprobarea autorului, cele patru legi de management ale formaţiei Beatles.

CZB a avut dreptate cu analiza făcută cu o lună înainte de despărţirea formaţiei Tep Zepi … şi triunghiul de formaţii care se dovedeşte la Stufstock că poate exista chiar dacă una din trupe s-a despărţit oficial la finalul lunii iulie.

CZB este singurul sait din România care a documentat comemorarea primului deceniu de la decesul lui Iuliu Merca (Semnal M, personalitate a muzicii autohtone contemporane) prin interviuri individuale şi exclusive cu foştii colegi de trupă.

CZB este singurul sait din România care a documentat Festivalul Woodstock de-a lungul istoriei sale de 40 de ani, cu toate versiunile de festival organizate din 1969 până în prezent.

URMEAZĂ documentarea despărţirii formaţiei Altar în 1999.

URMEAZĂ un documentar al fenomenului Boybands şi Teen Pop.

URMEAZĂ înfiinţarea unei noi rubrici, Zoom.TZEPE. unde se începe cu cea mai urâtă tzeapă posibilă: cea unde Artistul trage tzeapă Managerului, care a ridicat trupa din anonimat, urmând să fie înlăturat în momentul în care treaba a început să funcţioneze.

CZB a fost înfiinţat în ideea scoaterii la lumină ale unor materiale (articole, interviuri cu artişti români şi internaţionali, recenzii) compuse şi publicate de autor la un ziar, apoi revistă, cu impact naţional, între 1995 şi 2000.

Creşterea numărului de cititori

MARTIE

Am publicat o recenzie la Romantic Juergen care putea să ne încurce cu strategia noastră de marketing, nefiind o critică legată strict de muzică. Artistul a fost deranjat, dar ne-a tras de mânecă. Ne-am întâlnit ulterior şi ne-am împăcat. Cuvintele scrise acolo puteau fi interpretate greşit. Am scos recenzia, dar asta ne-a ajutat oricum să creştem de la 0 la 100 de vizitatori pe zi.

APRILIE

La CZB, ne-a ajutat foarte mult un patron de casă de discuri independentă, care a interpretat o serie de recenzii cu cotă slabă făcute artiştilor semnaţi la el, ca pe un afront personal. Conjunctura face că albumele nu au impresionat, deşi fac parte dintr-un gen de muzică apreciat la CZB. Nu putem da note preferenţiale, pentru că asta nu ar ajuta creşterea imaginei şi implicit a Brandului pe termen lung. Ne-am trezit cu un articol lung, amplu şi calomnios la adresa autorului acestui Blog, scrisă cu un limbaj de lemn specific perioadei Comunismului, intitulat “Imigranţii afoni îşi dau cu părerea”. Am lăsat lucrurile să fie uitate de la sine. Am crescut în această perioadă de la 100 la 200 de vizitatori pe zi. Părerea Mea. Omul nu a fost educat pentru a fi diplomat. Înloc de o cafea la care să ne cunoaştem şi să ne înţelegem asupra lucrurilor, a preferat să ne facă reclamă. Bravo şi Mulţumim!

Byte. Ni s-a relevat faptul că acest patron de casă discuri independentă, Mihai Antonescu, dă bani lui Doru Ionescu pentru interviuri şi deplasări pentru a promova formaţiile lui (se poate ca aceşti bani să fie daţi în cadru legal prin televiziune). Din acest motiv de interese financiare, Doru Ionescu (producătorul emisiunii Remix, foarte respectată de către toţi artiştii din rockul românesc, fie ei tineri sau în vârstă, la TVR2) care dealtfel, până acum, a fost o persoană integră, cu coloană, mereu obiectivă şi responsabilă, … a încetat orice fel de comunicare cu Autorul acestui Blog în primele luni ale anului, când începuse Blogul, dar încă nu renunţase definitiv la impresariat.  Doru Ionescu şi-a motivat decizia pe baza unei întâmplări de acum 6 ani de zile … dar, întrebarea mea până ieri, când am aflat de coada lui Antonescu, supărat fiind pe notele primite la recenziile albumelor lui la CZB a fost: de ce Doru Ionescu a colaborat cu Autorul acestui Blog fără probleme şi foarte bine în toţi cei şase ani de la acel incident fără să spună nimic despre supărarea lui din 2003 până  în 2009?

MAI

Am mai avut pontul sigur şi am declarat cu o lună înaintea formaţiei Luna amară despre plecarea chitaristului ei şi totodată înlocuirea lui. Zvonul s-a confirmat. Am crescut de la 200 la 300 de vizitatori pe zi.

IUNIE

Am avut noroc cu Fotzey de la Truda care avea nevoie de o supapă de descărcare morală dar nu avea chef să înceapă un Blog personal în acest sens. L-am co-optat în proiect pentru rubrica Violul de Martzi (poanta se referă desigur la celebrul Viol de la ora 5, primul mega-hit Truda). Aceasta este perioada în care am urcat de la 300 la 400 de vizitatori pe zi.

IULIE – AUGUST

În plină vară am reuşit să mai creştem un pic, de la 400 la 500 de vizitatori pe zi.

Toţi au considerat acestea cele mai grele luni pentru orice fel de afacere. La CZB considerăm că este imposibil ca toţi să plece de acasă în aceeaşi perioadă. Am încercat mereu să prezentăm idei trăznite şi să facem lucrurile altfel decât saiturile de specialitate, care în majoritatea cazurilor sunt specialitaze pe un singur gen muzical.

Am încercat să acoperim festivalurile de diverse genuri muzicale din perioada verii în măsura în care am putut afla despre ele din timp. Nu am pus deloc accentul pe concerte punctuale cu vedetele mari care vin din ce în ce mai des în capitală … toţi fac asta.

Am documentat cu lux de amănunte cum am pierdut unul dintre cei mai mari artişti de muzică contemporană autohtonă. CZB este singura sursă de informaţii muzicale pe net care a comemorat 10 ani de la decesul regretatului Iuliu Merca (27 iulie 1999) prin interviuri exclusive cu artişti şi prieteni apropiaţi lui.

CZB a fost singura sursă  de informaţii muzicale din internet, de limba română, care a documentat Festivalul de la Woodstock, acum 40 de ani.

Prin astea, considerăm că am căştigat un public puţin mai în vârstă, care sperăm să ne rămână fidel în continuare.

Ultima săptămână a fost cea în care aproape în fiecare zi am depăşit cota de 600 de vizitatori.

Bad Vibes

În următoarele două zile, vom publica cele mai răutăcioase Commenturi primite de-a lungul primelor şase luni de zile, ca dovadă că nu cenzurăm pe nimeni şi vrem să fim profesionişti în ceea ce priveşte comunicarea pe internet.

Problema la aceste Commenturi este că majoritatea lor au fost tendenţioase, au atacat uneori personal autorul blogului şi au fost neconstructive. De cele mai multe ori, după ce dădeam un răspuns prin care lămuream subiectul, ne trezeam cu alt comment de la acelaşi autor, care se lega de altceva. Nu considerăm acest tip de comentarii în stil de guerrilla deloc constructiv. Astfel, le-am şters de pe Blog cu intenţia de a le publica ulterior AICI, cu ocazia aniversării primelor şase luni împreună pe net.

Comments
7 Responses to “Zoom. MOMENTE ROCK. CZB împlineşte 6 luni”
 1. Sorin spune:

  Servus.

  Apropos de comentarii rautaciose: sunt comentarii care scoase din context s-ar putea interpreta gresit. Nu stiu de ce nu au fost acceptate in momentul in care au fost postate.
  Oricum, felicitari pentru cresterea numarului de vizitatori.

  • contextul, din punctul nostru de vedere este Blogul CZB ca un întreg unitar. acesta este un blog muzical. dacă un artist reprezintă punctul de vedere al câtorva mii de oameni, nu contează în ce context se publică comentariile.
   Cine citeşte acest Blog pe sărite sau ocazional, niciodată nu va înţelege pe deplin mesajul şi fenomenul CZB.

 2. Albisi Cornel spune:

  da de ajungi sa ai cat mai multi cititori 😀

 3. Sorin spune:

  un artist are dreptul sa-si publice si parerile personale, nu crezi?

  • sigur. fiecare ARTIST PROFI ar trebui sa aibe un BLOG PERSONAL.
   Acum cativa ani cel al lui MOBY a fost cel mai apreciat.

   ACESTA este un website muzical. Nu este Blogul personal al nici unei formatii anume. Consideram ca daca este sa se detalieze probleme personale sau nemultumiri, acestea ar trebui sa apara in Blogul Artistului in primul rand.

 4. Grifonul Verde spune:

  CZB a fost primul sait unde am aflat si m-am imbujorat ca mihnea de la luna amara si-a schimbat sireturile de la conversi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: