Zoom. Z&Z. Flauto Dolce

Pre-Clasică

Ansamblul Flauto Dolce

flautodolce

Website: Ansamblul Flauto Dolce

  • An înfiinţare: 2000
  • Localitate: Cluj-Napoca

Zoltan Majo înfiinţează Ansamblul Flauto Dolce la Cluj în 2000, cu intenţia declarată de a interpreta lucrări vechi şi moderne în diverse aranjamente pentru familia de instrumente de suflat: flaut drept (flauto dolce, Blockflöte), specifice muzicii europene din epocile Renaşterii, Baroc şi Rococo.

Unic în felul său în acest colţ al Europei, scopul urmărit de ansamblu este de a face cunoscut repertoriul acestui instrument şi de a prezenta, cu fantezie şi originalitate, posibilităţile lui tehnice şi expresive. Ansamblul caută, în aceeaşi măsură, redescoperirea muzicii vechi din Transilvania, precum şi interpretarea compoziţiilor contemporane. Soprana Mihaela Maxim contribuie din plin la transmiterea mesajului aparte pe care ansamblul Flauto Dolce îl propune publicului.

Directorul artistic Zoltan MAJO este un neobosit promotor al muzicii vechi autohtone, a activat în mai multe formaţii de muzică veche şi a efectuat numeroase înregistrări cu instrumente de epocă. A realizat deasemenea numeroase transcripţii si aranjamente din diferite manuscrise şi culegeri de muzică autohtonă, precum şi studii ştiinţifice în domeniul muzicii vechi.  Predă flaut drept la Academia de Muzică “Gh. Dima” şi la Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj.

Invitata Mihaela Maxim (soprană) este artist liric la Opera Română din Cluj. A absolvit secţia canto a Academiei de Muzică Gh. Dima din Cluj şi a urmat cursuri de măiestrie cu Lucia Stănescu (1992), Corneliu Murgu (1998 şi 1999) şi Mariana Nicolesco (1998, 2002 şi 2004).  Este laureată la numeroase competiţii de interpretare naţionale şi internaţionale: „Magda Ianculescu” (Bucureşti, 1999), „Sabin Drăgoi” (Timişoara, 1999), „Ionel Perlea” (Slobozia, 2000), „Concursul de lieduri” (Braşov, 2003), „Hariclea Darclée” (Brăila, 2003 si în 2005: Marele Premiu).

Componenţa

  • Maria SZABO (flauto dolce, Blockflöte)
  • Agnes TOTH (flauto dolce, Blockflöte)
  • Invitata: Mihaela MAXIM (soprană)
  • Zoltan MAJO (conducerea artistică)

www.flautodolce.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: