Byte. CONCERT LA CLUJ. 2009. Septembrie 10. Dub Fx

  • joi 10 septembrie, la Casa Tranzit, de la orele 19.00.
  • cu Afterparty în La Gazette, după orele 0.00.

Dub Fx este genul de artist contemporan genial care compune muzică spontan pe stradă. TREBUIE să căutaţi o scurtă filmare pe YouTube ca să înţelegeţi energia pozitivă şi talentul incredibil posedat de acest tânăr britanic. Folosind un loop machine, acest beatboxer emană toate sunetele folosite în piese şi este dotat cu o voce excelentă, potrivită genului.

Din câte îmi dau seama, dacă soseşte devreme într-un oraş unde are concert în aceeaşi seară, Australianul obişnuieşte să iasă pe stradă, în centru, să dea o doză de vibraţii celor care poate nu au auzit încă de el. Acest stil de publicitate mi se pare fantastic. Totodată, beneficiază de o repetiţie cu public înainte de adevăratul test, seara în club, cu fanii înrăiţi ai genului.

Este păcat că la noi mentalităţile sunt încă retrograde. Pe lângă faptul că nu avem artişti pe acest gen muzical, singura muzică stradală la care avem acces sunt manelele date la maxim în câte o maşină cu toate geamurile date jos, care stă la stop în trafic.

Eu personal nu consider că suntem prea aproape de Europa.

Dub Fx a început să îşi extindă popularitatea în Europa de est, fiind invitat la Woodstock 2009 în Przystanek, Polonia vara asta, iar în 8 – 10 septembrie este invitat prima dată în România (pe traseul Bucureşti, Timişoara, Cluj). Artistul combină elemente de Hip-hop, Trip-hop, Reggae, Psychedelic Raggae, Dub şi Beatbox în ritmurile create de el.

Dacă aţi apreciat seara cu Beardyman din primăvară, nu aveţi voie să-l rataţi pe Dub FX, care soseşte în Cluj alături de alţi 2 artişti italieni, Numa Crew.

Websait: www.dubfx.net

Numa Crew (Elastica Records) merită toată atenţia. Un grup de producători foarte bun, care cu puţina susţinere, ar putea ajunge în elita dubstep-ului mondial.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: