Byte. ŞTIRE BOMBĂ. Grimus re-mixat de un Englez

E vorba de un producător din Anglia, care a lucrat cu Amy Winehouse şi Peter Gabriel. Adam Whittaker a mixat de la zero piesa In A Glimpse pentru Grimus.

Adam Whittaker. Sound Engineer. Producer

Rezultatul

marţi, 8 septembrie

In A Glimpse, mixat şi masterizat de inginerul de sunet britanic Adam Whittaker, a fost propusă la Music Board-ul Radio Guerrilla şi a vost Eliberadiovotată în unanimitate pentru a intra în rotaţie zilnică

miercuri 9 septembrie, orele 19:05

In A Glimpse, mixat de Adam Whittaker, a intrat in premieră la Radio Guerrilla şi va figura ca propunere pentru Topul Săptămânal.

Deasemenea, a intrat în urma concursului Votează ce urmează, unde ascultatorii au vrut să asculte Grimus, în dauna lui Patrice şi Suzanne Vega.

Relatarea co-Managerului, Ionuţ Sandu, de la Timişoara.

Cine e tipul? Se numeşte Adam Whittaker (AICI AVEŢI LINKUL MySpace)

Tipul de care vorbesc a fost inginer de sunet pe ultimul album al trupei Doves (care pe parcursul acestei veri, au avut un single care a ocupat poziţii fruntaşe în topurile din Anglia) şi a mai lucrat cu artişti precum Amy Winehouse, Peter Gabriel, Tears for Fears, The Damned, Julian Cope, Kate Nash, Lily Allen, Mark Ronson, Starsailor, The Rakes, Pure Reason Revolution şi mulţi alţii.

Noul mix la In A Glimpse poate fi ascultat momentan numai la Radio Guerrilla (deşi nu este o astfel de înţelegere cu ei) şi va putea fi ascultat pe adresa de MySpace a formaţiei începând de luni 13 septembrie).

They May Be Giants. Someday

De asemenea, noul mix la In A Glimpse va fi folosit la videoclipul realizat de Tudor Giurgiu, care acum se află în curs de editare.

Zoom. Din culise.

Adam Whittaker a descoperit Grimus întâmplător, deoarece are un prieten în Cluj şi era curios să vadă ce trupe activează în acest oraş. Imediat ce a descoperit Grimus le-a scris un mesaj pe MySpace şi s-a oferit să mixeze o piesă gratuit, la alegerea trupei. Cum se apropie lansarea videoclipului regizat de Tudor Giurgiu pentru In A Glimpse, s-a decis asupra acestei piese.

Adam Whittaker a folosit track-urile „raw” din studio şi le-a mixat de la zero.


Grimus, împreună cu echipa de Manageri, Ernesto Bianchi şi Ionuţ Sandu, au fost încântată de iniţiativa lui Adam Whittaker, un inginer de sunet şi producător cu un CV de invidiat. Ionuţ Sandu a tinut legătura cu Adam Whittaker, care l-a sunat pe mobil imediat ce i-a scris Ionuţ Sandu pe email, că sunt onoraţi să colaboreze cu el.

Track-urile au fost trimise în prima săptămână din august şi după prima zi a trimis un sms prin care se declara încântat de piesă şi de materialele trase în studio. A ţinut să îl felicite pe Cristi Dobrică de la studioul ISV din Bucureşti pentru înregistrările de calitate.

S-a primit versiunea finală acum o săptămână, în format .wav, pentru descărcare, prin net.

Avea deja o primă versiune terminată după numai câteva zile, însă nu l-au grăbit pentru că oricum Grimus aştepta să fie gata şi videoclipul. Mixul a fost primit foarte bine de toţi, chiar dacă unii din trupă ţineau încă, după prima ascultare, cu varianta de pe album.

Adam Whittaker crede că Grimus are un potenţial fantastic, apreciază foarte mult vocea lui Bogdan şi ar fi onorat să lucreze ca şi producător pe viitorul album … ceea ce îşi doresc şi cei de la Grimus, desigur!

Byte. Concerte Grimus

Grimus trebuie să cânte la A38 din Budapesta, dar programul este deja făcut până în iarnă, aşadar foarte probabil concertul va avea loc în primăvara anului viitor. Se va cânta în deschidere la una din trupele de succes din Ungaria, posibil Zagar.

Următoarea apariţie scenică. 3 octombrie. Irish&Music Pub. Cluj

Comments
3 Responses to “Byte. ŞTIRE BOMBĂ. Grimus re-mixat de un Englez”
  1. Rox spune:

    Ce tare:) Bravo, bravo! Abia astept sa ascult!

  2. Zoltan spune:

    Impresionant! Vi se-ntampla ceva magnific si asta-i doar inceputul! Dumnezeu sa va calauzeasca in tot ce urmeaza!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: