Zoom. INTERVIU. Alin Oprea. Talisman. 1998

Alin & CZBAm povestit despre formaţia Talisman cu Alin Oprea, în 19 decembrie 1998, la sediul casei de discuri Intercont Music.

Alin Oprea este o persoană foarte deschisă şi bine dispusă. Jumătatea mai tânără din Talisman m-a bombardat cu informaţii… înainte cânta, împreună cu Tavi Colen în cadrul formaţiei Sin la Bucureşti.

La momentul interviului, în 1998, duetul împlinise doi ani de activitate.

……

CZB: De ce tocmai “talisman”?

Alin Oprea: Trebuia să fie un nume sugestiv şi să se potrivească cu ceea ce cântam. Acest nume poartă noroc tuturor celor care ne ascultă – şi nouă bineînţeles. Unii ne-au spus că datorită muzicii noastre şi-au refăcut relaţiile. Asta ne bucură… şi trebuia un nume uşor de scandat… TA – LIS – MAN are trei silabe!

He's bigger than he looksCZB: De când ştii să cânţi la chitară?

Alin Oprea: După ce am dat treapta. În clasa a IX-a. Până atunci, am studiat vioara şi pianul. Eram fascinat de muzica rock. Ascultam Compact, Iris …şi muzica străină la emisiunea Metronom la Radio Europa Liberă. De aceea m-am reorientat şi a început să-mi placă foarte mult chitara. Prima chitară am cumpărat-o cu bani pe care i-am strâns foarte greu la vremea respectivă: o chitară de Reghin. Cântam cu un prieten de atunci. Ne ziceam A Rock.

CZB: Ai avut probleme cu pletele în timpul şcolii?

Alin Oprea: Nu purtam plete pe vremea aceea. Nu aveai voie să porţi plete – şi ţineam foarte mult să termin şcoala. Eram mult prea puţin rebel pe atunci.

CZB: Este adevărat că prietenii voştri s-au şocat de reuşita voastră în cadrul acestui gen de muzică?

Alin Oprea: Într-adevăr i-am şocat. Îmi pare rău că unii dintre ei au înţeles greşit succesul nostru. Succesul poate să te propulseze în faţă sau poate să te distrugă ca şi om. Mulţi dintre prietenii noştri au avut resentimente: ne evitau pe stradă pentru că acuma suntem vedete! Alţii au văzut că am rămas aceeaşi oameni. De 2000 de ani se cântă despre dragoste – aceste melodii rămân veşnic la modă. Ne-am bucurat de succes, dar în acelaşi timp am dobândit şi o oarecare responsabilitate pentru că suntem obligaţi să ne menţinem la nivelul la care am ajuns.

CZB: Ce planuri aveţi pentru 1999?

Alin Oprea: Avem de gând să înregistrăm un album nou şi o casetă cu colinde de sărbători. Cred că doar Ştefan Hruşcă a făcut ceva de genul ăsta…

Talisman. They were never really this closeNoul disc va avea o formă nouă, din punct de vedere muzical. Piesele vor fi de dragoste. Ritmic şi instrumental, încercăm să modificăm anumite treburi. Încercăm să ne ţinem în pas cu ceea ce se întâmplă dincolo. Vom încerca să ne folosim de aparatură modernă şi de ultimele efecte – să rămânem moderni din punct de vedere al orchestraţiei – al sound-ului. Nu vom cânta dance sau industrial, ci pop-rock adaptat la anul 2000.

Byte. 1998. Casa lor de discuri, Intercont Music, le-a acordat discul de platină pentru albumul Atât de singur, care se vinde în peste 150.000 de exemplare!

După 2000, Talisman se mută la MediaPro Music.

Zoom. Prezent. În 2002, se adună o trupă de spate, pentru cântări 100% Live (aşa se zice la noi). Duetul s-a despărţit la sfârşitul anului 2006. Tavi Colen a plecat, dar numai pentru că a fost obligat de atitudinea greşită al lui Alin Oprea faţă de el.

Alin Oprea continuă sub numele Talisman, pentru că, deşi numele este ales de amândoi în 1996, Alin înscrie numele la OSIM de unul singur la scurt timp după aceea.

Urmează Biografia Talisman peste câteva zile la CZB.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: