Click. RADIO. Romanian Top 100. Acum 10 ani

Romanian Top 100

Pentru prima dată, în vara anului 1999, revista Music & Media, considerată de specialiştii din industria muzicii drept un punct de referinţa pentru evoluţia pieţei britanice şi europene, îşi îndreaptă atenţia asupra unui clasament realizat în România.

Music & Media este publicată la Londra şi face parte din Billboard Music Group.

3 Sud Est la Billboard

Revista britanică Music & Media, citează, începând cu numărul din 7 iulie 1999, cele mai difuzate piese din Romanian Top 100. Cele mai difuzate piese din România în această perioadă au fost

  • Te voi pierde (3 Sud Est)
  • Daddy DJ (Daddy DJ)
  • Paradise (Kaci)

3 Sud Est a avut şase hituri pe locul 1 la Romanian Top 100.

Romanian Top 100 este un clasament realizat de Body M Production pe baza playlisturilor de la 120 de staţii radio şi reţele din România (la vremea respectivă vorbim despre Europa FM, Radio Contact, Pro FM, Radio 21) şi este un brand al companiei Media Services. Clasamentul este insoţit de un show radio de două ore, produs de Mihai Naie şi prezentat de Adi Simion. Show-ul este difuzat de 38 de staţii radio din România.

Datele furnizate de Romanian Top 100 sunt luate în calcul şi la realizarea European Radio Top 50, publicat de aceeaşi Music & Media.

Nu ştim dacă la ora actuală, după 10 ani de zile, se mai ia în calcul acest top al radiourilor autohtone, având în vedere că difuzările sunt hotărâte pe baza unor preferinţe ale caselor de discuri pentru anumiţi artişti şi pentru faptul că nu mai există posturi independente de radio puternice pe plan local, nici măcar în oraşele noastre mai mari.

Comments
2 Responses to “Click. RADIO. Romanian Top 100. Acum 10 ani”
  1. adi spune:

    dupa parerea mea eliberadio este unul din putinele posturi de radio independente (poate nu 100%), si mai mult are acoperire nationala. mai e si city fm insa doar in bucuresti.

  2. Mishu spune:

    Romanian Top 100 Singles Chart a „disparut”, din pacate, din cauza intereselor caselor de discuri locale. Miza este de multe milioane de euro, bani colectati de UPFR de la posturile de radio romanesti, bani care se impart acum dupa un clasament realizat de Nielsen Soundscan (pentru care am tot respectul cuvenit). Cu ani in urma propusesem de mai multe ori ca RT100 sa devina oficial clasamentul de difuzari al Romaniei, dar pentru ca era o solutie externa UPFR-ului, nimeni n-a fost de acord.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: