Zoom. INTERVIU. Liviu Sorescu. Imnul “U” Cluj

Haide U. unica iubire pentru noi eşti tu!

Sâmbătă 26 septembrie, pe Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”, Clujul sărbătoreşte 90 de ani de la înfiinţarea formaţiei sportive.

Liviu Sorescu. Electric.

Liviu Sorescu nu a fost invitat în program. Din interviu reiese că Imnul despre care povestim se consideră deja învechit, fiind comandat de antrenorul de acum trei sezoane, când U Cluj a jucat în Prima Divizie, şi a învins Rapidul şi Steaua.

Actualul Imn al formaţiei, care se luptă să revină în A (şi care în acest moment ocupă primul loc în clasamentul Diviziei B), este semnat de trupa Hip Hop clujeană, Personal.

La finalul articolului găsiţi Linkurile la Imnurile semnate Liviu Sorescu şi Personal.


CZB: Eşti Clujean? Eşti suporter al echipei „U”?

Liviu Sorescu: Clujean da, suporter nu. În primul rând vreau să clarific de la bun început că nu sunt microbist, nu sunt susţinător al niciunei echipe, fotbalul nu mă interesează absolut deloc. Am fost un sincer admirator al generaţiei noastre de aur, adică a naţionalei, până în 1994. Atât.

CZB: Cum ai ajuns sa compui imnul pentru Universitatea Cluj – care este titlul piesei?

Liviu Sorescu: Piesa se numeşte Haide U. Nu este un Imn, este doar o piesă facută la cererea fostului antrenor – Adrian Falub, care observase că în Italia se practica acest obicei de a susţine echipa şi prin melodii adresate ei. Practic am primit tema de casă ca refrenul să conţină sloganul “Haide U, unica iubire pentru noi eşti tu“. Din punct de vedere muzical, am introdus o caracteristică de construcţie prezentă la unele imnuri, şi anume ca începutul fiecărei strofe să conţină o intrare anacruzică pe cvarta perfectă. Vezi Trei culori sau Deşteaptă-te române. În aceeaşi idee de a da anumite caracteristici de imn am făcut orchestraţia cu pachete de alămuri.(trompetă, corn, trombon).

CZB: Cum ti-au venit ideile pentru muzica si text?

Liviu Sorescu: M-am gandit ce mi-ar place mie să aud dacă aş fi jucător şi aş intra în teren. Din păcate, o parte din ce am scris eu acolo a ieşit exact pe dos în realitate.

CZB: Piesa este înregistrată şi cu vocile celor de la echipă?

Liviu Sorescu: Nu.


CZB: Ai cunoscut mai mulţi de la echipă, sau ai discutat strict cu directorii; ai povestit cu suporteri pentru versuri?

Liviu Sorescu: De la echipă nu l-am cunoscut decât pe Adrian Falub, iar ideea cu refrenul a venit de la Mihai Hosu, ziarist şi suporter al echipei.

CZB: Ai mai compus alte Imnuri?

Liviu Sorescu: Nu am mai compus nici un Imn. Am compus o piesă pentru o participare a mai multor muzicieni … ar fi ieşit un fel de All Stars, dar ocazia pentru care o compusesem nu a mai apărut.

CZB: Crezi că U ve reuşi anul acesta să se întoarcă în Prima Ligă?

Liviu Sorescu: Nu ştiu. Ţi-am zis că nu le am cu fotbalul.


CZB: Ai un proiect muzical personal la care lucrezi acuma? Proiectul va fi viabil şi activ?

Liviu Sorescu: Am mai multe proiecte. Toate se leagă de îmbinarea elementelor rock cu elemente de muzică clasică. De unul dintre ele ai auzit deja, e un rock cu solistică vocală operistică baritonală, şi e vocea mea pe tehnică de operă, fără synthesizer.

Mai am un proiect de muzică de cameră rock şi un proiect de simfonic rock de dimensiuni mari – cor, orchestră, solişti de factură clasică plus trupă rock

Din primele două proiecte (detaliate mai sus) am piese înregistrate … din al treilea nimic, totul este în capul meu şi nu sunt compuse momentan decât capete de temă pentru câteva părţi. Proiectele mele deocamdată nu sunt active din lipsă de fonduri şi a unei conjuncturi atât la nivel microsocial, cât şi macrosocial – cultura în România, respectiv dacă nu cânţi manele şi folclor, mori de foame. Piaţa din România nu este propice proiectelor de gen simfonic rock. La Londra, de exemplu, este la mare căutare muzica clasică contemporană, mai bine zis neoclasică.

Imnul U Cluj. Liviu Sorescu

Imnul U Cluj. Personal

VERSURI. Imnul “Haide U” (Liviu Sorescu, 2006)

LOGO u-clujStrofă:

Strigaţi, strigaţi pentru U Cluj

Pentru echipa noastră dragă

Strigaţi victoria acum

Şi cel mai bun să se aleagă

Bridge:

Şi la bine şi la rău

Noi rămânem doar cu U

Fii suporter ca şi noi

Haide strigă acum şi tu

Refren:

Haide U, Haide U

Unica iubire pentru noi eşti tu

Strofă:

Echipa intră pe teren

Şi galeria-i dă onorul

Victoria e pentru noi

De partea noastră este scorul

Bridge

Refren

Strofă

U Cluj – echipa din Ardeal

Din Transilvania măreaţă

Păşeşte-n marşul triumfal

Cu chef de joc, plină de viaţă

Bridge

Refren

Strofă:

Vor trece anii şi vom fi

Ajunşi cu toţi la bătrâneţe

Dar tot pe U o vom iubi

La fel ca-n prima tinereţe

Bridge

Refren

Websait oficial al formaţiei sportive: www.ucluj.ro

Clasamentul Diviziei B, în care se află U Cluj.

http://www.sportlocal.ro/cluburi-sportive/u-cluj

Comments
7 Responses to “Zoom. INTERVIU. Liviu Sorescu. Imnul “U” Cluj”
 1. alexy cosma spune:

  liviu, in ce stadiu se afla reunirea c.a.s.h. ’98 propusa de tine pe-aici pe undeva? eu sper ca se va intampla, si nu cred ca-s singurul! si te rog da si linkuri spre myspace’uri sau site-uri ale proiectelor tale, sa le auzim.. merci

 2. Liviu Sorescu spune:

  Reunirea cash 98 nu va fi pentru ca Razvan Crivaci nu isi doreste acest lucru. Am discutat cu el despre aceasta si in termeni foarte amicali mi-a explicat motivele sale. Eu i-am explicat si ca multa lume si-ar dori acest lucru, dar nu cred ca m-a crezut. Oricum, are motivele lui si i-am inteles punctul de vedere si nu il condamn. Asta este. Metafizic vorbind, inseamna ca nu este timpul ca acest lucru sa se intample si nu are rost sa facem ceva fortzat. Daca vrei, poti sa faci urmatoarea chestie : fa o petitie online si strange semnaturi. Chiar ar fi o chestie sa vedem cu adevarat cati oameni si-ar dori acest lucru. Si te rog nu trisa ca stiu foarte bine cum se fac voturi din burta online. Sa fie petitie serioasa, cu semnaturi si buletin si dinalea…Daca vrei, bineinteles. Nu e musai

  http://www.myspace.com/nightheavenband am postat aici trei dintre piesele mele. Este un fel de rock cu voce masculina de opera. Vocea e a mea. Auditie placuta

 3. alexy cosma spune:

  merci de raspunsuri. ma gandesc, poate pornesc petitia. dar razvan cu ce se ocupa acum, stiu ca ameninta de vreo 3 ani cu 2 albume, unul acustic, unul electronic, dar nu se aude nimic de el. tie succes cu proiectele, nightheaven suna f. bine

 4. teo spune:

  foarte misto piesele de pe myspace… ma duc cu gandul la niste fragmente numai bune de a constitui o opera rock;)

 5. teo spune:

  si as mai dori sa adaug: piesa revenge rupe… o gasesc destul de inspiring… imi vine sa cant odata cu ea:P

 6. Cristian spune:

  O reuniune CASH ar fi ceva extraordinar, si mai stiu ca si altii ar dori acest lucru!

Trackbacks
Check out what others are saying...


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: