Click. FESTIVAL. Sărbătoarea Castanelor Baia Mare 2009

Festival la Baia MareBaia Mare

Sărbătoarea Castanelor, ediţia 17

22 – 27 septembrie 2009

Printre trupele care vor urca pe scenă se numara Voltaj, Andra, DJ Andrei, KEO, HI-Q, Ultimul Nivel şi High Five. Concertele de muzică uşoară vor fi organizate vineri şi sâmbătă; duminică este seara dedicată muzicii populare.

Deschiderea. Pentru prima dată în istoria Sărbătorii Castanelor, Fanfara Municipală va deschide evenimentul cu un concert de gală (vineri, 25 septembrie, de la orele 19.00). Pe lângă piesele din repertoriul tradiţional, fanfara băimareană va interpreta piese celebre.

Sondaj. Voltaj, Compact şi Andra sunt preferaţii băimărenilor, după rezultatele sondajelor efectuate anul trecut înainte de organizarea Sărbătorii Castanelor. Pentru manifestarile din acest an, Primarul Anghel nu a efectuat un nou sondaj, datorită crizei financiare.

Alaturi de Voltaj, Compact si Andra, Primarul Anghel mai dorea să-i invite pe Ducu Bertzi şi Nicu Alifantis la Festival. Alte nume care figurau pe listele întocmite pentru programul artistic sunt Alexandra Ungureanu şi Crush, Provincialii, Nicola şi Hi-Q.

Experienţa proprie cu Sărbătoarea Castanelor o am din perioada 2001 – 2005, când nu am reuşit să introduc nici o trupă clujeană în program. În primii ani se ocupa Radio Contact de programul artistic (care aveau pilele şi obligaţiile lor … probabil dictate şi de la sediul central), apoi trebuia să cunoşti pe cineva din Primărie sau să te ai bine cu ceva artist local (care nu agrea genul rock cântat live … le am toate trecute în agende mai vechi şi o să revin asupra subiectului).

Ajunsesem la concluzia că trebuie să ai o cunoştinţă la Primărie ca să poţi propune trupe în program, care nu se află pe liste pentru că nu au o cotă naţională … de la un punct, nu am mai insistat să ajung şi aici, pentru că ajunsesem la alt nivel cu formaţia cu care lucram.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: