Zoom. WORD UP. Heavy Metal

În cele mai multe website-uri oficiale de muzică, ziariştii specializaţi în domeniul muzical, Lester Bangs şi David Marsh sunt consideraţi a fi pionierii care au folosit termenul prima dată pentru a descrie noul gen muzical, dar asta nu se întâmpla în 1961 !

William Burroughs a publicat cartea The Soft Machine în 1961. Unul din personajele cărţii este Uranian Willy, the Heavy Metal kid. Următorul roman, Nova Express, publicată în 1964, conţine următorul citat: „With their diseases and orgasm drugs and their sexless parasite life forms Heavy Metal People of Uranus wrapped in cool blue mist of vaporized bank notesAnd The Insect People of Minraud with metal music Cold insect brains like white hot buzz saws sharpened in the Ovens.”  … Nimeni nu are habar ce se petrecea de fapt în mintea autorului care se droga în mod constant, dar Soft Machine este primul loc unde cele două cuvinte sunt folosite împreună, iar referinţa la muzica Heavy Metal se repetă în următorul roman scris de acelaşi autor de S.F.uri.

Milioane de persoane au ascultat versul „Heavy Metal Thunder” din piesa Born to be Wild (Steppenwolf, 1968). Piesa se referă la zgomotul făcut de motocicletă, NU la muzica în sine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: