Zoom. INTERVIU. Posset. RELATIVE

The Relative Voice. PossetRelative împlineşte un an, iar joi vor sărbători pe scena din Remember Pub alături de prietenii lor de la Mushroom Story, Front şi Sonna. Cu această ocazie am zis că încercăm să aflăm cum a fost vara trecută, ce vor face în lipsa tobarului toamna asta şi cum ar reacţiona dacă ar fi sunaţi pentru interviu la Rolling Stone.

..

CZB: Anul acesta vi s-a părut relativ … bun sau rău

Posset: Anul acesta ni s-a părut, nu relativ, ci absolut bun. S-au născut piese interesante, s-au tras piesele interesante, si le-am cântat în locuri, nu multe, dar mai interesante decât ne aşteptam.

CZB: Unde aţi reuşit să cântati în vară?

Posset: Vara 2009, pe lângă binecunoscutele locaţii clujene (Irish Music Pub, Roland Garros, Remember Pub), am performat la Festivalele Up/Down Cup (Cluj-Napoca), Drop’n’Roll (Petrosani) şi la Stufstock (Vama Veche).

Legat de Stufstock, pe scurt: câţi au fost la scena mică s-au simţit bine, am primit feedback pozitiv din partea organizatorilor, care au perceput stilul prestat ca fiind original lăudând-ul, ne-au stocat în memorie, iar noi adaugăm la portofoliu prezenţa la un eveniment important, crescând şansele atragerii atenţiei altor organizatori de .evenimente.

CZB: Unul dintre voi face o pauză acuma?
Posset: Toboşarul, Tudor Marghidanu, e nevoit să plece în interes de servici, pe o perioadă de 2 luni în Suedia.

CZB: Considerati pauza colegului benefică sau veţi stagna perioada asta fără el?

He's going to ScandinaviaPosset: Dacă o situaţie e benefică sau dăunătoare, depinde de felul interpretării, o vezi ca pe o ameninţare, sau ca pe o provocare? Noi o vedem ca o provocare, şi ne-am şi pregătit în privinţa aceasta, găsind deja locţiitor, Vlad (fost RockHouse), care vine de-o vreme cu noi la repetiţii. Spre minunarea noastră a cântat piesele bine încă de prima oară când le-a interpretat, fapt datorat în mare parte şi stilului explicativ al lui Tudor care l-a ajutat pe noul toboşar chiar fără apel la orgoliu, sau alte reţineri. Merci mult, Tudor, progrese să ai cu suedezii, şi aşteptăm cu răbdare să revii, iar pentru Vlad: deie, nu doar Dumnezeu, ci şi ceilalti Zei recunoscuţi de alte culturi, ca inima să-ţi pompeze destul sânge în braţe, ca să poţi bate ritmuri care ne fac inimile noastre să bată mai tare, c-apoi de inimile şi minţile publicului ne ocupăm noi mai departe!

CZB: Cele două albume demo, de unde se pot cumpăra sau unde pot fi ascultate?

Posset: Cele două albume demo le vom uni ca şi cum se uneşte oul şi muştarul, doar că pentru a face maioneză, tre să înlăturăm albuşul, şi când vorbim de albuş, ne referim la piesele mai transparente, care nu pălesc aşa tare, pentru că, chiar vrem să reducem generozitatea oarbă în stil pune tot acolo, c-apoi bine-a fi, şi să selectăm doar cele mai bune piese, care în final vor fi cam în număr de 10. Albumul va putea fi tras doar în primăvara anului 2010 când se-ntoarce Tudor din trip. Şi cum ou cu muştar încă nu e maioneză, o sa avem nevoie de “uleiul” masterizării. Când acestea se vor rezolva, vom pune totul pe site, pe MySpace, şi vom împărţi albumele şi la concerte. Avem răbdare până atunci.

CZB: Care consideraţi că ar fi următorul pas pentru voi?

Posset: Următorul pas e clădirea site-ului nostru care se află în construcţie. Tudor se ocupă de asta chiar dacă nu va fi în apropiere.

CZB: Aţi ajuns la Bucureşti?

Posset: La Bucureşti nu am ajuns, am fost contactaţi în privinţa asta, discuţii există, însă nu vrem să dăm detalii până nu se concretizează ceva.

CZB: La concertul aniversar, aveţi ceva surprize pregătite pentru public?
Posset: Da, în primul rând ne-am decis pentru un look, care cred că ne va îngreuna performanţa din moment ce va trebui să depunem efort pentru a nu râde unul de altul. În rest, fiecare trupă va interpreta câte un cover după piesele noastre, avem şi o piesă nou nouţă în colaborare cu trupa Front, iar la final vom premia câştigătorul concursului cu un tricou Relative.

CZB: Dacă v-ar suna redactorul şef de la revista Rolling Stone pentru interviu, aţi răspunde la întrebări sau aţi negocia un onorariu pentru favoare?
Posset: Asta e ca şi cum ne întrebam unii pe alţii când eram copii: “dacă ar veni Madonna la tine şi ţi-ar zice să o f..i, ai f…-o?” ha ha ha… De aia, tre’ să-ţi răspundem şi noi cu aceeaşi sinceritate şi hotărâre copilărească: Da’ cum p..a mea nu!? Am face interviul cu revista. Luând în considerare vechimea şi priceperile pe care le avem, tre’ să recunoaştem că încă nu ne permitem luxul de a ne juca de-a negoţul în astfel de situaţii.

CZB: Dacă v-ar suna ceasul dimineaţa, l-aţi stinge, sau v-aţi întoarce pe cealaltă parte?

Posset: Ceasul biologic e mai rapid decât cel mecanic: primul ne activează starea de veghe, iar noi dezactivăm alarma celui de-al doilea înainte să apuce să sune… precis cunoşti fenomenu. Pentru Luci, chitaristul nostru compozitor, chiar şi trezirea la soneria unui ceas enervant va fi un lux, deoarce la începutul lunii decembrie fiica lui va împlini minunata vârstă de 0 (zero) ani. Va trebui să părăsească actuala “locuinţă” deoarece nu a plătit chirie de 9 luni încoace, şi la ieşire va prezenta părinţilor noua sonerie nesetabilă: “Ueeee, Ueeee!”

CZB: Dacă s-ar lansa revista Playgirl în România şi v-ar contacta pentru o poză de grup – nud – aţi accepta sau aţi refuza din cauza familiior (să nu vă vadă nevasta, mama, etc.)?
Posset: Am face-o! Nu credem că e o ruşine să arătăm lumii aparatura cu care menţinem un procent semnificativ din fericirea partenerelor noastre, transmiţând la un moment dat genele părinţilor noştri următoarei generaţii. Dacă nu e o ruşine să fumezi, sau să apari în poze fumând, ştiind că distrugi lent viaţa, scăzându-ţi cu timpul calitatea propriilor erecţii, atunci nu ar trebui să fie o ruşine să expunem “izvorul vieţii”, chiar dacă e de mărime mică, ha ha ha, sau chiar dacă ne ceartă mami sau iubi.

CZB: Dacă ar fi să o luaţi de la capăt, aţi alege acelaşi nume, sau vi se pare o problemă prea puţin relativă?

Posset: Nu credem că e prea puţin relevantă, dimpotrivă. Semnificaţia şi muzicalitatea pronunţării numelui poate întări feeling-ul de apartenenţă la trupă, şi poate în acelaşi timp să rupă bariere între trupă şi public, sporind identificarea cu membrii trupei, temele cântate, atitudini vehiculate, etc. Nu suntem siguri dacă Relative îşi face datoria exemplar pe acest segment, şi nu cred că trebuie s-o luăm de la început pentru a-l modifica. Termenul e bun, de aceea nu l-am înlocui, ci l-am modifica, şi mai nou discutăm despre faptul că prin adăugarea unui cuvânt, sau chiar a unei singure litere am putea accelera procesul iniţial descris. Suntem în discuţii, nu dezvăluim nimic, veţi şti când se va modifica, dacă se va modifica. Dar cum sunt şi filme foarte bune cu titlu naşpa, şi muştar bun cu nume – Cremvurştilă – ca şi top prioritate ne concentrăm totuşi asupra conţinutului, mai întâi să sune totul bine şi pe urmă colorăm să arate frumos.

A great, must see, new bandVedeţi Relative LIVE. la Cluj

Se împlineşte Un An Relativ

Joi 15 octombrie

Remember Pub

orele 21.00

Bilet: 7 lei

MySpace: www.myspace.com/relativebandit

Componenţa

 • Posset (solist vocal)
 • Lucian Csibi (chitară ritmică)
 • Cernobill (chitară solo)
 • Tudor Marghidanu (tobe), înlocuit temporar de Vlad (ex-RockHouse)
 • Călugăru’ (chitară bass)
 • iKim (percuţie)
Comments
7 Responses to “Zoom. INTERVIU. Posset. RELATIVE”
 1. moment spune:

  Salutari pt trupa Relative si Happy Birthday

  Foarte reusit interviu ! si ma bucur pt ei .Poate ajung si eu pe la concertul aniversar .

  Succese ! pt ca piese bune aveti !!!!

 2. Apollo spune:

  Tare interviul. La multi ani! 🙂

 3. Albisi Cornel spune:

  inca 2 zile, si vine 15 😀

 4. Adela spune:

  Acelasi Posset cu acelasi umor si cu substraturi interesante pe sub mustar si cremvustila. La multi ani sau joyeux anniversaire de la Paris, imi pare rau ca nu sunt acolo sa petrec cu voi. Succes in continuare.

 5. MentalWanker spune:

  Muzicieni talentati si oameni adevarati! 🙂 La multi ani! Abia astept sa petrecem !!!

 6. moment spune:

  *si vreau sa completez la cea ca am zis mai sus :
  – o sa vin sigur la concert 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: