Zoom. INTERVIU. Dekadens. Rox

Where's your head at?Ceea ce trebuia să fie un interviu relativ banal cu noua solistă de la Dekadens s-a transformat în următorul articol introspectiv despre problemele dintr-o formaţie underground autohtonă la începutul anului universitar, şi critic la adresa celor care sunt implicaţi în cercul vicios al roţii stricate din scena underground autohtonă (triunghiul organizator-artist-public).

Mai este un subiect legat de Blogul Dekadens unde formaţia face un sondaj de opinie dacă merită ca formaţia să mai activeze (desigur, fiind vorba strict de fanii care intră constant pe Blogul Dekadens, răspunsul majorităţii va fi DA) …

Dekadens

Rox. voce

Despre DEKADENS. Blog

Hello? The elevator is stuck and someone cut the cheese!Aş fi răspuns cu drag şi ironie (la întrebările trimise pe email), dacă ar mai fi avut vreo utilitate formaţiunii artistice Dekadens în momentul prezent, care, oricât de greu mi-ar fi mie să accept, este unul incert.

De acolo şi postul de pe Blog, care şi pentru mine a fost o surpriză. Aparent există unele probleme de ordin organizatoric pe care, poate eu nu le văd la adevărata lor dimensiune şi care, sper din toată inima, să îşi găsească rezolvare cu răbdare şi bunăvoinţă. Până atunci nu sunt în măsură să dau replici amuzante în sprijinul trupei.

Despre COMUNICAREA artistică mioritică

Sper să vă primesc înţelegerea, ştiind că nu v-aţi ţinut departe sau nu aţi fost ferit de la a fi martor la situaţii de cumpănă printre cântăreţi şi ştiţi că ele tind să dispară aşa cum apar, drese cu o bere, sau să lase în urmă mici monstuleţi penibili care să dăinuie şi să sperie micii aspiranţi la reflectoarele puţine şi sunetul modest ale Scenei de Underground de pe la noi.

Despre DEKADENS. Dedicaţia

S-a sacrificat cam tot ce putea fi sacrificat să ne mişcăm repede, şi să renască treaba post-becky. momentan ni se suprapun şcolile, joburile şi alte datorii într-un mod enervant şi a rămas că o perioadă ne-o acordam să ne rezlovăm treburile şi să gândim limpede dacă există vreo soluţie sau nu. Eu poate că n-aş fi fost aşa radicală, fiind genul care priveşte partea plină a paharului de obicei (spre a o consuma;)) ) dar nu pot decât să mă conformez.

Despre SISTEM

Sistemul nu funcţionează pentru că… nu există 🙂

Nu există oameni care să dorească să producă Scena muzicală de Underground ca Scenă muzicală de Underground şi nu să ia una bucată artist şi să încerce să o scoată din nişă! Underground-ul poate fi o mişcare cuturală extraordinară, cum s-a văzut în celelalte mari oraşe europene. Pe umerii lui se poate construi o identitate a unor „copii” deştepţi, deschişi şi curajoşi, nu a unor oameni timoraţi, frustraţi, care să se împartă în cântăreţi, public şi jurnalişti. Când cineva va vedea nevoia pentru ce am bâjbâit mai sus şi i se va dedica, o va mai face şi altul, şi încă unul şi tot aşa până când trupele vor prinde curaj să pună în scenă spectacole pe bune, până când publicul va avea curaj să îşi dezlipească tenişii de pe podea şi să nu mai pufăie blazaţi din ţigări de parcă i-a târât cineva în locul respectiv şi până când se va termina pasarea mortului dintr-o curte într-alta.

REVENIM la Blog

Până una alta sper că, atât Dekadens cât şi restul conglomeratului cântăcios de pe la noi, să continue să se bucure şi să bucure făcând muzică aşa cum se poate, individual sau împreună. Mihai se ocupă de Blog, şi oricât de anecdotică ar fi exprimarea lui uneori, probabil va oferi lămuriri la un moment dat despre situaţia noastră, în cazul în care cineva este cu adevărat preocupat de ea.

Dekadens

Mihai. chitară bas

I'm sorry ... but is there a guy standing in back of me with a tie drawn on his shirt? COULD SOMEONE PLEASE MAKE HIM GO AWAY. he's been following me around all day!Janin Pasniciuc, leader-ul, producătorul şi deţinătorul brand-ului Dekadens va lansa un comunicat cu care nu ne identificăm, nu e scris în colaborare de nici unul dintre ceilalţi membri DKDNS (Roxa, Boddy, Mihai) şi nu participăm la existenţa lui decât cu apartenenţa la trupă şi faptul că avem câte o copie electronică pe mail. Atât. În rest este numai zămislirea lui Janin Pasniciuc.

MySpace: www.myspace.com/dekadens

Componenţa

 • Roxana Mocanu (voce)
 • Janin Pasniciuc (chitară)
 • Mihai Andrei (bas)
 • Bogdan Alexandrescu (tobe)
Comments
4 Responses to “Zoom. INTERVIU. Dekadens. Rox”
 1. pammy spune:

  foooarte de bun simt ce spune rox…are mare dreptate in absolut tot…pacat de neintelegerile dintre ei…sunt toti foarte talentati..eu i am vazut in diferite situatii mai putin favorabile ca moral pt a se produce pe scena…si credeti ma au fost extraordinari..ii dorim impreuna…iar solista chiar parea ca ii uneste ca o echipa…toti sunt talentati absolut toti…pacat ca unii dintre ei au prea mult orgoliu..pt o cauza asa frumoasa cum este muzica

  • ionel spune:

   intradevar orgoliul a stricat si o sa mai strice multe trupe, dar consider ca tot orgoliul este cel care i-a/ne-a suit pe scena „in the first place”. Roxana ma uimeshte in continuare cu maturitatea cu care expune problemele, are mare dreptate in multe privinte si dreptatea vine din faptul ca le priveste si le exprima evaziv, problema se poate pune la modul „ce putem face noi pt underground ?” (pt ca noi shtim valoarea undergroundului … noi suntem cei care cred in el), „cum putem atrage copiii?” ( despre care vorbeshte ea), fiecare dintre noi are day joburi, fiecare are cunoshtinte si posibilitati, dar ne complacem in mizeria asta si suntem nemultumiti ca nu apare nimeni sa ne rezolve problemele. intrebari utile ar mai fi (care ar putea ajuta dkdns pt ca de ei e vorba acum): „unde s-a greshit?”, „cum putem indrepta?”, „si ce avem de gand sa facem?”
   este posibil sa fiu rautacios. imi pare rau de dkdns … era/ este o trupa buna cu mult potential si multe resurse.
   se vorbeshte ca dupa fiecare mare eveniment mondial renashte cultura. se nasc noi curente, se apropie lumea. sunt curios daca cumva marea criza economica din anii ashtia o sa poata scoate ceva bun din underground-ul pe care unii se chinuie sa-l tina in picioare.
   sper sa va rezolvati problemele si sa pot sa pufai fum dupa fum la urmatorul vostru concert.

   • din pacate, LA NOI nu merg treburile ca la altii.
    LA NOI, unii sunt in criza, altii NU.
    LA NOI unii taie porcul, altii il mananca.
    LA NOI unii se cearta si striga la pereti si la cer – in timp ce altii impart si numara banii.

    DA. daca unii au slujbe, ar putea investi in treaba asta.
    DA. daca publicul vede seriozitate din partea artistilor de weekend, atunci POATE vom vedea si un public mai numeros, mai fidel.

    LA NOI nu va fi niciodata Woodstock … poate in primul rand pentru ca NOI ca popor nu am fost educati sa fim uniti, CI despartiti mereu. din punct de vedere istoric, treaba la noi e putreda de sute de ani. NU AI CUM SA SCHIMBI MENTALITATI IN 20 DE ANI, orice ai face, iar cei cu putina fibra sau putina coloana au plecat de mult si platesc impozite in alte state, la alte guverne.

 2. pammy spune:

  multumim clickzoom noi toti cei care am ramas aici…
  deci suntem condamnati?
  eu cred ca putem face ca totul sa fie si la noi ca la ei..cu efort e adevarat dar daca vrem putem… cat priveste muzica… se pare ca multe mai avem de invatat iar orgoliul [vezi dkdns] nu ajuta intotdeauna… ba din contra
  pacat ca astfel de atitudini dezamagesc oameni care la un moment dat credeau in muzica buna

  totusi incercati sa aveti o trupa si apoi vorbim

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: