Click. RECENZIE LIVE. Van Cramp vs. Dead Popes Company. 17.10.2009

It ain’t over til’ the Czech drummer speaks.

Cunoaşteţi expresia aia în engleză „It ain’t over til the fat lady sings?”

Seara a început-o Van Cramp.

!!!

Van Cramp. Guitar. Adi ScripcariuO trupă care şi-a schimbat recent solistul … sau cel puţin, când am avut ocazia să-i văd prima dată prin aprilie, mi se pare că se cânta mult mai bine. Acum, în octombrie, trupa de spate se leagă foarte bine în continuare, singura diferenţă este noul solist, care pe lângă faptul că a dat foarte prost, stând pe scenă într-o geacă încheiată, între colegii săi, îmbrăcaţi pe stilul muzical ce-l promovează, nici nu comunica cu publicul, şi se tot învârtea pe scenă, că dacă erai mai băut, cred că îţi provoca greaţă cât putea să se învârtă în cercuri pe scenă. Cânta el ce cânta, cum putea cânta, dar mai mult era cu privirea ţintită pe colegii lui, iar între piese a existat o comunicare minimă cu publicul din sală (cve de genul … suntem Van Cramp, bună seara … iar după ultima piesă, noapte bună). Nu zic că nu merge stilul, nu zic că nu ar place publicului, dar mie mi se pare că trage trupa înapoi şi mi-a adus aminte de trupa aia din Bucureşti, Omul cu Şobolani, sau OX, unde, la fel, trupa de spate se leagă bine de tot, şi solistul strică totul.

După recital, am povestit un pic cu unul şi cu altul din trupă. Problema este că a plecat toboşarul, iar solistul s-a dus în scanul din spate, deşi el cânta foarte fain, că ştia să cânte şi la tobe. L-au adus pe X în trupă, care imită anumite scheme de la artişti de afară, precum Joy Division, este mai timid şi nu poate să stea cu faţa la public. Îl înţelegem, dar nu are nici o scuză să nu se înveţe cu rolul său de frontman. … ca să nu spun nimic de Phil Collins, care cânta şi la tobe, şi la voce şi nu este singurul exemplu, dar este poate cel mai cunoscut baterist care a făcut carieră solo … pe lângă Ovidiu Lipan Ţăndărică

M-a impresionat o cutie ghiduşă cu efectele de chitară, care am şi pozat-o.

Omul acesta dă dovada supremă a unui artist care chiar este pasionat de rolul său în formaţie. Le ţinem pumnii în continuare, poate împrumută o cămaşă şi jerseu pe feelingul trupei şi noului solist, şi sperăm să cânte din ce în ce mai bine împreună în sezonul rece ce umează.

FOTO. Van Cramp.

Van Cramp. I'm going back here

Van Cramp. Vali Costea. Stop looking at me!

Van Cramp. What am I doing here

Van Cramp. Where's the Playlist

După scurta pauză am văzut o cu totul altă trupă de gen.

!!!!1/2

Dead Popes Company, care provine dintr-un sat din Cehia. I-am întrebat cât au stat sub pământ şi i-am lăudat că se ţin atât de bine, având în vedere că sunt morţi. Mi-au mulţumit, au mimat un fel de semn al crucii, care semăna mai mult a pentagramă, sau zvastică romană … au urcat pe scenă şi au sfinţit lumea plătitoare adunată, clubul şi chelnerii cu un garage-punk rock actual. Lumea desigur era destul de jenată că avea în faţa ei patru papi regretaţi ai căror nume nu le-am reţinut (veniseră incognito în România, cu numele lor din buletin). La un moment dat, solistul (un tip glumeţ, care apreciază mult umorul celor de la Monty Python) a început să explice publicului schema unui joc popular din Cehia ce se numeşte Dans. Nu ştiu câţi s-au prins, că tot cam nemişcaţi stăteau. Adevărul este că nici eu nu sunt obişnuit să văd trupe dinamice pe scenă la noi. Atitudinea trebuie să se schimbe, dragi artişti, dacă vreţi să intraţi pe bune în Europa.

FOTO. Dead Popes Company.

Dead Popes Company

Dead Popes Company. One Down, Two To Go... Tra La La

DPC & CZB

PLAYLIST Dead Popes Company 1710

Pub public. Post puberty.

Scor final: Van Cramp 3,0 – Dead Popes Company 4,5

Trebuie să facem ceva cu băiatul din trupa aia din deschidere … tura viitoare propun formaţiei să-l îmbete înainte … numai să nu se obişnuiască rău, că o să cheltuie mai mult la bar decât câştigă într-o seară … cel puţin în prima etapă!

Afterparty.

!!!!

S-a mers acasă la unul din muzicienii de la Van Cramp şi s-a băut până dimineaţă. We looked for grass and found pussy. Toboşarul a stat ore în şir izolat într-una din camere şi se uita la orice i se punea la televizor. Într-un final, după ce se îmbătase toată lumea, s-a uitat la mine şi a întrebat:

YOU. CITY. HOME?

I-am răspuns DA, dând din cap. Toboşarul este singurul care nu vorbea nici o altă limbă străină (de aceea Dead Popes Company are doar trei solişti).

It ain’t over til’ the Czech drummer speaks.

Pentru mine seara s-a încheiat aici.

FOTO. Afterparty

Attila. Dance Trauma. I found the Grass!

My reality!

DT. Noone wants to hold his pussy!

DPC. Singer having Breakfast. Really!

DPC. California DPC Manager

Someone from the TBA Crew looking for Love

Zvon. Se zvoneşte că Ati The Edge and the Shadowbirds va fi ultimul concert organizat de TBA Crew… sperăm însă ca asta să fie doar un tep-zepi şi să ne mai surprindă cu câte un concert din când în când, şi în 2010.

Comments
6 Responses to “Click. RECENZIE LIVE. Van Cramp vs. Dead Popes Company. 17.10.2009”
 1. moment spune:

  :)))))

  geaca black pornographic de motor de ala Rusesc :))))) mai bine zis motoreta :))))) …. rad singur aici :))) si de ce sta cu spatele ??? sunt curentii de aer de pe MOTORETA ??

 2. Mad Hatter spune:

  Defapt gaeca de piele poate fi interpretata ca si o trasatura e3 rachet din moldova ,asta zic cei care au cultura vestimentara de balta, pentru aia care se ridica la piciorul broastei putem spune ca e ca si libertines!

 3. Spaceman spune:

  Mad Hatter are perfecta dreptate.


  Dar unde e UK fata de Romania?

  La noi inca nu a intrat moda asta…la noi cocalarii poarta geci de piele, doar ca sa fie trendy.De maine o sa poarte si creepersi.

  Data viitoare poate ar fi bine sa nu poarte geaca de piele totusi…
  Ajunge o camasa si un pulover in V.

  Rock on Van Cramp!

 4. President spune:

  Please translate this article to english…!

Trackbacks
Check out what others are saying...


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: