Zoom. ECOU. Exotic. Constanţa

PLAYBACK. Pop-Dance

Exotic. Constanţa. Componenţa de aur. 1998Exotic

  • Perioadă de activitate: 1998 – 2000
  • Localitate: Constanţa

Înfiinţată în formulă de cvartet în octombrie 1998, trupa constănţeană Exotic, rezistă în componenţa iniţială (de cvartet) doar o lună. Formula de acum 10 ani le include pe:

  • Andreea Bănică (din Eforie Sud)
  • Claudia Pătrăşcanu (din Constanţa)
  • Julia Chelaru (studentă la psihologie din Piatra Neamţ)

… toate fiind bune prietene cu băieţii de la Valahia.

Trupa constănţeană s-a înfiinţat în octombrie 1998. La început erau patru fete. Două au plecat în prima lună. Andreea şi Claudia erau foarte bune prietene cu băieţii de la Valahia – şi o cunosc pe Julia (studentă la psihologie) prin intermediul lui Mihai Traistariu (amândoi fiind din Piatra Neamţ).

Trioul ţine cont de oferta de impresariat primită de la Costi Ioniţă (care-şi descoperă vocaţia de manager fiind component al boybandului de succes, Valahia) şi semnează un contract cu acesta; relaţia se încheie în 14 noiembrie 1999, prin rezilierea contractului în mod amiabil. Motivul? Nerespectarea obligaţiilor faţă de trupă, Costi Ioniţă având pe lângă Exotic, responsabilităţi contractuale de Manager şi Impresar şi faţă de maneliştii de la L.A., Elegance şi Kosovo (toate din Constanţa) cât şi obligaţiile de Artist faţă de Valahia.

Exotic a ajuns la MediaPro Music prin Costi Ioniţă, care, împreună cu Valahia, era legat tot de MediaPro Music la început. În cele din urmă, Valahia nu a mai fost primită la MediaPro Music, iar trioul de băieţi a ajuns în curtea casei de discuri CAT Music, care a fost de acord să-i primească pe o compilaţie cu piesa Banii şi fetele.

Fetele au considerat că telefonul săptămânal primit de la Costi Ioniţă nu-i mai justifică pretenţiile financiare (contractul prevedea suma totală a tuturor câştigurilor împărţit în mod egal între cei patru) … asta înseamnă un comision de 25%  din toate veniturile generate de concerte şi din vânzările de casete (comisionul standard şi legal se situează între 10 şi 20%, în funcţie de cota artistului). Relaţia dintre fete şi impresarul lor s-a stricat după Festivalul Mamaia ’99.

Concedierea lui Costi Ioniţă a fost precedată de o serie de certuri între fete. S-a discutat şi despre destrămarea trupei, dar s-a ajuns la concluzia că ele pot să treacă peste acest impas şi pot continua să cânte împreună.

Rezilierea contractului la modul aşa-zis “amical” nu le fereşte însă pe fete de resentimentele lui Costi Ioniţă, care, folosindu-se de influenţa asupra patronilor de cluburi cât şi de şantaje ordinare (vorbind personal cu patronii cluburilor şi punând condiţia că dacă le primesc pe fetele de la Exotic în program, nu mai cântă Valahia şi L.A.) reuşeşte să le anuleze concertele planificate deja. Costi Ioniţă avea toate legăturile. Situaţia actuală a trupei este neclară. Fără impresar, rămase pe dinafară, fără cântări, fetele fac naveta între Constanţa şi Bucureşti, unde preferă să cânte, deoarece publicul din Constanţa este mofturos şi preferă să vadă formaţii din alte oraşe în concert. Trioul consideră publicul din Capitală “mai cald şi primitor”.

Când s-a discutat subiectul angajării unui nou impresar, fetele s-au gândit la Radu Groza iar Andreea Bănică s-a gândit la prietenul ei (din 1995), Lucian Mitrea, care, fiind student în anul III la Drept (în 1999), se pricepea la contracte şi discuţii – şi de fapt, el le-a ajutat cel mai mult pe fete în ultimul timp. Lucian Mitrea a stat tot timpul alături de trioul de la Exotic şi nu a lăsat pe nimeni să se lege de ele, sau să le insulte în vreun fel.  Dar celelalte două nu au fost de acord, considerând că Andreea Bănică ar deveni prea puternică faţă de ele!

Turneul Lucky Strike. 2000. Exotic, ASIA, EvrikaMediaPro Music, casa de producţie a fetelor de la Exotic, le creează deasemenea mari bătăi de cap, fetele neavând nici un cuvânt de spus în ceea ce priveşte scenariul de harem pentru înregistrarea videoclipului Sexy (unde protagonistele apar în postură de cadâne), un produs de mântuială şi cu un buget penibil (după cum mi-a declarat Andreea Bănică acum 10 ani). Ele au bătut drumul la Bucureşti pentru filmare, fiind puse în faţa faptului împlinit. Radu Groza lucra la MediaPro Music în această perioadă.

Ce le rezerva viitorul? Alegerea unui nou impresar care să le reprezinte mai bine interesele şi poate cel mai important lucru: trecerea peste acest impas şi păstrarea prieteniei dintre ele.

Noul impresar a fost până la urmă Lucian Mitrea. Primul şi singurul  prieten pentru Andreea Bănică, de la vârsta de 16 ani, viitorul ei soţ o convinge încă de pe vremea în care cânta cu Exotic să se dezbrace pentru un pictorial în Playboy.

2001

Urmează despărţirea de Andreea Bănică, care împreună cu Cristina Rus (ex-Sing Sing BB, ex-Desperado) formează Blondy, sub îndrumarea lui Radu Groza (ex-MediaPro Music, pe atunci ajuns director A&R la CAT Music, înainte de a-şi înfiinţa propria agenţie de impresariat şi management, împreună cu Nikki Constantinescu, ex-Electrecord, Music & Management).

Claudia Pătrăşcanu şi Julia Chelaru rămân mai departe împreună, sub numele Sexxy, după mega-hitul trioului din 1999.

Comments
3 Responses to “Zoom. ECOU. Exotic. Constanţa”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Puteţi citi istoria proiectului PLAYBACK AICI. […]

  2. […] clickzoombytes.wordpress.com/2009/11/05/zoom-ecou-exotic-constanta […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: