Zoom. ECOU. Sexxy

PLAYBACK. Pop-Dance-Manele

Do you really think I'm SEXXY?Sexxy

  • Perioadă de activitate: 2001 – 2006
  • Localitate: Constanţa

Din piesele de la Exotic, Julia Chelaru şi Claudia Pătrăşcanu au împrumutat piesele Uită-mă,Un sărut, Dansează, Dulce şi amar. Acestea au fost reînregistrate. Au refuzat însă, să folosească piesele albumului de debut de la Exotic, album de la care s-au inspirat pentru numele noului proiect, deoarece acestea au fost compuse de Costi Ioniţă, şi nu au vrut să-i dea nici un ban pentru drepturile de a le folosi în continuare. Piesa Sexxy a fost prelucrată pe ritmuri rhythm&blues, mai moderne, de către producătorul constănţean, Robby G.

Într-un interviu din mai 2001, duetul a declarat că ele s-au învăţat să nu meargă pe un singur stil de muzică. Cântând o gamă mai largă de genuri, Robby G are deasemenea, mai multă libertate artistică de a compune piese pentru ele.

Deşi poate nu s-a observat … Julia şi Claudia au mers mai mult pe conceptul de Girl Power

Duetul se poate lăudă cu faptul că a cântat un an mai târziu, în mai 2002, la Ziua României, pe Wall Street, la New York City, alături de Talisman.

Zvon sau adevăr, după drumul în State, Bravo anunţa faptul că duetul a primit o ofertă de la un producător să scoată o versiune în engleză a piesei Sexxy şi rea, cu posibilitatea ca fetele să se mute doi ani peste Atlantic pentru a promova single-ul. Zvonul nu s-a adeverit.

Este efectiv şocant să descoperi după ani de zile, la o formaţie sezonieră precum Sexxy, că nu există nici un fel de pagină de Web, MySpace (care nu se pornise la vremea aceea), nici un fel de referinţă în Wikipedia, sau o menţine scurtă în websaitul casei lor de discuri MediaPro Music … asta este dovada clară a scopului unui proiect gândit fără cap şi doar pentru venituri substanţiale pe termen scurt.

Norocul este însă că ziarele de scandal şi cotidienele au început să îşi întreţină pagini de Web şi se mai găsesc articole (90% legate de subiecte perisabile şi mondene) despre formaţiile de acest gen muzical începând din 2004.

Se pare că duetul s-a bucurat în 2005 când s-a despărţit Blondy. Asta nu le-a ajutat mult. Se specula faptul că Claudia Pătrăşcanu este un pic deranjată că impresarul duetului, Bogdan Jianu, este totodată iubitul (şi viitorul soţ) al colegei, Julia. Exotic se desparte la mai puţin de un an după Blondy.


Discografie

  • Sexxymenthal (2005)

Discul apare sub egida Compania de Radio Pro şi nu MediaPro Music.


Componenţa

  • Claudia Pătrăşcanu (Constanţa)
  • Julia Chelaru (Piatra Neamţ)

Claudia (n. 1980) a acceptat să apară dezbrăcată în Playboy, fiind convinsă de prietenul ei, în dorinţa de a mări sau a menţine cota cântărilor la un anumit nivel. După ani de zile, Claudia declară în presă faptul că îi este ruşine că a putut face acest lucru, iar pentru ea nu a avut nici un fel de impact pe termen lung. Editura declară că revista respectivă s-a vândut foarte bine. Mulţi bărbaţi îşi doreau să le vadă dezbrăcate pe toate trei divele din componenţa originală de la Exotic.

Eu cred că Viagra şi Playboy se vând foarte bine la noi.

2009. Am fost surprins să regăsesc numele formaţiei Sexxy în Oferta Artistică de la Music Management, unde patron este Radu Groza (cel care s-a ocupat în mod deosebit de lansarea şi promovarea duetului concurent Blondy).

2006. Sexxy şi Essenza

Claudia Pătrăşcanu a susţinut un concurs de casting pentru a-şi alege două dansatoare. Ea are drepturile legale asupra numelui Sexxy, a înregistrat piese noi … dar din câte ştim nu au apărut nicăieri.

Bogdan Jianu a început, în colaborare cu compozitorul Adi Ordean, un nou proiect, Essenza, unde Julia Chelaru o are ca parteneră pe Alina de la A.S.I.A.


2009. Julia Jianu

Julia Chelaru se mărită cu impresarul ei. Duetul Essenza nu funcţionează, iar de curând, Julia Jianu se hotăreşte să se lanseze pe plan solo.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: