Click. RECENZIE. KUMM. Moonsweat March

KUMM. Moonsweat March

!!!!!

2000, Soft Records

Muzica progresivă, în stil art-rock, este plină de melancolie şi melodie. Primele note de chitară distorsionată (pe Small) cu care Kumm debutează discografic în 2000 te lovesc precum musculiţele care zboară printr-un abur încărcat negativ numai ca să aterizeze pe hârtia de muşte.

Midwinter’s Dream chiar te transpune în atmosfera de cabană izolată, cu soba arzând în toiul unui viscol.

Dancing On The Wires conţine versurile care rămân perfect valabile mentalităţilor socio-politice actuale de la noi din ţară it’s obvious we’re going in the wrong direction; the mirror shows the way but we follow it’s reflection.

Marty. Contrapuncte. Saxofon. Sincope. Un deliciu experimental.

Mi-au placut piticii sau extraterestrii care apar spre finalul piesei.

mi-a placut de la prima ascultare, datorita ritmului funk si accentul pus pe ritmul sincopat al basului

La mijlocul piesei tonalitatea de cimpoi de pe clapa lui Andras te obligă să te opreşti din orice faci ca să asculţi Moonsweat March.

Ego-Etno-TV. Don’t talk to me. About popularity. I turn on the TV. Everybody I see.

Is not half as good as me. Asta este o trupă underground care vrea să iasă din anonimat prin ideile originale şi creativitatea de care dă dovadă. Din păcate, la noi încă nu se poate  să reuşeşti doar prin constanţa talentului consistent. Subtilitatea referinţelor la munca pe brânci în underground sau credinţa artistului de a face parte din contracurent se regăseşte în valuri de versuri pe Now and After, Listen to my songs, Dictionary, Ce şi cum.

Spre deosebire de nenumărate alte proiecte autohtone, Kumm a pornit cu o amprentă muzicală bine definită: vocea de tenor a lui Oigăn, saxofonul lui Zsolt Meier, clapa lui Andras Kovacs, care îmbină jazz cu diverse influenţe tradiţionale pe o cacofonie de jocuri de cuvinte anglofone. Albumul este reeditat în format CD în 2004.

The The. Velvet Underground. Slapp Happy. sunt doar câteva trupe cu care se poate că te-ai delectat în trecut sau urmează să le descoperi dacă ajungi să asculţi acest album.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: